Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan akinek a párja családjában volt/van skizofrén beteg?
Az érdekelne, hogy mennyi idő múlva mondta el nektek? Hogy fogadtátok? Befolyásolta a kapcsolatotokat vagy nem?
Mennyire beszélt róla? Mennyiben határozta meg az ő életét?
Nekem szerencsére nincs ilyenem, de a barátom családjában sajnos igen. Az elején nem mondta el (amit meg is tudok érteni).... de érdekelne hogy nálatok, ha van hasonló tapasztalat, ez hogy történt.
Nálunk nagymamám gázos nincs papírja de üldözési mániája és szerintem valamilyen társuló defektje van fiatal kora óta (őt mindenki megátkozta megmérgezte meglopta stb mióta csak él) és a depresszió és a szenvedély betegségre való hajlam is öröklődő probléma vagy legalábbis jellemző több generáció óta a családban. Mondhatni mentálisan gyenge a család.
Én nem mondtam el nem tartottam fontosnak amikor megismerte a családom úgyis rájött ki mennyire stabil mentálisan. Ahogy a különböző szervi bajokról se készítettem listát a számára pedig lenne mit felsorolni.
Köszönöm a választ, első válaszoló!
Ha nem veszed tolakodásnak, mennyi idő múlva mutattad be a családodnak? Egyszerre mindenkinek vagy előbb az egyik családtagnak, csak később a másiknak és így?
Illetve, ez befolyásolta valamennyire a kapcsolatotokat? Hozott közelebb egymáshoz vagy esetleg épp ellenkezőleg?
Nekem 2 ilyen barátom van. Csak akkor tudtam meg amikor baj volt. Tehát más tudatállapotba kerültek.
Az egyik nem tudta magáról.
A másik nem akarta hogy tudjuk. De mivel amikor baj volt és csak mi ránk számíthatott így eljutottunk oda, hogy beszélgettünk erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!