Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hosszú kapcsolatban élők: milyen a szexuális életetek? Aki volt hasonlóban hosszú kapcsolatban, írnátok tanácsot, mit tegyek?
Sziasztok!
28 éves vagyok (N), párom 30. 7 éve vagyunk együtt, nekem ő az első komoly kapcsolatom is, neki nem én. Meg is kérte már a kezem, együtt változtunk-lettünk felnőttek, sok mindenen átmentünk. Minden jól működik kettőnk között. De...
Milyen a szex hosszú kapcsolatban? Mennyire gyakori és szenvedélyes?
Nálunk az utóbbi pár évben ritka: értsd havi 1-2... átlagban.. Ami neki is hiányzott és kevés volt, és igazából nekem is, de egyszerűen kb nem nagyon van kedvünk többre.
És kezdek megijedni magamtól, mert közben meg van egy férfi is, akiről kb fantáziálgattam, felhúzta a szexuális érdeklődésem. Ezzel nincs is gond, mert nem adtam tudtára, csak magamban játszottam el a gondolattal, illetve a páromon vezettem le a felgyülemlett szexuális feszültséget. Nála meg igyekszem tartani egy kis távolságot, mert úgy látom, ő sem közömbös, és emiatt megijedtem az egésztől.
Ugyanakkor rávilágított a saját helyzetemre.
Érdemes lenne különtölteni egy kis időt? Olyan régóta együtt vagyunk, ráadásul nekem nem is volt más, olyan elképzelhetetlen számomra.. Másrészt meg kicsit félek az eksüvő/gyerek témától. Néha jónak tartom, mert minden szempontból tökéletes, ugyanakkor a szex része néha gyenge nálunk.. :(
Volt egy mélypontunk, amikor majdnem szakítottunk emiatt, de együtt maradtunk. Nem tudom, mit bánnánk meg jobban. Tapasztalat?
Más tekintetben egyébként a mi kapcsolatunk is rendben van, nagyon is, és nem hanyagoljuk el egymást, foglalkozunk a másikkal.. Volt ilyen időszak egyszer, na, az hullámvölgy volt, akkor valóban elhanyagoltuk egymást.. De most más.
Tényleg nincs közöttünk probléma, ha lenne konkrétan valami, pl elhanyagolás, nem törődés, vagy bármi, sokkal jobb lenne, mert meg tudnám itt indokolni, hogy az lesz a probléma.. De nincs ilyen. Nem azért jutott eszembe a szünet, mert szakítani akarok, hanem mert nem akarom megcsalni, ha ez az állapot tartós marad..
Szóval gond nincs, de baj nem lehet abból, ha még jobban rákapcsol az ember a másikra.
Akkor leírom az én esetem, hátha segít neked.
Munkahelyemre új kolléga jött. Kedves volt, aranyos, mindenkihez volt egy jó szava, társaság közepe és ennyi. Eleinte engem nem is érdekelt a dolog, főleg, mert nálam sem volt otthon a párommal semmi gond. Szeretett, tisztelt, voltak programjaink, megbeszéltünk mindent egymással és boldog kiegyensúlyozott volt a kapcsolatunk.
Aztán elkezdtem furcsa tüneteket produkálni. Éreztem, ha a kolléga megjelent, pedig akkor még nem is láttam, hogy ott van. Mindig kerestem a társaságát, felvidított a mosolya, ha hozzám ért bizserget a bőröm. Mivel anno én ilyet a párommal tapasztaltam meg, éreztem, hogy gond van. És iszonyú sokat gondolkodtam rajta, hogy mi lehet ez, mi az oka, hiszen semmit nem tudtam felhozni indoknak. Nem hanyagoltak el, nem bántottak... tényleg semmi. Akkor gondolkodóba estem. Hánytam vetettem a dolgot. Végül én eldöntöttem, hogy a párommal semmi gondunk nincs. Ő sem ezt érdemelné, és nagyon sokat nyomot a latba a szereteten kívül az, hogy ő mindig támogatott és mindent megbeszélhettünk, még olyan dolgokat is, amit a legtöbb pár a világért sem hozna fel a másik előtt. Én továbbra is akartam a kapcsolatunk és teljes érzelemmel.
Így mivel nekünk nagyon erős a kapcsolatunk, mindent elmondtam őszintén neki. Amire jutottam, amire gondoltam. Végül együtt találtuk ki, hogy lehetne újra visszairányítani a figyelmem a páromra. Az esetből sokat tanultam magamról, a férfi-női kapcsolatokról és sokkal tudatosabb lettem. Elkövettem hibákat én is, amik akaratlanul is a vonzalom felé sodortak. És ezt a vonzalmat fejben le lehetett rombolni. Meg persze sokat segített a párom is ebben.
Köszi, hogy leírtad neked is, Noblesse!
Azt már jeleztem is a páromnak azóta, hogy most kapcsoljunk rá jobban egymásra. ( A vonzalmat nem, mert az önbizalma amúgy is mindig sérülékeny volt, nem bántom feleslegesen olyannal, amiről nem is tehet.. Amúgy is ez csak másodlagos velejárója a dolognak, nem pedig kiváltó oka.. Nem belezúgtam ebbe az emberbe, csak szexuálisan mozgat meg, nem hagynám érte el a páromat.)
Utolsó, ez nagyon durva, sajnálom... Ez nem normális dolog. Na azért a kapcsolatért nem volt kár... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!