Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha össze költözünk a barátnőmm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha össze költözünk a barátnőmmel akkor gáz azt mondani neki hogy még maradjunk külön kasszán?

Figyelt kérdés
Magyarul én úgy képzelem hogy minden közös költséget fizetünk együtt szépen igazságosan, és mindenki rendelkezik a saját pénzével. Ez így gáz? Mert én pl nem akarom bedobni minden pénzem a közösbe. Még sosem éltem együtt nővel most még csak szeretném ezt kipróbálni. Szóval nem akarok kockáztatni.

2020. nov. 10. 18:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
#8 erről nem minket kell meggyőznöd. Egyébként mit gondolsz, hónapok vagy évek múlva mennyivel lesz kevésbé kockázatos a közös kassza? Vagy mennyivel lesz kevésbé kockázatos egy másik nővel? Ha nem akarsz kockáztatni, akkor ne legyen barátnőd. Minden kapcsolat kockázatokkal jár. Képzeld el, ha elromlik valamelyik háztartási eszközötök. Te nem fogsz beszállni az újba, mert nem akarsz kockáztatni? Márpedig egy hűtőt vagy sütőt elég nehéz megfelezni, ha szakítotok. Vagy nem lesz közös ingatlanotok, mert nem akarsz kockáztatni? Értem az aggodalmadat, és ha nem tervezel vele hosszú távra, akkor teljesen rendben van a külön kassza.
2020. nov. 10. 19:55
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

Nalunk van egy kozos szamla arra megy a kaja meg programok koltsegei, ezenkivul van h meghívjuk egymast.

Rezsi meg albikoltseget parom fizeti egyben igy en neki utalom minden hónapban az osszeget. Nekunk igy konnyu, mert nincs nagyon nagyobb kiadas, butorok egy reszet o, masik reszet en vettem. Utazasra most nem koltunk ha koltenenk gondolom ugyanugy feleznenk a költsegeket. Az egyik hétvégi utazasnal pl en vettem a jegyeket es beloket o meg a szallast stb

2020. nov. 10. 19:56
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Csak mert együtt laktok nem jelent automatikusan közös kasszát.

Ha felmerül, vagy ha igény van rá meg lehet beszélni, de ez is olyan, hogy sokan azért csinálják, mert így szokás, de ha nem kezded el, soha nem is fog hiányozni, mint pl a hetes válaszolónál. És így legalább nem lesznek pénzügyi vitáitok sem.

2020. nov. 10. 20:02
 14/21 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem csináljatok egy közös alapot.

Mindenki belead x-x összeget és abból fedezitek a közös kiadásokat

Rezsi, kaja stb...

Nyilván hónap végén kiderül hogy jól kalkuláltatok e, kevés vagy sok lett...

Aztán ha ez így működik, akkor később még közölődhetsz jobban/vagy kevésbé.

Viszonylag rövid idő alatt kiderül, hogy ki hogy osztja be a közös pénzt, mert van aki vigyáz rá, van aki meg habzsidőzsi módon kezeli.

2020. nov. 10. 20:21
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem tartom jó dolognak a közös kasszát, párom szintén. Együtt élünk már jó ideje, a közös költségeket felezzük, a saját cuccait meg mindenki magának veszi.
2020. nov. 10. 20:41
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz. Igazad van.
2020. nov. 10. 22:41
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
Nekem az a fura, hogy akkor egy másik ember pénzét költöm. Ha totál közös kasszán lennénk, akkor is írnám, hogy a saját keresetemet ne lépjem túl.
2020. nov. 11. 07:46
 18/21 anonim ***** válasza:

Nálunk a felállás a következő, párom is és én is nagyságrendileg ugyanannyit keresünk.

Az albérletet, rezsi költséget teljesen felezzük.

A bevásárlást úgy szoktuk, hogy egyszer ő, egyszer én. Próbáljuk ilyenkor a mennyiséget is azonos szinten tartani, tehát ezek általában kisebb, 3-4 ezer forintos vásárlások hétközben. Ebédelni mindketten bent szoktunk melóban.

Hétvégén ha nagyobb bevásárlást csinálunk akkor megfelezzük az összeget, tehát ha pl ő fizeti, én elutalom neki utána a felét.

Ezen kívül néha behívogatjuk egymást, ő elvisz hambizni, én meghívom egy koncertre stb.

Nekünk ez így működőképes, mert a kötelező kiadásokon kívül (albi, rezsi, kaja) úgy költjük a saját pénzünket ahogy akarjuk.

Idővel majd ellehet kezdeni közösen félretenni nagyobb dolgokra.

22L és 23F, 3 éves kapcsolat

2020. nov. 11. 09:56
 19/21 anonim ***** válasza:

A nő hozzáállásától függ. Ismerek sok nőt... sőt, embert, akinek ez a normális (nekem is ez lenne / volt, amikor épp együtt éltem vkivel)... van, aki meg tősgyökeres "ha már együtt élünk, minden közös" hívő. Ezt meg kell beszélni, és ha nagyon kardoskodik ellene, lehet, hogy nem kellene tovább erőltetni a kapcsolatot, ha ennyire máshogy gondolkodtok ilyen kardinális kérdésekről.

Nálunk amúgy úgy volt, hogy arányosan fizettük a közös számlákat és a kaját (én kb. 2x annyit kerestem, nem lett volna sztem méltányos, ha takkra felezünk), az egyéni számlákat (pl. telefon), mindenki saját magának és a maradék pénzzel meg mindenki külön, hacsak nincs vmi hirtelen jött költség, ami közös kellene, hogy legyen.

2020. nov. 11. 11:04
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt meg lehet beszélni. Bennünk pl. fel sem merült a közös kassza, pedig bízunk egymásban, sőt, már eljegyzés is volt.

Csináltunk egy revolut számlát amire mindketten mindig azonos összeget rakunk, ebből megy minden közös dolog. Kaja, albérlet, rezsi, üzemanyag, szórakozás stb.

A maradék pénzzel meg mindenki úgy gazdálkodik, ahogy akar. Nekem ez azért fontos, mert szerintem minden ember más dologra szeret vagy akar költeni. Nekem pl. fontos volt a végleges szőrtelenítés, ami nagyon nagy tétel volt, kellemetlenül érezném magam, ha közös pénzből fizettem volna. De ugyanígy a páromnak meg fontos volt a 350 ezrer forintos laptop, azt meg nyilván nem várja el, hogy beleszálljak.

2020. nov. 11. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!