Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyik fél rendetlen másik nem. Mit lehet tenni?
Öcsémet, amikor már nagyobb korunkban a szüleink egyedül hagytak, egy hét alatt sikerült ránevelni, hogy ha tiszta edényből akar enni, mosogasson, és ha tiszta ruhát akar, akkor képes legyen használni a mosógépet. Egyszerűen nem csináltam meg helyette.
Ha a te párod nem változik, én nem nyűglődnék vele a helyedben, nem vagytok egymáshoz valók.
Elhagynám.
Voltam ilyenben, minden reggel a kosz és a takarítanivaló fogadott. Már sírtam kínomban.
Az exem a zabáláson és vedelésen kívül nem csinált semmit. Úgy nézett ki utána minden, mintha 30 fős házibuli romjai lennének. Ezt produkálta egymaga.
Ismerős... Igazából inkább vesz egy sokadig új inget vagy akármilyen ruhadarbot minthogy mosson. Így van egy rakás ruhája, tehát az se gond ha 1 hónapig nincs kimosva. Ha mos akkor újabb egy hónapig a szárítón, majd újabb egy hónapig a vasalón állnak a ruhái. Eleinte kimostam neki, de nem volt képes elpakolni sem, így hegyekben álltak a tiszta ruhái. Egyszer csak fogtam egy zsákot és belevágtam mindent, majd bedobtam a szekrényébe (amiben a ruhák egyébként is szanaszét vannak), enyhén szóvá tette de különösebben nem zavarta azóta abból öltözik, belenyúl és előbb utóbb megtalálja a keresett zoknija párját vagy egy hozzá hasonlót.
Igazából szerintem az anyja hibája. Mindig is mosott, vasalt rá, takarított utána. Mikor ott voltunk náluk pár napot neki csak az volt a dolga hogy megegye az elékészített ételt, utána jól lakva távozott. Ha el akarta tenni a tányért az anyja rászólt, hogy hagyjad fiacskám majd én elpakolok. Gondolom alapvető nevelési hiba nála ez.
Az anyja egyszer azt mondta, hogy szándékosan nevelte ilyenre, mert így legalább "nehezebben kel el és tovább maradhat az ő kisfia..."
Megkérdeztem több nőismerősömet, sokaknál hasonló a helyzet csak ők már beletörődtek és vagy takarítanak vagy elvannak a koszban. Viszont én mindig is olyan lakást akartam, hogy bemegyek és minden a helyén van, tiszta minden mint egy szép szállodában. Otthon a szobámat kiskoromtól fogva hetente takarítottam, áttöröltem mindent, anyukám mindig nagyon büszke volt rám emiatt pedig nem ő kényszerített hanem már kicsiként is nagy igényem volt a tisztaságra. Már akkor tudtam hogy felnőttként az egész lakásomat olyanra akarom majd mint a szobámat, azaz milliméter pontosan minden a helyén legyen, azonban ez ilyen "lakótárssal" kizárt.
Te jó ég, hogy bírod még mellette?
Általában nem mondanám ezt kapásból egy párkapcsolati problémás kérdésre, de szerintem mindenképp hagyd el, főleg ha előbb-utóbb gyerekeket is szeretnél. Azt akarod, hogy majd ők is eltanulják, hogy nem kell semmi házimunkát csinálni otthon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!