Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Félek a férfiaktól. Mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek a férfiaktól. Mit tehetnék még?

Figyelt kérdés

12 éves koromban molesztált egy férfi. 14 és 16 éves koromban pedig megvert férfi. Egyszer azért kaptam egy pofont és egy gyomroszájba boxolást, mert azt mondtam neki, hogy nem megyek el vele randira, egyszer egy másik férfi pedig folytogatott és rúgdosott. Az első incidens után kórházi kezelésre szorultam, a másodikat "könnyebben" átvészeltem.

A probléma abban van, hogy nagyon csendes és szerény lány vagyok, aki amúgy is félős, nyilván ezt igyekeznek kihasználni a férfiak.

Mivel tudom, hogy mi az oka a férfiaktól való félelmemnek, így felkerestem 3 éve egy pszichológust, aki próbált segíteni, de sajnos 1,5 év kezelés után sem változott számottevő mértékben a helyzet.

Számos "terápiát" próbáltam már, mint péládul férfiakkal többet beszélgetni, férfiak társaságában többet tartózkodni, de sajnos a félelem miatt rángógörcseim és sírógörcsöm lett, amit a társaság nem bírt elviselni (teljesen érthető módon). A tömegközelekedésen is félek a férfiaktól, így folyamatosan figyelem a mozdulataikat mikor és hol akarnak megütni/bántani.

Elértem a 24 éves kort és úgy érzem magam miatt kellene változtatnom, de eddig a próbákozásaim mind kudarcba fulladtak.

Szerintetek van esélyem? Van még valami, amit kipróbálhatnék?

2017. okt. 23. 19:10
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Eddig annyi javulás van, hogy apámtól és a rokon férfiaktól már nem félek olyan mértékben, hogy reszkessek. A rokonokban elkezdtem bízni.
2017. okt. 23. 19:27
 12/20 anonim ***** válasza:
35%

az elsőnek igaza van, hiába pontoztátok le.

általában az ilyen típusú férfiak nem véletlenül találják be ezeket a csajokat.

elég ritka jelenség nálunk, a nemi erőszak és a molesztálás, szóval nem biztos hogy elsősorban a férfiakban kell keresni a hibát :)

2017. okt. 23. 19:29
 13/20 anonim ***** válasza:
15%
A skizofrénia nagyon súlyos betegség.
2017. okt. 23. 19:34
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen irányban kellene nekem változni, hogy ne találjanak meg ezek az emberek. :(
2017. okt. 23. 19:38
 15/20 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

1. küzdőspot. (hogy urald az életed. Ha érzed a magabiztosságot, hogy hiába bántanak, ő jár rosszabbul az már egy +)

Ha ajánlhatok is, akkor a rúgás központú sportokat javaslom, hölgyeknek.

2. Pozitív tapasztalatok. Olyan helyet kell keresni, ahol emocionálisabb férfi egyedekkel találkozol. Pl. menhelyeken dolgozók, ovi bácsik, öreg urak. Nem a való életbe dobnálak ki elsőként, hanem valami segítő csoportba, ahol férfiak is vannak. Ők többnyire kedvesek, aranyosak, barátságosak. Könnyebb.

3. Terapeuta váltás. Ha ez nem megy válts! Vagy ha van csoport bántalmazott nőknek, akkor próbáld ki azt is. Lehet egymásnak nagyobb segítséget tudtok adni. Ha nem jön be, akkor marad másik terapeuta.

4. Idő. A rossz berögződések, tapasztalatok nem tűnnek el hirtelen. 1 év alatt sok mindent el lehet érni, de van akinek sokkal több idő kell. Szóval légy türelmes magadhoz!

5 Építs fel egy tervet! Tudod mi a cél. Akkor építs fel tervet, arra, hogyan érd el a másik nemet. Te ismered magad a legjobban, ezért tudod mi az ami már feszegeti a komfortzónád. Mindig egy picit többet kell rá tenni. Ez most egy pl. Először pl bevásárolsz egy férfi eladónál, ott húzod le a termékeket. Ha ez megvan, akkor pl. segítesz egy tolószékes férfinak, ha ez is ment, akkor köszönsz kedvesen a férfi buszsofőrnek... szóval apró lépésenként megteszel dolgokat. Te érzed mi az amit még el tudsz érni. Lépj szép lassan. Egy lépcsővel mindig feljebb, mindig közelebb a célhoz. Te tudsz segíteni saját magadon a legjobban!

Sok sikert!

2017. okt. 23. 19:40
 16/20 anonim ***** válasza:
Értem hogy nálad ez egy berögzült trauma, és nálad a testi erőfölény okozza a szorongást, de próbálj arra gondolni hogy minden ember egyéniség, nem lehet általánosítani hogy minden férfi agresszív állat. Férfiakból is vannak gyengéd, szerethető, teljesen normális emberek, ahogy nőkben is akad rosszindulatú és elférfiasodott egyed. És ez nagyjából egyenlően oszlik meg, nemtől függetlenül.
2017. okt. 23. 19:51
 17/20 A kérdező kommentje:
Igazad van, és igyekszem ezt a gondolatmenetet továbbpörgetni. :)
2017. okt. 23. 19:53
 18/20 anonim ***** válasza:
Tekints magadra úgy, mint aki egy aktív, nyitott, cselekvőképes nő, ne pedig áldozatként. Valamiért ragaszkodsz ehhez a szerephez, pedig már rég nem vagy 16 éves kislány, aki még nem tudta magát megvédeni. Te már nem az a lány vagy. Ez a magatartás magyarázat volt a kamasz kislány számára a bántalmazások miatt, de már nem magyarázat a felnőtt nőnek. Dönthetsz úgy, hogy ebből a rossz körből kilépsz. Csak még nem akarod igazán. Majd ha tényleg eleged lesz, akkor változni fog a gondolkodásod is. Kezdj valami újba, törd meg a megszokottságot, ami lebénít, kezdj el küzdősportot tanulni, hogy erősebbnek érezd magad vagy járj el táncolni, hogy nőiesebbnek pl. hastáncra, ott pasik sincsenek.
2017. okt. 23. 20:10
 19/20 anonim ***** válasza:
Wing Tsun Kung Fu jó ötlet még, kimondottam ajánlott nőknek és talán kevésbé fogsz félni.
2017. okt. 23. 20:38
 20/20 anonim ***** válasza:

1.

Kérd meg valamelyik egyedülálló férfi ismerősödet, hogy időnként hadd üljél be hozzá egy-egy órácskára. Miközben nem beszélgettek, de még csak nem is néz rád.

Fontos, hogy semmilyen jelét ne adja, hogy tud róla, hogy ott vagy.

Lehetőleg más-más időszakokban csináljátok.

Aztán türelem...

2017. okt. 23. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!