Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora korkülönbséget tartotok még elfogadhatónak?
Nő vagyok-3+10, amit el tudok nézni másnál, magamnál csak olyan+7 évet tudok elképzelni, de már az is a nagyon teteje..
El tudom képzelni, hogy beleszeressek egy idősebb, akár negyvenes férfiba 28 évesként, de annyira zavarna a kora, hogy kinyírná a kapcsolatot még a megöregedése(10 év)előtt.
Nem biztos, hogy nepszeru leszek ezzel, de en ugy gondolom, hogy mikor mekkora az elfogadhato korkulonbseg az korosztalyfuggo.
pl egy 15-30 eves par teljesen mas eletszakaszban van, az egyik 2 eve meg babazott, szinte meg gyerek, a masik pedig mar 8-10 eve is kb. felnott eletet elt.
Az egyiknek a legnagyobb gondja a tortenelem ropdolgozat, a masiknak komolyabb, "felnott" problemai vannak.
Ugyanez a 15 ev egy 40-55 eves par eseteben nem feltetlenul okoz gondot. Mindketten kozepkoruak, tul vannak 1-2 nehezebb elethelyzeten, nagyon idezojelben, teljes erteku felnott mindketto.
Szerintem
15-18 ev korul +2-3 ev kulonbseg a maximum ami mukodhet,
20-25 kornyeken kb a sajat korosztalyon belul ( nyilvan egy 18 eves frissen erettsegizett es egy 20 eves mukodhet, de egy 18-25 mar nem feltetlenul, teljesen maseletszakaszban vannak)
25-30 kozttol sajat korosztaly+ 5-10 ev siman belefer mar.
"Ugyanez a 15 ev egy 40-55 eves par eseteben nem feltetlenul okoz gondot. Mindketten kozepkoruak"
Nem éppen. Egy 40-es még teljesen fitt, fiatalos eletet élhet, míg a 60 körüli papa már kb. nyugdíjas es lerobbant. Ugye a férfiak könnyebben lerobbanak, kevesebbet elnek. És a már nem középkorú, hanem öreg.
"egy 15-30 eves par teljesen mas eletszakaszban van, az egyik 2 eve meg babazott, szinte meg gyerek, a masik pedig mar 8-10 eve is kb. felnott eletet elt."
Ezt csak mi látjuk így, mert hasonló korban vagyunk es jobban látjuk a teszleteket.
Egy 40-es tegnap meg fiatal volt, fiatalosan el, csak mi mossuk egybe a 60 körüli, nyugdíjas vagy mar arra készülő papakkal.
Bármennyit,amennyit két ember elfogad egymás irányában.
Manapság már annyi mindenen áll vagy bukik egy kapcsolat,hogy ez a "papírforma" szerinti mi illik már rég a műlté.
Valamikor természetes volt a házasságkötés, a gyerekvállalás,a közös otthonteremtés, manapság már sok esetben a támogatási formák igénybevétele határozza meg mindezt.
Nem gondolom,hogy elítélendőbb lenne egy nagyobb korkülönbséges kapcsolat mint az,hogy két ember azért vállal gyereket,hogy támogatást igényelhessen egy nagyobb méretű otthonért.
Nem vagyok híve a nagy korkülönbségnek, mindezeket nem azért írtam, de amellé se állok,hogy csak azért legyen +-1-2-3-5 év mert csakis így működhet az élet rendje szerint egy kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!