Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyedülálló nő apasági nyilatkozattal elismert, nem házasságban született két gyerekét elviheti-e magával gond nélkül az apa beleegyezése nélkül Amerikába?
Az apa a nőt évekig bántalmazta, megcsalta.
A nő a 3x annyi bejelentett fizetését a "közös" életbe tette, de semmi nem lett közös, a férfi mindent úgy intézett, hogy csak az övé maradjon. Külön élnek. Az anya egyedülálló szülőknek CSOK-kal vásárolt ingatlanban él a gyerekekkel. Az apa a gyerekeknek nem fizet gyerektartást. Hetente 2-4 órára elviszi látogatóba a gyerekeket.
Van-e ilyen helyzetben joga az "apának" beleszólni, ha a nő munkája, új kapcsolata, esetleges házsassága oda szólítja?
A kiköltözés kérdése lenne nagyon fontos kérdés. Ugye ott nem tudja őket látogatni. Nyaranta, ill. szünetekben jöhetnének hozzá haza maximum. Mivel nem mondott le hivatalosan a gyerekeiről, nem történt gyermek elhelyezési per, látogatja őket. Úgy tudom a beleegyezése nélkül nem vihetném ki őket, ha úgy alakulna az életem.
Valakinek van ellenpéldája?
Hol lehetne ennek hivatalosan is utána nézni, utána kérdezni?
Köszönöm a válaszokat.
A bántalmazásról kellett volna látleletet vetetni, feljelentést tenni, a gyerekelhelyezést már réges-rég el kellett volna intézni.
Nem lehetetlen egyébként a helyzet, de nem egyszerű. Sajnos nálunk előbbre való, hogy alkoholista, agresszív senkik jogai ne sérüljenek, mint hogy egy gyereknek jobb élete, jobb jövője lehessen. Keress ügyvédet.
Igen. Ide ügyvéd kell...
Sajnos mindentől függetlenül én is úgy látom lenne joga beleszólni a gyerekek elköltöztetésébe.
Fel is keresem ma az ügyvédet.
Én voltam ilyen helyzetben. A dolog menete: először is gyerekelhelyezési per. Ha ez megvan, akkor ideiglenesen kiutazni, és beszerezni a szükséges papírokat: gyereknek iskolai beiratás, egy igazolás arról, hogy kint el tudod tartani a gyerekeket (saját vagy férj munkáltatói igazolása), környezettanulmány az új otthonról. Ezt egy kérelemmel együtt beadni a gyámhivatalba, akik majd döntenek, hogy a gyereknek mi jobb.
Mondjuk Amerikában ezt csak akkor tudod elintézni, ha minden legális, vagyis nem turistaként mentek ki. Én egy hasonló országba mentem ki a férjemmel együtt, az ex 1 hónap láthatást kapott a nyári szünetben. (előtte sem látogatta többet a gyereket, tehát nem a gyerektól vettem el az apját.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!