Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy lányt éveken keresztül bántalmaznak és hirtelen kap mástól jókat az pszihésen mennyire hat rá?
Abszolút hat, meg tud nyílni, tud szárnyalni, ki tudja fejezni a valós önmagát. Az aki mindig is volt, mert a másik ember jelenlétében biztonságban érzi magát.
Tudja teljesen nyíltan önmagát adni, nem kell tartania a 3 lépés távolságot az illetővel.
Nem feltétlenül jól.
Elsülhet jól is, bár erre talán kicsi az esély.
Amit előttem is írtak: a bántalmazott újra függőségi viszonyba kerülhet, és az ugyanúgy nem jó, ha csak a barátja jelenti számára az életet és a jó dolgokat.
Amúgy az is előfordulhat, hogy annyira magáévá tette a negatív énképet, hogy nem képes elfogadni, hogy mások szeretik, nem szereti magát, és csak akkor lesz képes rendes, egészséges párkapcsolatra, ha sikerül kigyógyulnia ebből és megszeretnie magát.
Ehhez sokféle út vezethet, a párkapcsolat/valakire ráerőszakolni a szeretetet nem feltétlenül az egyetlen, sőt. A pszichoterápia sokkal hatásosabb.
Story:
Az exem csaladjaban nem volt minden oke. Nalunk minden oke. Atjott hozzam es sokszor szetbogte magat mert h milyen jo nekem es milyen szar neki. Mint az elozok mondtak terapia kell az ilyennek ha onmaga nem tudja tultenni magat a dolgokon.
Pontosan.
A 2 legvalósznűbb kimenetel szerintem vagy egy görcsös de nem feltátlenül őszinte/tiszta érzelmeken alapuló ragaszkodás, vagy egy olyan viselkedést is kiválthat, minthogy én ehhez nem szoktam hozzá és/vagy én nem érdemlem meg ezt a szeretetet. Utóbbi esetben ha nem is tudatosan de ellökheti magától a másikat.
És nem hogy nem gonoszság, hanem az ostobaság, ha nem fogja fel valaki, hogy lelkisérült emberrel tényleg nem egészséges kapcsoaltba kezdeni. Azzal semmi rosszat nem mondott, hogy előbb tegye rendbe magát, és ha ez megvan, akkor tud egészséges kapcsolatot kialakítani másokkal is. Talán ha így tennének a legtöbben, nem lenne annyi fos kapcsolat sem, ahol a másikat vagy magunkat bántjuk...
Én nem vagyok pszichológus, mégis evidens a fenti.
4 páciens a láthatáron egy kidobott nőci személyében.
Mit javasolnál a kérdésben szereplő nőnek?
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__szere..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!