Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan osztjátok fel a közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan osztjátok fel a közös albérlet költségeit ha egyikőtök kap albérlettámogatást?

Figyelt kérdés

A fizetésünk közel azonos. Viszont én fogok kapni albérlettámogatást. Ezen plusz összeget hogyan kezeljük? A főelv az, hogy felezzük a felmerülő költségeket. Már mint tegyük fel, hogy albérlet 130 eFt + 30 eFt rezsi.

Én kapok 100 eFt-ot (albérletre és rezsire is költhetek).

Tehát az albérlet több mint felét ki tudom fizetni a támogatás által. Viszont így megdöl a felezés elve.

Azt nem tehetem, hogy a párom állja a maradék albérletet + a étkezési költségeket, mert így ő fizet többet.

Tehát az első kérdés az, hogy hogyan lehet felezni a fenti helyzet kapcsán?

A második kérdés pedig az, ha nekem jár a támogatás akkor elegendő-e ezen mértékig beszállnom a költségekbe, vagy én is költsék ugyanannyit a fizetésemből? Már mint a támogatás miatt eleve jelentősebb megtakarításom lesz havonta mint a páromnak.

Mit tanácsoltok? :)

Előre is köszönöm szépen a válaszokat (pályakezdő fiatalok vagyunk)

#párkapcsolat #pénzügy #összekölttözés
2020. okt. 4. 14:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A valós költségeket felezitek, az, hogy te ezen megtakarítasz, ahhoz neki semmi köze. Ha majd közös kasszán lesztek, akkor nem probléma, ha többel szállsz be.
2020. okt. 4. 15:00
 2/12 Noren1989 ***** válasza:
100%
Szerintem vedd úgy, mintha a tàmogatàs megkeresett kp lenne.
2020. okt. 4. 15:06
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Annyit fizess bele az albérletbe mint amennyit eddig is vagy is a felét, és a maradékot ha fel kell használni vagy elvész, akkor szintén kifizeted amit a párod vissza ad neked. Így nem is vész el a támogatás és mindenki jól jár, ez a te támogatásod senki semmi köze nincs hozzá se a párodnak senkinek. Te kapod a te bevételednek számít így nem dobod be felelötlenül a közösbe. Mindkettőtök pénze külön vagyon amit a másiknak tiszteletben kell tartania.

De az se egy rossz megoldás ha fixen csináltok egy költségek számlát amire beadtok fixen x összeget honaprol honapra (ebbe beleértetendő a támogatásod is). És akkor ebből áltok mindent amire szükségetek van a háztartásban és mivel ez az összeg mindig több mint amennyit elköltötök ez gyülni fog és nyaralásra vagy nagyobb beruházásra is beváltható de emelett megmarad a saját kis külön pénzetek. Sajnos nem tudhatjátok h alakul az élet és ha esetleg szét mentek se lesz az h az egyik felélte a másik készletét mondván közös és aztán valaki rosszul jár.

2020. okt. 4. 15:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A támogatást kezeld úgy, mintha fizetès lenne. Mert tulajdonkèppen az is. Azzal ne foglalkozz, hogy akkor te több megtakarítást tudsz termelni. Ha ennyivel több lenne a fizud, akkor is ez lenne.
2020. okt. 4. 16:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben én valószínűleg azt mondanám, hogy mivel ezt pluszba kapom és a fizetésünk kb egyforma, így én a 100 ezret beleadnám a lakbérbe, a többit fizesse ő és a bevásárlások pedig továbbra is menjenek felesbe. Így mindkét fél jól jár, hiszen neked nem kell a fizetésedből a lakbérre költeni, több marad, de a párodnak is kicsit kevesebbet kéne belefizetnie. Ha komoly a kapcsolat, én ezt választanám.

Ha ezt nem érzed igazságosnak, mivel mégse minden fele-fele, akkor mondhatod, hogy mivel te többet fizetsz ebbe, ezért kb. ilyen értékben állja ő a nagyobb bevásárlásokat és a többi meg menne ugyanúgy felesbe, így ugyanannyit fizetnétek a közösbe. Ha nem akarjátok számolgatni, hogy ki hogy áll éppen, akkor egyszerűbb lehet összedobni minden hónapban egy közös összeget, ami kb fedezi a közös költségeket és abból fizetni mindent. Így ugyanannyit fizetnétek mindketten, de mégse kéne folyton nézni, hogy ki mennyivel szállt be eddig. És ebben természetesen a te támogatásod is benne lenne, úgyhogy a fizetésedből annyival kevesebbet kéne beleadni.

Bármelyik megoldás jó lehet, azon múlik, hogy te mit érzel jónak.

2020. okt. 4. 16:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálnék, mintha nem létezne az a 100 ezer. Nem is mondanám neki, hogy kapok ilyet. Ha mégis elszólnám magam, akkor hozzátenném, hogy ez egy juttatás, a fizetésemhez van kalkulálva.
2020. okt. 4. 19:29
 7/12 A kérdező kommentje:

Mindenképpen tudni fogja, hogy én ezt pluszba fogom kapni. Eleve már igénylés menetéről tud. Úgy érzem korrektnek hogy tudjunk egymás bevételi forrásairól, ha már komolyan tervezünk egymással.

Azt semmiképpen sem szeretném h ő megadja nekem a különbözetet (már mint a felétől eltérő összeget). Tehát kettőnk között ne legyen pénzmozgás (Rosszul venné ki magát hogy ő tartozik nekem, főleg azért mert én vagyok a nő ő pedig családfenntartó szerepre vágyik. De megérti h ez a támogatás jól jön és kár lenne kihagyni :) )

Minden hónapban igazolnom kell, hogy én utaltam el és milyen célra. Tehát ezen összeget mindenképpen lakbérre költöm.

2020. okt. 4. 21:18
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Köztetek nem is kell, hogy legyen pènzmozgás. Te befizetés a 100-at, ő meg a maradèkot, esetleg valamivel többet áll a bevásárlásokból. Aztán ennyi.

Erről a családfenntartó szerepről meg illene már leszokni így bőven a 21. Századot taposva.

2020. okt. 4. 21:33
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szép a szerelem, de nagyon meg fogod bánni, ha több milliót beleteszel, pár év alatt pluszban, és nem maradtok esetleg együtt. Bárhogy csűröd-csavarod többet keresel, mint ő, ezen kár megsértődnie; nem ciki, ha elkéred a te általad fizetettek felét.
2020. okt. 4. 22:54
 10/12 anonim ***** válasza:
28%

Hát ne haragudjatok,de én már többször belefutottam az ilyen érdekvezérelt,üzleti,anyagias,

matekolós témakba,albérlet fizetese stb.

Es megmondom oszintén ez igencsak hasonlít egy lakótársi gondolkodásra,mint élettársi kapcsolatra.

Ha az a célotok,hogy közelebb kerüljetek,és egymás szekerét toljátok,akkor nem csinálsz kerdest belőle.A strandbűfében a kólát is felesben álljátok?

Mar az is meredek,hogy megvan az a feltetelezés,hogy az egyik lehúzna a masikat!

Akkor mi a xarnak vagytok együtt?

F

2020. okt. 7. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!