Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan kérhetném ezt a páromtól? (részletek lent)
Több, mint 2 éve vagyunk együtt a barátommal, társkeresőn ismerkedtünk meg. A kapcsolatunk a szokásos, kisebb döccenőket leszámítva nagyon jónak mondható, összeköltözést tervezgetünk.
A problémám nem nagy, de engem zavar. Facebookon még ismerősei olyan lányok, akikkel azelőtt ismerkedett, hogy velem találkozott. Ez önmagában nem is lenne gond, főleg, hogy maximum ünnepnapokon írnak egymásnak, lájkolások se gyakoriak. Én mégsem értem, miért nem törli már le őket, elvégre nekem sincsenek már az ismerőseim között se az exeim, se olyanok, akikkel őelőtte randiztam. Ezek a lányok nyilván csinosak és aranyosak, állítólag szinglik, én pedig attól tartok, hogy a barátom valamelyikhez előbb-utóbb újra vonzódni fog.
Kérdésem: jogosan kérném-e meg őt arra (még nem kértem meg), hogy törölje az ismerősei közül ezt a pár lányt? Vagy ne is említsem neki, mert nem ér annyit az egész? Akkor hogyan nyomhatnám el magamban a rossz érzéseket? Nem szeretnék hárpia lenni...
20L (a barátom 23 éves)
Hagyd ezt a facebookos dolgot, tényleg ne ezen múljon a kapcsolatotok.
Elárulom, nekem is ott vannak az ismerőseim között az exeim, meg olyan srácok is, akikkel ismerkedtem - igaz, nem követem őket és nem foglalkozom velük, miért kéne őket törölnöm, ha egyszer ismerem őket? :-D én még soha nem töröltem senkit. Egyszer egy srác, akivel pár találkozó után befejeztük az ismerkedést, törölt engem, elég rosszulesett, mondjuk nagy ügyet nem csináltam belőle, elvégre ő dolga.
Szóval ki így, ki úgy áll hozzá. Ne tulajdoníts ennek a világon semmi jelentőséget.
Azt lenne célszerű felismerned, hogy ez a te problémád, amit egyedül te tudsz megoldani.
A valós probléma nem az, hogy x/y az ismerőse, a valós probléma itt az, hogy gyenge az önértékelésed, ezért potenciális riválist látsz más nőkben.
"Akkor hogyan nyomhatnám el magamban a rossz érzéseket?"
Ne elnyomni akard az érzést, hanem meghaladni.Ha valamit elfojtasz, az később hatványozott erővel fog feltörni.
Az önképeden, önértékeléseden kell javítani ha le akarod tenni a féltékenységet.
KÉRNI bármit szabad, és szerintem jó is, ha megtanulod elmondani, hogy mi bánt, mintha magadban nyomorognál.
Viszont hosszú távon az igazi megoldás, hogy növesztesz némi önbizalmat, hogy ne érezz komoly konkurenciának pár facebook profilt, mert ez így nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!