Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rossz/jó fiú klisé?

Figyelt kérdés

Mit takar ez? Mit jelent rossz fiúnak lenni és tényleg szeretik ezt a nők/lányok?

Fiúk mást mondanak, lányok mást mondanak. Van aki egyből rávágja, hogy a rosszfiúk jönnek be, de nem tudja megmagyarázni mit jelent az. Van aki szerint csak részben, van aki szerint ez hülyeség.

Oké, hogy embere válogatja, de mit takar ez a két kategória? Az interneten mind paradox leírásokat kaptam vagy nem tükrözte ismerőseim válaszát.

2018. dec. 26. 11:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
16%
A rossz fiúk életrevalóak és vonzóak , a jók meg nem .
2018. dec. 26. 11:50
 12/21 anonim ***** válasza:
60%

Egy olyan világban, ahol a gyerek előbb néz tv-t, minthogy tisztában van a jó és a rossz fogalmával, ez nem meglepő. Míg az ember nem képes valamennyire absztrakt módon gondolkodni, addig a jó=kényelmes, rossz=kényelmetlen. Akit elárasztanak ebben az életszakaszban a "példák", annak könnyen ez a társítás rögzül. Mondjuk ez is csak egy vélemény.

32/f

2018. dec. 26. 11:50
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

10.

Mivel mást jelent jónak és rossznak lenni a csajozásban és megint mást jelent az élet minden más területén.

Az a baj, amikor valaki a szexuális ösztönöket modern, civilizált, humánus módon próbálja kezelni, értelmezni.

2018. dec. 26. 12:04
 14/21 anonim ***** válasza:
11%

4

Persze, ez nem vegytiszta, lehetnek kombinációk is. Én csak egy alapvető személyiségvonást írtam le.

Egyébként most nekem is egy tipikus "jófiú" tetszik... De már hónapok óta arra várok, hogy összeszedje a tökeit. Szóval nem igaz, hogy a nőknek csak a rosszfiúk után futnak...

2018. dec. 26. 12:22
 15/21 anonim ***** válasza:
A "jó" és "rossz" fogalmán egyébként már az ókori filozófusok is töprengtek és erre nincs egyértelmű válasz. Csak a "szerintem".
2018. dec. 26. 12:24
 16/21 anonim ***** válasza:
85%

A rossz fiú nőcsábász. Jóképű és bárkit megkaphat, akit csak akar, ezért ő használja a lányokat, nőket. Szerelmet/ szeretetet hazudik nekik, csak hogy szexhez jusson. "Párkapcsolatban" is inkább kikacsingat, hajkurássza tovább a nőket. Megbízhatatlan, veszélyes.

A jó fiú pedig odaadó, törődő, megbízható, értékrenddel rendelkezik.

2018. dec. 26. 13:19
 17/21 A kérdező kommentje:

Szerintem is a "jó"/"rossz" fogalmak tág jelentése miatt van az, hogy mindenki mást mond.

Pl ha #16 leírását vesszük, akkor a jófiú egy álompasi, ha komoly kapcsolatot akar az ember, mégis a jófiú-t negatívként jellemzik sokan. "Életképtelen" ahogy egy kommentelő írta.

2018. dec. 26. 14:39
 18/21 anonim ***** válasza:

Nos, romantikus történetekben-

Jó fiú- esetenként a legjobb barát, vagy segítő karakter, aki titkon szerelmes a lányba, de nem őt választják, vagy nem szerelmes, de támaszkodni lehet rá

Rossz fiú- rossz híre van (verekedés, bulizás, csajozás stb.), bunkó amely tulajdonságok:

a, eltűnnek, amint összejön a hősnővel (haha :D)

b, a hősnővel kedves lesz, a többiekkel ugyanolyan

c, kiderül, hogy nem igazak rá

d, igazak, de nem olyan durván.

Tehát mondhatni, ez az alap, és erre jön rá mindenkinek a személyes igénye szerintem. Többé kevésbé.

Mert sok "jófiú" bunkó okoskatörp valójában, mint ahogy sok "rosszfiú" gyökér aki menőnek hiszi magát.

* tudom, én még nyommerebb vagyok, de mind ismerünk ilyeneket, valljuk be, akik már saját maguknak is elhiszik, hogy mekkora ászok... Tisztelet a kivételnek, semmi személyeskedés stb.*

2018. dec. 26. 15:26
 19/21 anonim ***** válasza:
13%

Nincs jó és rossz fiú.

Vannak olyanok, akik oda mernek menni a nőkhöz, és vannak, akik nem.

Emberileg lehet valaki jó, és rossz, de attól, hogy mersz csajozni még nem leszel rossz. És akkor sem leszel jó, ha pszichopata vagy, és fejben már elégtételt vettél minden sérelmedért, de nem mersz ránézni egy nőre.

2018. dec. 26. 15:48
 20/21 anonim ***** válasza:

Az emberi értékrendünket jó esetben belső (önismeret) támpontok adják meg (egészséges egoizmus), de manapság már nemtől függetlenül (a férfiak is egyre csajosabbak) a külső elismerésből várjuk a visszaigazolást, hogy értékesek vagyunk.

A rossz fiu az, akinek "lehet beszélni", de nem teszi amit akarok, tehát "makacs". Ha egy ilyen embert én valamilyen módon meg tudok változtatni, akkor a visszacsatolás megérkezik, hogy KÉPES vagyok valami olyanra, amire más nem. Jófiút varázsolni egy rosszból.

Ennyi a tény.

2018. dec. 26. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!