Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire értetek egyet azzal, hogy egy jó kapcsolat barátságon alapszik?
Szerintem anélkül az egésznek nincs értelme.
Beszélgettem pár sráccal az elmúlt időben, és többnyire nem egyezett ebben a véleményünk. Volt aki szerint barátság csak később alakulhat ki, és volt olyan, aki azt mondta, a párkapcsolat nem barátság, miért is lenne, arra vannak a haverjai, nem pedig a barátnője.
Tiszteletben tartom a véleményüket, mégha nem is értek egyet velük.
Ti hogy látjátok?
Én nem értek vele egyet. Számomra mások az érzelmek egy jó barát és egy jó társ, szerető irányába. Nem fejlődik részemről szerelemmé egy baráti kapcsolat. Nem elég a jó barátság.
Tetszik a neved.
A legrosszabb kapcsolatoknak tartom azokat, ahol nincsenek meg a barátság elemei. Ilyen kapcsolatokban szokott az lenni, hogy viccelni még véletlenül se lehet, a másik el ne menjen sehova nélkülem, kommunikáció nulla stb.
Ugyanakkor az, hogy valakivel jó barátságot ápoltok édes kevés ahhoz, hogy a kapcsolat is jó legyen. A kapcsolatba bele kell rakni sok olyan munkát, amit egy barátságba nem. Szóval a barátság édes kevés, viszont szükséges. A legjobb a világon hogyha tudtok haverokként beszélgetni, hülyéskedni, megadni a szabadságot a másiknak és nem csak folyamatosan a párocskás dolgok vannak. Normális esetben pedig a párodat még több dologba avatod be, mint a barátaidat. Mi értelme, hogy együtt vagytok ha a fontos dolgokat a barátaiddal és nem vele beszéled vagy osztod meg leginkább?
A véleményeknek mindenben nem feltétlen kell egyeznie. Lényeg, hogy tudjuk kezelni azt, hogy a másik másként lát bizonyos dolgokat mint mi. Szerintem ez intelligencia kérdése..
És társat csak intelligens nőt tudok elképezni magam mellé, akivel tudjuk formálni, előrébb segíteni egymást.
A barát nekem olyasvalaki akivel figyelünk egymásra, akivel ismerjük egymást, akinek fontos az is, hogy én mit érzek, hogy vagyok, stb.
A haver az akivel jókat tudok hülyülni, de ha már nem része az életemnek akkor sem érzem kimondott hiányát.
A barátnőnek "való" lány pedig, nekem fontos, hogy olyasvalaki legyen akivel ismerjük egymást, mert az azt jelenti, hogy olvassuk egymás rezdüléseit, figyelünk a másikra, kíváncsiak vagyunk egymásra, stb.
Szóval, összességében egyetértek veled, a jó kapcsolat egyik alapja egy erős barátság.
Mondom ezt 27 évesen.
Nekem a párom a párom legyen és ne a barátom.
Pont olyan, szeretem a párom és szeretem anyukám is, de ugye teljesen más a kettő. A párkapcsolat is teljesen más jellegű, mint egy baráti.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!:)
Persze nem azt mondom, hogy szabályszerűen van egy bizonyos időszak, amikor csak barátkozni lehet, és annak a lejárta után 'szabad' csak randizni, mert ez nem ennyire fekete-fehér, az érzések nem így keletkeznek. Viszont igazán megismerni a másikat, elérni azt a bizalmi szintet, amikor tudod, hogy ő egyben a legjobb barátod is, bármivel fordulhatsz felé, bármely gondolatodat megoszthatod vele, ez nekem (!) alap. A kettő együtt kell, szerelem nélkül csak a barátság nem vinné messze a kapcsolatot. Valahogy úgy, ahogy az #5-ös, és többen is mondtátok.
#3-as: köszönöm szépen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!