Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet valamit úgy kérni hogy ne csesztetésnek vegye?
Már többször jeleztem felé ugyanazt a dolgot hogy zavar..de semmi. Mondtam szépen csúnyán amire a reakció csak az hogy ne oktassál ki!
Mondtam h felesleges felhalmozni az étel alapanyagokat mert nem sokat főz otthon. Pl. mondtam h minek vett még szószt itthon van 5üveggel ugyanaz. Minek áll benne a pénz így ez nem spórolás. De ez csak példa..
Nehéz ügy.
Azt sem értem miért halmozza fel, ha nem főzi meg.
Én inkább minden nap atsetalok a boltba. Viszont ha valami akciós, abból szoktam venni többet. Viszont főzök minden nap.
Az „asszertivitás” és az „erőszakmentes kommunikáció” alappillérei, hogy megtanulj kérni, illetve pontosan olyan értelemben, hogy azt a másik fél ne érezze sértésnek.
Javaslom nézz utána, nagyon hasznos az élet minden területén! Főleg önismeret tekintetében.
Rengeteg cikk, oldal, és persze mindezek alapjául szolgáló könyvek vannak.
Szerintem sehogy.
Ha jogos az észrevételed és igazad van, ha szépen mondod is be kellene látni, hogy jogos.
Amúgy kiről van szó?
Mert ugye nem mindegy az sem, hogy mi közöd hozzá, mennyire érint ez téged és hasonlók.
Sóóval egy picit konkretizálhatnád a viszonyt az illetővel, sok múlik rajta.
Amúgy nálunk működik az hogy jó párszor kérem szépen aztán egyszercsak kiakadok és akkor kiosztom a páromat. Akkor picit összekapja magát. Aztán elnézést kérek és kifejezem a sajnálatomat, hogy amíg szépen mondtam sajnos nem jutottam vele előre, kár, hogy ki kellett akadnom...
# 2. Válaszadóhoz csatlakozom. A nehézséget itt az okozza, hogy akkor nem számít "csesztetésnek" (nevezzük inkább minősítésnek), ha képes vagy pontosan megfogalmazni, hogy milyen igényed sérül, milyen érzéseket kelt benned ez a helyzet.
Az, hogy "ez nem spórolás" az minősítés.
Neked személy szerint mi lenne az igényed? Több hely a hűtőben, ahová a saját dolgaidat pakolhatod? Szeretnéd, ha a te pénzedet hasznosabban, takarékosabban költené el?
Plusz javasolhatsz rögtön megoldást is...
Nálam is fenn szokott állni hasonló helyzet, nálam az az ok, hogy bár tudom, hogy van a hűtőben mondjuk mustár, de nem tudom, hogy lejárt-e, ezért biztonság kedvéért veszek. Megoldás: rendszeresen át kell nézni és kiselejtezni a lejárt dolgokat, akkor pontosan látom, hogy mi van és mi nincs. Ezt a részét akár te is megteheted.
De tényleg az lenne a lényeg, hogy te tudatosítsd magadban, hogy valójában mi is a problémád, miért zavar, ha áll a hűtőben három ugyanolyan szósz és képes legyél a SAJÁT szempontjaidat kommunikálni. Ne a másik emberről beszélj, hanem magadról.
Ez persze nehéz. De minden más konfliktushelyzetre is hatékony megoldást jelent, ha megtanulod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!