Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy kezelnétek ezt a helyzetet?
Két gyermekes anyuka vagyok. Van egy barátom, aki mondhatni velünk él. Rá is főzök, mosok meg minden. Én fizetem a lakbért, rezsit a fizetésemből, a maradékból pedig bevásárolok. Ő vállalkozó, ezért nagyon sokat dolgozik. Megértem, de néha jó lenne több időt együtt tölteni, amit sokszor említek neki is.
Viszont ő is elég sokat ad "nekünk" anyagilag. Én nem a pénzért szeretnék valakivel lenni, mert úgy gondolom, hogy ebben az anyagias világban sem a pénz a minden. De mégis hogyan reklamálhatnék több időért, ha a keresete nagyrésze "nálam köt ki"? Van " jogom" együtt töltött napért piszkálni, ha közben meg olyan dolgokat vesz, ami nem az ő dolga lenne?
Én meglennék ezek nélkül, nem én kértem. Nem luxus cikkek, hiszen "csak" az elromlott mosógépet pótolta.
Mégis úgy érzem, hogy így nem lehet szólnom érte. Vagy szabad? Jelezhetem? Ti mit tennétek? Nekem a kettesben töltött idő többet ér tárgyaknál és pénznél.
Nem tudom, mert sosem voltam így "kisegítve"...
Valószínűleg megelégelném és semmit sem fogadnék el tőle, megmutatva ezzel, hogy megvagyok én a pénze nélkül is, csak vele legyek...
Vagy összegyűjtenék valamennyi pénzt és rákérdeznék, hogy mit mondana, mennyi az órabére. Majd kiperkálnám, hogy idefigyelj, itt a pénz, csak most foglalkozz velünk, mert ez nem állapot.
Mindenesetre, szólhatsz érte és kell is szólnod. Apám volt ilyen karrierista és őszintén szólva jobban örültem volna, ha nem akarja kifizetni nekem játékkal azt az időt, amit nem ér rá. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem csak neked, hanem a gyerekeidnek is többet érnek azok a napok és többet fogtok azokra a napokra emlékezni, amit együtt töltötök. Senki sem halt még bele egy-egy szabadnapba...
Igen, már én is csináltam ezt. Mondtam neki, hogy megértem, hogy sokat dolgozik, de mondja meg egy napi bevételét, összerakom és legyen velem.
Akkor egy napra otthagyta a melót. ... De hosszú távon nem volt eredményes.
Sokszor mondtam már és még nem sokkal haladhatja meg a tiszta bevétele az én bevételemet. :)
Nem vagyok egy bátor, szókimondó tipus. Szoktam szólni, de nagyon rosszul érzem magam tőle. Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!