Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan aki borderl...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van köztetek olyan aki borderline személyiség? Írna nekem arról hogyan jött rá? Van-e és ha van hogyan működik a párkapcsolata?

Figyelt kérdés

2017. okt. 25. 11:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Volt. Pszichiáter jött rá, de nem kívánom senkinek. Szar dolog ennek tudatában élni
2017. okt. 25. 11:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Én a volt páromon fedeztem fel dolgokat.Kicsit utána olvastam(nem vagyok orvos)de rendesen ráillenek a tünetek. Amíg együtt voltunk sok olyan dolgot csinált amit nem értettem.Többször voltunk már külön emiatt.Elfogadtam hogy nem leszünk egypár,de mivel eddig mindig visszatalált hozzám szeretném tudni ha csak "barátként"is mivel tudnám támogatni ha úgy adódik.
2017. okt. 25. 12:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a volt párodon fedezted fel, akkor közel sem biztos, hogy borderline. Nem véletlenül van a pszichiáter.

Nekem is megvan az esélyem erre a zavarra, de nem diagnosztizáltak, így nem tudom biztosan állítani. Mindenesetre az én kapcsolatom jól működik, DE vannak azért nehézségek, amelyeket le kell küzdenünk.

22/N

2017. okt. 25. 13:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A borderline nagyon széles spektrumon mozog, tesztek és képzett pszichiáter tudja megállapítani, hogy valaki ebben szenved-e, vagy más hangulatzavarban, mentális vagy esetleg szervi betegségben.

Részemről, én nem jöttem rá, súlyos szorongással és evészavarral fordultam orvoshoz, több EKG és labor után (azt hittem szervi bajom van és nem pszichés). Pszichiáter állapította meg a borderline diagnózist több teszt és elbeszélgetés után, de mivel nem tudtam elhinni, hogy borderline lennék más pszichiáterekkel is megvizsgáltattam magam. Ennek már több, mint 4 éve (vagy 5?).

Jelenleg 9 éves párkapcsolatom van, ez idő alatt sok volt a nehézség de közösen és a személyes terápiám segítségével mindenen túljutottunk. Jelenleg is vannak problémáink, de nem tervezzük, hogy emiatt eldobnánk egymást, inkább a megoldási lehetőségeken törjük a fejünket és azon, hogy milyen szép dolgok vannak a kapcsolatunkban :) mert a nehézségek ellenére annyi közös van bennünk, annyi beszédtémánk, közös programunk van és mindezt egymással akarjuk megosztani.

Szerintem minden borderline megpróbálja ellökni azokat az embereket, akiket a legjobban szeret. Hiszen ezt vele is megtették, fél attól, hogy ez újra megtörténik, nem akar sérülni, ezért próbál izolálódni mindenkitől, aki túl közel kerül hozzá. Ez a legszomorúbb az egészben, a borderlinenak lenne szüksége a világ legnagyobb szeretére, de a legkisebb kedvességet sem meri szeretetként megélni. Én még így 9 év után is nagyon megijedek, ha egy kicsit elfogadom, hogy a párom igenis szeretetből van mellettem. Pedig mennyivel könnyebb lenne mindkettőnknek, ha el tudnám magam engedni egy kicsit és elhinném, hogy van aki szeret és nem mindenki egy szemétláda, aki csak ki akar használni.

2017. okt. 25. 14:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Erre van magyar szó?
2017. okt. 25. 16:20
 6/8 anonim ***** válasza:
#5, szó szerinti magyarításban határeseti személyiségzavar, és használatban is van a kifejezés, de instabil személyiségzavar és érzelmileg labilis személyiségzavar név alatt is fut a BNO kódja (F6030), de ugyanarról a betegségről van szó.
2017. okt. 25. 16:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Négyes nagyon jól írta le azt löki el akit szereti.Én már belebetegedtem a dologba, kértem menjen szakemberhez.A környezetünk csak azt látja jön- megy.
2017. okt. 25. 20:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Négyes,ő is volt rosszullét miatt dokinál gyógyszert is kapott.Járt kontrollra, mennie kellett volna idegorvoshoz stb..de oda már nem ment.
2017. okt. 25. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!