Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennél ha a kedvesed nem akar megszabadulni a régen lejárt szavatosságú gyógyszer,tea és egyéb élelmiszer, vegyszer, festék, stb. gyűjteményétől? Lejárati idő szerint 10-20 évesek.
Kidobnám egy nap, amikor nincs otthon. Ha ezután nem akarna velem lenni, akkor mehetne a cuccai után.
Ezt a gyűjtögető életmódot soha nem értettem, vannak dolgok aminek túl lehet lépni a szavatosságát és semmi bajod nem lesz, de ez 10-20 évre azért már nem igaz. Esetleg elküldeném pszichológushoz, mert biztos van valami bibi a fejével, amiért nem tudja elengedni a dolgokat és csak simán megszabadulni tőlük.
Kemény dió.
Ha nem az én lakásomban élünk, akkor kb. nulla beleszólásom van, csak javasolhatok dolgokat, amikkel vagy egyetért, vagy nem.
Akiről a józan érvek leperegnek, ott marad a megszoksz vagy megszöksz.
Aljas verzió:
Egy helyre cuccolni a rég nem használt targyakat, es ha 6-8 hónapig nem hianyoznak, alkalomadtan megválni tőlük. Magammal ezt szoktam csinálni, meg sem nézem, mi van abban, amit kidobásra ítéltem, meg ne gondoljam magam az utolsó pillanatban.:)
De ezt hogy? Nem takarit, lomtalanit? Evente egyszer atnezek mindent, konyhai cuccokat, ruhakat, gyogyszereket, cipoket, agynemuket, bugyikat-zoknikat, stbstb, ami mar hasznalhatatlan/lejart, azt kidobom, felirom egy listara hogy majd kell venni masikat.
Komolyan, mivel magyarazza ezt? Minek kell neki 10-20 eve lejart gyogyszer?
Dobd ki te amikor nincs otthon. Nem fog emlékezni az összes szarjára, az biztos. Hetente egy-két dologtól szabadulj meg és szépen lassan eltűnnek majd a lomok. A lejárt gyógyszert a patikába kell vinni, nem kukába dobni, a vegyszereket, festéket veszélyes hulladékként kell kezelni.
A lejárt élelmiszer alatt mit értesz? Gondolom nem több éves kőkemény penészes kenyérről van szó. Ha pl sütőpor, porélesztő, száraztészta, szárazbab vagy hasonló, az még simán felhasználható, ha bontatlan a csomagolás. A tea sem romlik. Ha beleszagolsz és nincs avas szaga akkor tényleg nem kell kidobni. Ha viszont büdös, hajítsd ki nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!