Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan személy, akinek aspergeres a párja?
Igen, nekem. Nincs empátiája. Főleg betegségek esetén nehéz ez. Hajlamos nehéz helyzetekben magamra hagyni.
Szorgalmas, és önálló tevékenységgel segíti a családi életünket, viszont ha én fogok egy tevékenységbe, és olyan a szitu, hogy jól jönne a segítség, nem tud segíteni. Nem látja meg, fel sem merül benne ez, még kérésre sem igazán.
Ami a legfurcsább, hogy ha az út közepén áll pl. nem veszi észre, hogy arrébb kéne húzódnia ahhoz, hogy elférjünk mellette. Ezt lassan értettem meg, hogy az állapotából fakad.
Érzelmeket nem kommunikál. Nem számíthatok tőle bókolásra, (ezt addig csinálta, míg össze nem jöttem vele, de többé soha), kedveskedésre. Nem vett sokáig ajándékot, ezt már külön terápiás házifeladatként megtanulta, de addig képtelen volt erre.
Érzéketlen. Hiába mondtam el neki, hogy fáradt vagyok, vagy beteg, teljesen figyelmen kívül hagyta, és nem, hogy nem nyújtott segítséget ápolásban, hanem elvárásokat sorakoztatott fel, amik már a lehetetlenségbe hajlottak.
A kommunikáció is nehezebb, mert nem érti a nonverbális kommunikációt, mindig mindent csak akkor ért, ha konkrétan meg van fogalmazva. Egyszer egy hivatalban a szeme előtt flörtöltek velem, egy harmadik személy számára nyilvánvaló volt, és számomra is. Ő nem vette észre, de nagyon nem. És azért, mert ez ugye nem verbális szintű jelekkel járt.
Hát most így első blikkre ennyi.
nehézséget okoz: érzéketlenség, empátia hiánya
De hogy miért vagyok vele, vagy miért jöttem össze vele?
A végtelenségig hűséges, ragaszkodó,családcentrikus. Ez most így furi szó, de a lényeg, hogy a munkája végeztével semmi nem érdekli, csak a családjában képzeli el a létezését. Nagyon intelligens bizonyos tekintetben. Nagyon. Hát kb. ennyi.
Engem előtte többen jól beszédítettek, és igaziból ez a fajta hűségesség, ragaszkodás volt az, ami miatt kikötöttem mellette, mert biztos voltam benne, hogy soha nem fog megcsalni.
Bocs, még pozitívum, hogy egy igavonó barom. Idézőjelben. Rengeteget képes dolgozni, és nyilván teszi ezt a családja érdekében is, ha nem is érzelmileg lehet ezt átélni, de ő kb. így fejezi ki az úgymond szeretetét.
Amúgy, gondolom nő vagy, én nem javaslok neked egy ilyen emberrel egy életet összekötni. Nem könnyű. Inkább keress mást, ha tanácsolhatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!