Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Látássérültektől, vakoktól...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Látássérültektől, vakoktól kérdezem, a párotok mennyire figyel oda, hogy legalább a törékeny, dőlékeny dolgokat ne hagyja váratlan helyeken?

Figyelt kérdés
Kérem, csak az érintettek válaszoljanak, vagy aki valóban belelát az ilyen párok közös életébe.

2020. nov. 17. 09:13
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Nem vagyok vak, sem súlyosan látássérült, de komoly látásproblémám van.Kontaktlencsét viselek, szemüveggel nem tudják korrigálni a látásom, ezért ha nincs a szememben a lencse alig látok valamit.

A párom régóta ismer, korábbról mint amióta a párom. Elfogadta ezt a helyzetet és segít amiben tud.Pl. sötétben, lépcsőn, egyenetlen talajon.Elkísér a szemészetre,ez alap Nála még akkor is ha azt mondom, egyedül is elbotorkálok.

Nálam elsődleges szempont volt az,hogy elfogadjon és segítsen így. Nem tudnék olyannal együtt élni aki nem figyelmes velem.

2020. nov. 17. 09:23
 2/5 anonim ***** válasza:
96%

Nekem az exem teljesen vak volt. Ha van trehány ember, az én vagyok, de amíg jártunk, nagyon igyekeztem legalább arra figyelni, hogy olyan dolgok, amik kárt tehetnek a másikban (pl. kések, valamilyen szerszám), vagy ha leesik, megbotolhat benne, vagy értékes, nem kéne eltörni, stb. mindig a helyükön legyenek. Ha valamiért elől hagytam, szóltam, hogy hol van, figyeljen oda, mert pár percen belül használni fogom.

Nem állítom, hogy tökéletesen csináltam, de az elsődleges szempont volt, hogy a párom biztonságban legyen.

2020. nov. 17. 10:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Igazából erre figyelni sem kell mert tudat alatt tudja érzi hogy mivel hogy tud segíteni neked .

Nekem pl ha felirat van a tvben automatikusan felolvassa pedig sose kértem. Ellátom magam 15% ot látok közelre jól távolra kevésbé.

2020. nov. 17. 10:43
 4/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Exemmel 5 évig voltam együtt, aki súlyosan gyengénlátó volt, majdnem vak volt. Ő tulajdonképpen nem várt el semmit tőlem, de alap szerintem, hogy figyelmezteted olyan dolgokra, amiket ő nem vehet észre, pl. ne legyen balesetveszélyes a közlekedése a lakásban. Egy idő után úgyis egymásra hangolódik a két fél, szóval megy minden magától szerintem.
2020. nov. 17. 11:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Súlyosan látássérült vagyok. A férjem maximálisan figyel erre. Mindig minden a helyén van, semmi veszélyes nincs elöl hagyva. Kérnem se kellett, teljesen természetesen kezelte. Tény hogy az édesanyja látása is rossz így nem volt új helyzet a számára.
2020. nov. 17. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!