Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Melyik verziót választanátok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik verziót választanátok?

Figyelt kérdés
Jelenleg albérletben lakunk a barátommal egy éve lassan. Nemsokára lejár a bérleti idő és valami megoldás után kellene nézni. Egy-két hónapra nincs lehetőség meghosszabbítani a bérleti időt, csakis egy évre, viszont még egy évig nem szeretnénk itt lakni. Gondolkodtunk egy közös lakáson vagy házon, amihez esetleg babavárót vennénk fel, de az tíz millió, így még mindig nem lenne elég a pénzünk (van némi önerőnk, de azzal együtt sem). Kellene egy-két év, amíg félre tudunk tenni és nem idegenek zsebébe raknánk a pénzt. Itt jönnek képbe a szülők. A barátom apjának két háza van, de egy telken így minden egyes nap cseszegetne minket. Egyébként engem majdnem az elejétől nem bír, pedig sosem bántottam. Innentől kezdve viszont az lenne, hogy nála vagyunk, tehát cserébe mindent megtehetne, biztosan sok veszekedés lenne. Az én szüleimnek egy házuk van, de egyszintes, szóval ott sem tudom, mennyire lenne jó ötlet lakni. Ami biztos, hogy a fejünkhöz nem vágnák, hogy "bezzeg itt laktok", de lenne némi konfliktus már most tudom. A harmadik nyilván egy másik albi lenne, de akkor megint nem tudunk pénzt félretenni, ráadásul ennél csak drágább albik vannak, de a mostani egy mini lakás, tényleg nem lehet eltérni, ismerősöket egy kávéra nem tudunk felhívni, annyira kicsi a hely. Ötletek?
2019. szept. 25. 08:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Fú, alapvetősen SOHA nem költöznék anyósékhoz, és a saját szüleimhez sem mennénk a párommal lakni, hiába jó a viszony (messziről).

Ez nem rossz indulat, 18 éves korom óta élek másokkal, felnőtteknél egyszerűen még nehezebb az együttélés: ti 2 külön "családként" funkcionáltok mint olyan, és egyáltalán nem rugalmas az ember hogy idősödik. Lenne bizony beleszólogatás már eleve a szülő-gyerek létforma miatt is idővel, jól látod.

(Pláne, ha nálatok alapból így sem rózsás a viszony)

Viszont. Érthető a dilemma.

Ha tényleg csak 1 max 2 év, de tényleg csak akkor: és amúgy is költözni kell/akartok, hát próbáljátok be, de tegyetek félre ezerrel, hogy mielőbb elhúzzatok.

- a pároddal meg előre beszéld meg a lehetséges konfliktus forrásokat és azok kezelési módját, ha pl a szülők elkezdenek áskálódni vagy beleszólni mindenbe-( jobb még időben leállítani)

- aztán ha mégsem megy, még mindig tudtok albit nézni B tervként, max pár hónap dilit elviseltetek..

Én egyébként belegondolva mégis inkább néznék albit... :) De ez én vagyok. :D

2019. szept. 25. 08:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Maradnek a fenekemen addig amig nem tudok normalisan lepni. Es akkor mi van ha nem tudtok felhivni embereket?? Max 1-1 szemelyt h lassa h kicsi. De ja van jo albitok akkor nem adnam fel egy ilyen piti dolog miatt. Plane h mashol sokkal dragabb lenne....

Nem jo otlet szulokhoz menni ha mar elkoltoztetek, ha megis akkor a te szuleidhez kotott idore elore lefektetve a szabalyokat.

2019. szept. 25. 08:50
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
4. Mindenki visszaköltözik a saját szülőjéhez addig, míg össze nem jön az az összeg, amennyit szeretnétek.
2019. szept. 25. 09:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Az, hogy nem tudunk felhívni embereket nem ebben az értelemben baj, azt szerettem volna érzékeltetni, mennyire kicsi tényleg a hely. Három kis tál alig fér el a konyhaszekrényben, semmi munkapult nincs a konyhában, egy szobában az ágy elfoglalja a felét, hozzá a ruhaszárító, vasalódeszka...és tele a szoba. Sajnos nem egyszerű. Az, hogy visszaköltözünk az egyetlen, ami mindennél borzasztóbb lenne, szinte nem is látnánk egymást a váltott munkarend miatt. Egyébként az a baj, hogy ha már ezt a pénzt félre tudtuk volna tenni,egy milliónk már lenne, az két év alatt kettő, nagy segítség lenne.
2019. szept. 25. 09:16
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát, valamit valamiért.. Azt nektek kell tudni/eldönteni, mit akartok beáldozni ebben a helyzetben:

- a pici lakás marad, cserébe megvan a szabadság és a nyugalmatok a szülők rajtatok lógása nélkül

-vagy mindenképp félre akartok tenni a következő 1-2 évben és lakást venni, de akkor e kell viselni és bizony felkészülni hogy lesznek necces helyzetek.

Megértem, nehéz helyzet( 1. voltam)

2019. szept. 26. 08:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha jelenleg ketten alig tartotok fent egy olcsó minigarzont és nem tudtok megtakarítani, akkor nem vagytok abban a helyzetben, hogy elköteleződjetek húsz évre egy bankhitelben, amibe minden szabad tőkétek benne van.

Bármi gond van, egy komolyabb betegség, leépítés, lezúzott munkába járós autó, viharkár a tetőben és beszakad alattatok a vékony jég.

2019. szept. 26. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!