Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"mondd ha nincs igazam". Ez a nőknél ilyen instant veszekedésgerjesztő mondat?
Ilyet életemben nem mondtam. Ha nincs igazam, akkor nem sértődöm meg, hisz igazam tényszerű dolgokban lehet csak. 2+2=4, hétfő után kedd jön, a víz 100 fokon forr.
Ha a véleményemmel nem ért egyet, az meg tök más, vélemény nem lehet igaz vagy hamis.
Hangsúly, testbeszéd, kontextus!!! Légyszilégyszi tanuljuk már meg hogy a kommunikáció nem vákuumban leledző tőmondatokból áll.
És ez nem nemtől függ. A magyar egy ilyen szép nyelv, hogy ugyanazt a mondatot lehet halál cinikusan és teljesen őszintén is használni, és pontosan az ellenkezőjét fogja jelenteni.
Iszonyatosan egyszerű példa:
-Nem nehéz a szatyrod?
-Áh, dehogy.
Jelentés 1: nem, egyáltalán nem nehéz
Jelentés 2: látod hogy nehéz, használd már az agyadat te szerencsétlen.
Szerintem ez nem veszedekés.
Ipari
Én nem szoktam ezt a kifejezést használni hogy kinek van igaza. Esetleg azt mondom hogy "vagy szerinted hogy van ez, javíts ki ha nem jól tudom"?
De ha a párod éppen ezt használja, akkor lehet hogy ő most téged éppen lefülelt valamiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!