Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, hozzátok szól a kérdés: miért érzitek, ha nem egy bizonyos nő az igazi? Akkor, ha különösebben nincs semmi gond se vele kapcsolatban?
Ebben nem a sorsszerűséget kell nézni. Teljes mértékben levezethető bármilyen tudományterületre és pszichológia az alapja. Nézzük mondjuk matekkal, talán úgy a legegyszerűbb.
Vannak tulajdonságok, amik tökéletesen kiegészítik egymást, vagy éppen úgy eredményeznek jó kapcsolatot, ha a másik fél is rendelkezik ugyan ezekkel a tulajdonságokkal. Tehát ha van egy ember x tulajdonság kombinációval, akkor a nagy számok törvénye alapján léteznie kell legalább egy olyan embernek, akinek az y tulajdonság kombinációja teljes mértékben megfelelő a másik ember tulajdonságaihoz.
Leegyszerűsítve ha a 4 alma a tökéletes összhang egy kapcsolatban és nekem van 2 almám, akkor a világon létezni fog olyan ember akinek szintén van 2 almája, így létrehozva a tökéletes 4 almás állapotot. Vagy jelen esetben mivel rengeteg ember és rengeteg tulajdonság nekem van mondjuk 1,86124 almám, a másiknak meg 2,13876 almája.
Mint mondtam, nem mindenki fogja megtalálni az igaziját. Van aki megtalálja de elcseszi a kapcsolatot. De ettől még ha az ember megtalálja a számára tökéletes igaziját azt tudni fogja.
Az faja, lassan 28 éves járok a földön, de még mindig nem éreztem azt, hogy bárki is az lett volna. Bár, igaz ami igaz, nem ismerek egyetlen egyedülálló nőt sem (vagyis de, kettőt, de az egyik full ellentét a másikhoz meg túl ronda lennék), szóval így kicsit nehéz.
#11: Ha már matek... A matek tele van változókkal. Pl. ha veszünk 2 függvényt, akkor elég sokszor csak 1 vagy 2 pontban találkoznak. Ha a függvény az életszakaszunk, akkor 1 vagy 2 rövid időszakban lesz valaki az "igazi".
Az emberek is változnak. Értelemszerűen nem ugyanaz az igazi tiniként, egyetemistaként, középkorúként és öregként. Változnak az elvárásaink és változik az, akit társnak választunk. Most akkor ki és mennyi ideig az igazi?
Dehogy változunk. Párkapcsolati téren, hogyha az ember megtalálja a tökéletest akkor az elvárásai nem fognak változni. A párunkkal szembeni elvárások úgy szoktak változni, hogy van egy naív kis hozzáállásunk, jön valaki aki jó, de nem a legjobb. Emiatt lesznek új elvárások mert az ex rámutatott, hogy ez is meg az is kell, vagy éppen ez és ez nagyon rossz. De hogyha megvan egy állandó, megfelelő személy akkor ezek az elvárások maradnak, mert kivétel nélkül teljesítve vannak.
A világ egyik legnagyobb tévhite, hogy az emberek változnak. Maximum is a felszínen és olyan bagatel dolgokban, hogy szereti-e a tejbegrízt. Az ember jelleme és fontos tulajdonságai nem fognak változni ha csak nem történik valami hatalmas szar vele amit nem tud helyén kezelni. Az emberek csak szeretnék azt hinni, hogy ők fejlődnek meg változnak. Valójában csak nagyon kevés ember képes erre, közülük sincs mindenkinek szüksége vagy igénye rá.
A számodra tökéletes mindig az lesz. Hogyha csak tulajdonság kombinációt nézünk akkor többek között azért is működik, mert ugyan olyan irányba fogtok változni ha változtok is. De az ember alap értékei nem fognak változni, az apró dolgok pedig nem fognak egy kapcsolatban számítani.
#14: "Dehogy változunk."
Hát, azért én örülök, hogy változok és nem ragadtam meg tiniszinten, ahogy a környezetemben sem a többség. Sőt, az exeimmel akikkel utólag beszéltem, ők is azt mondták, hogy változtam és én is ezt éreztem náluk.
Pl. elég nagy változás, amikor sok huszonévestől hallani, hogy nem akar gyereket, aztán ezek egy része harmincéves kora után már akar. Ez párválasztásnál elég fontos kérdés...
De az igazi pontosan ezt takarja, pontosan ezt jelenti az, hogy tökéletes számodra. A gyerek kérdés mondjuk pont olyan dolog aminek semmi köze az igazihoz, ha erre alapoznánk, hogy valaki megfelel-e számodra mindenki találna hozzá illő párt.
Megint csak annyit tudok erre mondani, hogy ha valaki megtalálja az igazit akkor ilyen bagatel hülyeségekből nem lesz probléma. A hozzáállásuk, a gondolkodásmódjuk, a tulajdonságaik mindig egyezni fognak. De legalább is kompromisszum és mindkét félnek megfelelő megoldás mindig lesz.
Teljesen felesleges azzal jönni, hogy dehát ő akar gyereket én meg nem. Hogyha ez a helyzet akkor a másik egyértelműen nem az igazi számodra. Hogyha az igazival merülne fel ilyen probléma ott meg ez nem fog problémát okozni mert úgy is megoldják és a szerelem mindig erősebb lesz ezeknék. Fölösleges felhozni egy csomó baromságot amiből probléma lehet egy kapcsolatban vagy amik miatt a legtöbb kapcsolat nem működik. Ahol két ember egymásra talál ott nem lesz ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!