Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mennétek esküvőre ebben az esetben, a helyünkben?
Tudni illik, itt ahol mi élünk, ebben a kis közösségben az /volt/ a szokás,hogy az esküvőre a pár meghívja az egész fiatalságot.
Úgy tűnt ez már idjétmúlta, viszont kaptunk meghívót egy falubeli lánytól az esküvőjére.
Szüleim is (ez érthető,mivel a lány szülei is voltak az én szüleim esküvőjén, kb most tartoznak) de mi is kaptunk a párommal.
Most ezen megy az eszmecsere, hogy menjünk el vagy sem.
Párom azt mondja,hogy ha köszönésen kívül semmit se beszélünk, akkor minek menjünk el? Anyukám hajtogatja, hogy ha meghívtak elkell menni, a pémzt visszaadják majd a saját esküvőnkön.
A pénz oldalát nézve.. Nem halnánk bele ebbe a kiadásba, viszont nekem elég kevés a keresetem, pár hét múlva megint egy másik esemény ahová szintén adni kell.
Ti mit tennétek ebben az esetben?
Nem, mi a fenének? Neked sem kell őt meghívni, ez régi szokás, hogy agy felhajtást csapni, mikor meg sem engedheted magadnak vagy jobb esetben a szülők fizetik ki a bulit.
Az esküvőt a szeretteiddel, barátokkal együtt kéne megünnepelni és nem falunapokat csinálni belőle.
Ezt én is igy gondolom. De tiszta üzlet már az egész. "Menjünk el,mert majd visszajön az a pénz,lesznek vendégek legalább"
Nem mindegy,hogy most félreteszem azt a pénzt, vagy akkor majd visszaadják?
Csak aztán halljuk a kibeszélést,hogy másnak (aki tényleg rokon) elmegyünk, ide meg nem.
Igazából inkább a szüleim nyomása ez.
A szertartason gratulalnek es a buli reszere nem mennek el. Igy penzt sem kell adni, de meg is jelentel.
Sot tovabbmegyek a sajat eskuvodon sem kell igy szamolni 2 fo kajaztatasaval,akikkel csak koszonoviszonyban vagy.
Akadjatok le a szüleitekről. Döntsetek úgy, ahogy helyesnek tartjátok.
Ilyen egyébként nincs, hogy "ha meghívtak, el kell menni". Közbejöhet bármilyen program, nyaralás, bármelyik falubeli fiatalnak lehetnek olyan családi vagy anyagi, netán egészségi problémái, hogy ő nem akar menni. Kötve hiszem, hogy rajtatok kívül a falu összes fiatalja ott lesz.
Én pont fordítva gondolom, mint anyukád: illendőségből mindenkit meghívtak a házasulandók (pont azért, hogy az szüleidhez hasonló egyének ne sértődjenek meg!!!), de igazából ők se gondolják komolyan, hogy az egész falu el fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!