Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » "Barátom" - nincs ennél jobb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Barátom" - nincs ennél jobb szó a fiúudvarlóra?

Figyelt kérdés

Vahn barrátomm - kezdi a mondatát a lerázni akaró csaj. Mondom, neki, hát barátom nekem is van, de én a pasid akarok lenni. XD

Szóval a barát az barát, fura magyar nyelvben. Igaz, a fiúk is barátnőnek nevezik azt a lányt, akihez párkapcsolatilag kötődnek, de ez a barát, barátom, olyan többértelmű szó.

2018. okt. 8. 07:26
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

A szeretőhöz negatív jelentés társul, a kedvesem túl nyálas, a párom túl hivatalos, az oldalbordám túl ószövetségi, a menyasszonyom/jegyesem nem adekvát....játszunk fekete fehér igen nem-et ? Mit vársz, ha minden nap egy tucat szót ver ki a pofánkból a politikai korrektség ilyen-olyan indokra hivatkozva ?

32/f

2018. okt. 8. 07:32
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
pasid
2018. okt. 8. 07:34
 3/9 anonim ***** válasza:
45%

#2-es. Mint férfi, kikérem magamnak, hogy pasinak nevezz :D

32/f

2018. okt. 8. 07:35
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Ha azzal ráz le, hogy van udvarlója, akkor jobb? Esetleg ne foglaltaknál próbálkozz. 😑
2018. okt. 8. 07:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Van, a "nemvagyazesetem".
2018. okt. 8. 07:55
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
"Párom" talán lényegretörőbb. Bármennyire is elcsépelt ez a szó
2018. okt. 8. 08:53
 7/9 anonim ***** válasza:
66%
Jó esetben azt szokták mondani, hogy szerelmem vagy párom, esetleg partnerem. A barát szót ritkán szokták használni párkapcsolatban.
2018. okt. 8. 10:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Én páromnak vagy partneremnek szoktam hívni a párom, esetleg élettársamnak. De mi már 6 éve együtt vagyunk, együtt élünk stb. Ha friss a kapcsolat akkor inkább tényleg csak barát vagy pasi.
2018. okt. 8. 11:57
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem elég egyértelmű a van barátom. Sima barátokra nem így hivatkozik az ember, hanem hogy egy barát. A szerelmeses pedig a barát. Szerintem semmi rossz nincs benne, elvégre a barátom egyben a legjobb barát is.
2018. okt. 8. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!