Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akiknek háziorvos a párjuk, azoknak kell járniuk más háziorvoshoz is?
Van egy mondás, hogy "az önmagát diagnosztizáló orvos a legrosszabb páciens"
#Kérdező
Szerintem kellene, sőt a legjobb, ha valaki máshoz is jár, mivel a párja elfogult lehet vele szemben, könnyebben csúszhat be 1-1 baki emiatt.
Szerintem attól függ. Ha mondjuk valami totál általános háziorvosi dologra van szükségük, akkor szerintem simán mehetnek a párjukjoz is (vagy el sem kell menni, mert otthon megnézi/felírja, amit kell). Gondolok itt olyasmire pl, hogy:
-fel kellene iratni azt a gyógyszert, amit 15 éve rendszeresen szedek
-két hete hasmenésem van, kellene valami antibiotikum
-bedagadt a térdem, meg kellene nézetni, hogy tudjam, hogy kell-e vele ortopédiára menni, vagy nem
-beutaló kéne laborba, munkaalkalmassági vagy egyéb rendszeres, rutin vizsgálatra
-jogositványt kellene hosszabbítani
Ha viszont valami sürgős, súlyosabb probléma van, akkor érdemes lenne más orvost keresni, mert ilyesmit nem feltétlenül célszerű a párunkra terhelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!