Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van ennyire túlértékelve a párkapcsolat?
Párkapcsolatban élve felszámolod a függetlenségedet.
Megszűnik mindenféle intim szférád is.
Kicsit olyan egy párkapcsolat mintha raboskodnál valakivel, annyi hogy te választod meg a rabtársad.
A szerelem pedig lényegében a cellátok.
Egy kapcsolatban élve folyamatosan kompromisszumokat kell kötnöd, állandóan alkukba kell belemenned, szóval egy konformista lénnyé változtat a párkapcsolat.
Az emberi lélek viszont alapvetően a szabadságra szomjazik. Ez teljesen ellentétes mindenféle társas életformával. Egy párkapcsolatban soha nem lehetsz szabad. Boldognak érezheted magad, de szabadnak soha.
Nem véletlenül romlik meg a legtöbb kapcsolat bizonyos idő után, nem arra vagyunk kalibrálva hogy valakivel párban nagyon sokáig együtt éljünk.
Ezzel szemben mit nyújt a független, egyedülálló lét?
Mindent amiért tényleg érdemes élni : igazi szabadságot, senkitől nem függesz, lényegében azt csinálsz amit csak szeretnél és amikor csak szeretnéd, mindenféle konformizmus nélkül.
Az igazi, szabados emberi életet kínálja a manapság kicsit lenézett szingli életforma.
Viszont ennek fényében én nem igazán értem hogy miért vannak ennyire túlértékelve a párkapcsolatok, az emberek miért hajtják ennyire a kapcsolatokat?
Nem a világ legjobb dolga pedig, közel sem. Önrabosítás az egész.
F/27
Kedves kérdező. Semmi támadó nincs abban, ha valaki közli, hogy a beszűkült szemszögeden kívül is létezik valami a világból.
A frusztráltság nem ott kezdődik, hogy nem érzem magam rabnak egy kapcsolatban. A frusztráltság ott kezdődik, hogy lepontozod a válaszokat, amik a kijelentő kérdéseddel nem értenek egyet. És ott folytatódik, hogy egy megkeseredett felhasználó újra vadássza a válaszaim, hogy lepontozza őket :D
Ha mégis úgy érzed, hogy én vagyok frusztrált, akkor Kaposváron nyugodtan eljöhetsz velem és a barátnőmmel kajálni vagy sétálni és látni fogod, hogy egyikünk sem frusztrált és mindketten szabadok vagyunk. :)
tipikusan "mindenkinek igaza van" téma..
nem vagyunk egyformák..ezt jó lenne örökre rögzíteni
Nem muszáj párkapcsolatban lenni, mucika...
Netán mások életébe kívánsz beleszólni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!