Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egy férfit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy egy férfit sokkal könnyebb boldoggá tenni egy párkapcsolatban (meg általánosságban is), mint egy nőt?

Figyelt kérdés

Ha belegondolunk, egy férfit baromi egyszerű boldoggá tenni. Mert hát mire van szüksége egy férfinak, ahhoz hogy boldog legyen? Kajára és szexre. Néha egy kis sör és meccs a haverokkal és ennyi. Egy férfi már elégedett is a kapcsolatával is meg mindennel.

Viszont egy nőnek qrva sok minden kell: kell nekik a jó anyagi körülmények, teljes érzelmi hullámzás, biztonság, szeretet, romantika, figyelem, nyugalom, játékosság, önbeteljesülés, néha kicsapongás, minőségi szex, utazások, élmények, kalandok, izgalmak, néha egy kis féltékenység, irigység, káröröm, kell nekik a humor, az ego, az hogy "nőnek" érezhesse magát egy kapcsolatban, de azért néha irányíthasson is, stb.

Tehát egy nőnek baromi sok igényük van az életbe, ezért baromi bonyolult dolog őket boldoggá tenni, mert sokszor ők sem tudják mire vágynak éppen.

Miért van az, hogy a nők ennyi mindenre vágynak, a férfiak meg csak kajára és szexre?

2019. jún. 22. 09:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%

Ne általánosíts. Volt hogy engem azért dobott ki az akkori barátom, mert nem adtam meg neki amire vágyott (az a sok minden amit a nőknél soroltál fel).

Különben meg egyszerű a válasz: mert a férfiak és a nők mások. Bonyolult? Meglepődtél? Ennyire egyszerű.

Külsőleg, belsőleg, anatómiailag, mindenhogyan.

Az egyenlőségben hiszek, de ezt sokan félreértik. Nem az a lényeg, hogy na akkor egy nőt is megüthetsz mert egyenlőség van. Hanem hogy nem üthetsz meg egy férfit sem. Ennyi. Ez az egyenlőség.

2019. jún. 22. 09:45
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

"Mert hát mire van szüksége egy férfinak, ahhoz hogy boldog legyen? Kajára és szexre. Néha egy kis sör és meccs a haverokkal és ennyi."

Én akkor lennék a legboldogabb, ha nem élnének olyan buta emberek, mint te.

2019. jún. 22. 09:49
 3/15 anonim ***** válasza:
61%
Nagyon egy bites vagy, ha azt hiszed, kaja, szex és sör elég nekünk. Feltételezem, eddig ilyen buta pasijaid voltak, akiknek ezek kb. elegek lettek volna. Vagy fura körökben mozogsz, ahol ez a nők ars poetica-ja. 31F
2019. jún. 22. 10:00
 4/15 anonim ***** válasza:

Több nőismerősöm van, akik nem ilyenek. De igen, van ilyen is sokszor, amit a kérdező ír, de ez sokszor azokra igaz, akik feltünőek, akiket minden férfi észrevesz, és emiatt megnő az egójuk, mivel semmit nem kell tenni, tálcán jön a boldogság, lehet válogatni. Az ilyeneknek folyamatos impulzus kell, mert különben unatkoznak, és boldogtalanok. Egy ilyen kapcsolatban a férfi olyan, mint egy kisbolygó, folyton a nő körül kell keringenie.

Van egy másik aspektus is. A férfiaknak nem mindig van igénye "többre", és megelégszenek szerény körülményekkel, kényelemmel, lazulással. A nők meg hajszolnák a javakat, folyton pörögnének, hogy több legyen, jobb legyen... pl a lakás.. színesebb, otthonosabb, stb. Ilyen értelemben a nőkben jobban van igény a rendezett körülményekre, de ez igaz a ruházkodásra is.

Mindkét oldalon van mindenféle hozzáállás amúgy. De annyit igaznak tartok ebből, hogy egy jó kapcsolatban egy igényes nő tud nagyon pozitív hatással lenni egy lazulósabb férfira, aki nem figyel úgy magára, de a nő miatt mégis észreveszi magát, és nem ereszt le úgy, mintha csak egyedül élne egy garzonban.

2019. jún. 22. 10:16
 5/15 anonim ***** válasza:
82%

""Mert hát mire van szüksége egy férfinak, ahhoz hogy boldog legyen? Kajára és szexre. Néha egy kis sör és meccs a haverokkal és ennyi."

Vannak ilyen eccerű lelkek is, de a normálisabbjának ez nem elég.

2019. jún. 22. 10:19
 6/15 anonim ***** válasza:
76%

Azért, mert a nők egyszerre több dologra is képesek koncentrálni, a férfiak meg általában csak egy dologra. Tehát, ha van több szükséglete, melyekből a legsürgetőbb a dugás, akkor azt úgy képzeld el, hogy állsz egy teherhajónyi felület előtt 30 centivel és a teljes felületre egy p!na van festve. Másra gondolni sem tudnál. A csajok előtt ugyan ez, csak nekik meg ott van mindenről a montázs és gyakran agyfaxt kapnak rajta, hogy nekik milyen sok problémájuk van egyszerre. :D

32/f

2019. jún. 22. 10:29
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Hál' Istennek engem a sors soha nem hozott össze olyan egyszerű pasival, akinek annyi elég, hogy van kaja meg sör és néha elengedem a haverokkal a meccsre. Azt, hogy a férfi csak kajára meg szexre vágyna, az is cáfolja, hogy mennyien keresnek lassan már kétségbeesetten párt. Nyilván nem elég prostihoz/alkalmi barátnőhöz járni és néha étteremben enni, ha az lenne, negyedennyien sem akarnának komoly kapcsolatot és családot. De nyilván nincs így, és szerintem a férfiakra nézve elég sértő, hogy ez a sztereotípia.

Mások vagyunk, mások az igényeink, mást keresünk egy kapcsolatban, de ezt azért erősen befolyásolják a nemi szerepek és a biológiánk is. Nőként nekem (sarkítva és leegyszerűsítve) szükségem van egy határozott férfira, akire mindig számíthatok, aki megvéd akkor is, amikor a legsebezhetőbb vagyok és aki mellettem áll és támogat amikor szükségem van rá (értsd: gyerekvállalás). Egy férfinak (sarkítva és leegyszerűsítve) olyan nő kell, aki elég érzékeny, odaadó, törődő, hogy lássa benne, gondját viseli majd a gyerekeinek és aki a hátországot biztosítja neki is, amiért motiválva érzi magát hogy életét kockáztatva háborúba induljon vagy erején felül teljesítsen a megélhetésért. A két nem látszólag teljesen mást vár el a felektől, de ha összeadod akkor rájössz, hogy kiegészítik egymást, és valójában ugyanazt akarják, csak nyilván vannak limitációk, amikhez az évmilliók során alkalmazkodott és aminek megfelelően kialakult az a rengeteg sok tudatalatti, ösztönös és tudatos igény is.

2019. jún. 22. 11:13
 8/15 anonim ***** válasza:
47%

#7. Csak vedd ki a szexet a kapcsolatból és meglátod, egyből probléma lesz vagy így vagy úgy.

32/f

2019. jún. 22. 11:28
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

senki nem mondta, hogy a jó szex nem feltétele egy jó és harmonikus kapcsolatnak, mert az. ahogy nőként se lennék szivesen olyan kapcsolatban, ahol a szex annyi, hogy uram tol rajtam kettőt, elmegy lefordul és alszik, én meg oldjam meg magamnak, kit érdekel. de persze én szopjak, a nyalás meg mi:D

egyszerűen ezek olyan minimumok (a testi vonzalom, szenvedély) amik a belépőszint, nem pedig a teteje egy kapcsolatnak. ha valakinek annyi elég, hogy lepippantják és eléraknak egy tál makarónit, de közös programokra, minőségi szellemi időtöltésre, beszélgetésekre, "világmegváltásra" a szerelmével nincs igénye, az egy szellemileg igénytelen alak, alacsony ikuval, akihez nekem soha az életben nem lenne közöm.

2019. jún. 22. 11:59
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Mert a férfiak alaptermészete lazább, kevésbé határozza meg őket a környezet és kisebbek az igényeik. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a férfi nem fog problémázni, ha nincs a méretében a megfelelő ruha. Nem fogja nézni az ismerősök nyaralós fotóit és eljegyzési képet, hogy aztán ezen pörögjön az agya.
2019. jún. 22. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!