Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak titeket mennyire zavar ha a lány arca pattanásos és zsíros?
Nekem is problémás a bőröm, még 30 fölött is, és sem kozmetikus, sem bőrgyógyász nem tudta helyretenni, de nyugi, még a fogamzásgátló sem (igaz, én szedem, de más célból, mindegy, nem akarok erre kitérni).
Tavaly viszont volt egy hosszabb fogászati kezeléssorozatom, és a fogdokim ajánlotta az argánolajat. Amit én nem használhatok, mert zsíros a bőröm, és erre az olaj nem jó, viszont találtam kínai boltban argánolajas szappant, az nem zsírosít, és ez meg bevált. Kb. 600Ft egyébként és sokáig elég. Ajánlom neked is.
Aztán hogy a férfiak mit gondolnak, az vegyes.
Hát, ráncos nem leszel, csak nagyon heges marad a bőröd. :S
De lehet tenni ellene és nem értem, hogy miért nem próbálod meg a Roaccutant vagy mást, ami pár hét alatt rendbetenné a bőröd... Jobb neked minden nap szenvedni és önbizalomhiányosan élni 21 évesen? Egy férfinak fontos az első benyomás és aki meglát zsíros bőrrel nem biztos, hogy azt fogja gondolni, hogy ez a lány kozmetikushoz jár, és folyamatosan tisztítja a bőrét, hanem hogy milyen igénytelen, miert nem megy el bőrgyógyászhoz...
A bőrgyógyász nem rossz ötlet.
(És wow... Mi ez a néhány beteg lepontozás?)
Az én páromat sosem zavarta a pattanás. Mostanra ennek az oldalnak az útmutatásait követve ( [link] jelentősen javult a bőrképem és a barátom gratulál, örül meg minden, de amikor dicsekedve elé álltam nem dobott hátast. :D Azt mondta őt ez nem érdekli, ezért a javulás sem jelent neki annyit, mint nekem.
Ha megengeded adnék néhány tippet, hogy elkezdd a tudatos bőrápolás elsajátítását. Néhány hetente elmenni kozmetikushoz pont annyit ér, mint néhány hetente elmenni kondizni - magyarul semmit. Rendszeresen kell aktív hatóanyagokat használnod és a káros anyagokat ki kell zárnod az életedből. A napi kétszeri tisztítás ha alkoholos tonikot használsz csak többet árt. Amiben alkohol van (etil-alkohol, denat. alkohol néven találhatod meg az összetevőlista elején) azt dobd ki a francba.
Nagyon jó szívvel ajánlom ezt az oldalt. Eléggé kémiás, de ez ne tántorítson el, pont ez a lényeg, hogy nem a csillivilli ígéreteket követjük a csomagolás elején, hanem a hátulján lévő kis bekeretezett rész, az összetevőlista alapján választunk terméket. Nekem a 2%-os szalicilsav 3 hónap alatt a pattanásaim kb 70%-át megszüntette. Most azelainsavas krémet használok és ez újabb kb 15%-kal csökkentette, de ez még tesztelés alatt van. A százalékok természetesen hasraütésszerűek. :) Az elméleti rész alapos áttanulmányozásával és egy fokozatosan felépített bőrápolási rutinnal jobb eredményt érhetsz el, mint a kozmetikussal. Azt akár teljesen el is hagyhatod (sőt, hagyd el).
Dióhéjban összefoglalom, hogy mik segítettek nekem sokat, de a kutatómunkát neked is el kell végezned. Tanulás nélkül nem fog menni. Szóval nekem az egyik nagy változás az volt, hogy nem szabad szétszárítanom a bőrömet alkohollal, mert attól csak több zsírt fog termelni. A hidratálás zsíros bőrűeknek is fontos. A fizikai bőrradírok többet ártanak, mint használnak, mert durván legyalulják a bőrt. Az olajoktól még zsíros bőrűként sem kell félni, csak tanulni kell róluk. A jó smink nem feltétlenül okoz pattanást, szóval nem kell erről sem lemondani. Dióhéj bezárva. Jó tanulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!