Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A barátnőm dietetikus, megkért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm dietetikus, megkértem hogy állítsa össze az étrendemet, de egyszerűen megőrülök hogy nem ehetem azt amit szeretek, de hogyan mondjam meg neki hogy ne sértődjön meg?

Figyelt kérdés

Mikor ismerkedtünk, még jó ötletnek tűnt, de azóta összeköltöztünk és kőkeményen betartatja velem az étrendet amit kitalált.. Hiányoznak belőle a kedvenc kajáim és sokszor csak zöldségeket meg olyan kajákat ehetek amiket amúgy nem is szeretek.. csak az a baj hogy eljátszottam h szeretem ezeket a kajákat, gondolom h a kedvében járjak vagy nemtudom miért voltam ilyen hülye..

Néha suttyomban "csalok" de ha rájön totál megsértődik vagy épp cs . szeget miatta (jogosan persze)

Jó hülye helyzetet generáltam magamnak hogyan tudnám megoldani anélkül hogy brutálisan megsértődne? Végülis valamilyen szinten átvertem őt...

2021. máj. 26. 21:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mond azt, hogy szeretnéd, ha kicsit átalakítanátok az étrendet, mert vannak ennivalók, amik nagyon hiányoznak, ezekre meg már rá sem tudsz nézni.
2021. máj. 26. 21:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Legyél őszinte, mondd meg, hogy szeretnél pár változtatást és hogy tudna-e segíteni, hogy a kedvenc ételeid kicsit egészségesebb változatát is beilleszthesd az étrendbe.

Ne csalni akarj meg hagyni az egészet, csak alakítsátok át úgy, hogy az tartható legyen. Ezt biztos ő is megértené.

2021. máj. 26. 22:09
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Nem lehet valami professzionális szakember, már bocs... Egyrészt miért sértődik meg, másrészt miért nem veszi figyelembe a páciens egyéni igényeit. Ez csak ilyen hasraütésre összedobunk valami étrendet a tankönyv alapján típusú bénázás volt részéről akkor. Diéta szempontjából elég hatástalan.

Nem tom pontosan mi a célja a diétának, de ha mondjuk fogyókúra, akkor több értelme van cardio-high intensity edzéseket csinálod 20-30 percet naponta, és amellett egy visszafogott diétát csinálni.

Üdv, egy dietetikus

2021. máj. 26. 22:46
 4/10 anonim ***** válasza:
72%

A barátnőd dilettáns, nem ért a szakmájához, te meg hülye, hogy hazudtál!

Kénytelen leszel őszinte lenni, és megmondani, hogy mit szeretsz, és mit nem, milyen típusú ételek, milyen húsok, zöldségek ízlenek és azt is, hogy neki akartál megfelelni, amikor rábólintottál.

2021. máj. 26. 22:48
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
Nekem a majam miatt kellett volna fogyoznom. (Nem vagyok kicsit sem kover, alkoholt nem iszom.) Hat megprobaltam. Nehezseget okozott a haztartas ellatasa, pl. Mosogatas, porszivozas. Az az allando ehseg, faradsag, idegesseg erzet. En abbahagytam. Hab a tortan, hogy nekem nincs kover arcom! Par kilo fogyas is mar meglatszik, idosebbnek, nyuzottabbnak tunok. Utaltam belenezni a tukorbe, pedig csak 3 kilot fogytam. Azota koszonom szepen jol vagyok. Csak arra figyelek, ne hizzak. Szerintem nem mindenkinek valo a fogyokura.
2021. máj. 26. 23:33
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, hát azért ezt erősnek érzem h dilettáns, de az tény h még most tanulja, ezt a szakmát. Ezért is örült annyira, h nekem összeállíthatja az étrendemet,ezért nem akartam elvenni a kedvét az elején,aztán ez lett a vége. Az a baj hogy amiket én szeretek azokat nem igazán lehet egészségesen csinálni vagy én nemtom. Egyébként bekerül az étrendbe csak annyira ritkán, és akkor se ehetek belőle annyit amennyit szoktam..

(Egyébként nem vagyok kövér, kis felesleg volt de az szépen le is ment pár hónap alatt)

Próbáltam mondani h változtassunk de valahogy csak rosszabb lett.. jólvan hozzá kell tenni h nagyon válogatós vagyok... voltam.. mostmár azért kényszerből egyre több fajta kaját megeszek

2021. jún. 1. 21:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha leírod mit eszel szívesen, akkor megmondom, hogy lehetne egészségesebb, ehhez nem kell dietetikusnak lenni. A barátnőd sablonokban gondolkodik, egy jó szakember úgy alakítja ki az étrended, hogy az a te ízlésedre legyen szabva, és ne kényszernek érezd. Eleve, ha nincs súlyfelesleged nem korlátozó étrendet kellene javasolnia, hanem csak minimális változtatásokat. Megszívtad, sértődés nélkül nem fogsz jóízűen enni, csak titokban.
2021. jún. 1. 21:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Azóta vagyok boldog, amióta nem hímes tojásként tekintek a barátnőmre. Valami nem tetszik, már mondom is. De ő se rejti véka alá. Segít hogy én az első pillanattól kezdve így voltam vele. Hazudni felesleges.

Ha már felépített magában egy képet rólad és maga az alap kamu, akkor ebből harc lesz. Más kiút viszont nincs. Amennyire gyengéden csak tudod, mondd el neki, amit itt kérdésként leírtál. Ezentúl kommunikálj vele őszintén és nem kerülsz ilyen helyzetbe. Azért szeressen, aki vagy, ne azért, akinek láttatni akarod magad. Utóbbi nem elég, hogy hazugság, még fárasztó is.

2021. jún. 2. 09:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Inkább örülj neki,és köszönd meg szépen..Pláne ha még túlsúlyod is volt,és fogytál...Egyszer kétszer meg belefér hogy bűnözzetek,de nem stikában egyedül,hanem együtt..Ha egy isteni kajával sikerül megetetned,majd ő is másképp látja a dolgokat..
2021. jún. 2. 15:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is örülj neki, hiszen végülis a javadra vált, jobban nézel ki és (valószínűleg) egészségesebben táplálkozol, kipróbálsz új ételeket, nem vagy olyan válogatós. Egy kis idő kell amíg megszokja az ember, megszereted majd ezeket az ételeket, fél-1 év után már nem is fogod annyira kívánni a régi kedvenceidet. Nekem egészségügyi problémák miatt kellett lemondanom pár ételről, és őszintén szólva, az elején nagyon hiányzott, de mostmár egyáltalán nem.
2021. jún. 3. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!