Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért menekül minden lány az olyan sráctól aki autista?
Én aspergeres vagyok (önállóan diagnosztizáltam), és a helyükben én is menekülnek magamtól, mert nagyon nehéz eset vagyok.
Elviselhetetlen.
Megértem...
Mert rá van kattanva a problémára, de nem tehet róla, hisz ilyen.
Ha elolvassa valaki, hogy az autisták több területen gyengébbek/szociális terület/, akkor elég egyértelmű, ugyanis ez az egyik legfontosabb a párkeresésnél.
Ha nem hoznád szóba egyszersem, vagy nem céloznál magadra másként és nem beszélnél a gyengeségeidről, talán lenne, aki csak kicsit furcsának könyvelne el. Persze csak, ha nagyon enyhén érintett autista vagy. Furcsa kézmozdulatokkal az átlagos lányokat megrémíted, hiába nem akarod. De mondjuk egy másfajta betegséggel élő lány lehet, hogy tolerálná, ha te pedig elfogadod, hogy neki mondjuk 2 felé áll a szeme, mert kancsal.
Nálunk neccesebb a szemkontaktus hiánya, nagyrészt kizáró ok, talán neked beleférne egy kancsal lány.
A lényeg, hogy olyat keress, akinek valamilyen problémája van, biztos toleránsabb lesz veled.
Ha pedig látszólag ép lánnyal ismerkedsz, a lehető legkevesebb másságot mondd el magadról.
Amikor megismertem a páromat, nem tudtam, hogy enyhe aspergeres. Sokan említették meg én is észrevettem, hogy más, mint a legtöbb ember, de nem zavart túlságosan, nekem sokkal többet számított az, hogy mennyire értelmes, okos ember, és igen sok közös témánk is volt kapásból.
Nem sok idö telt el, mire egymásba szerettünk és egy sok éve tartó igen jó kapcsolat lett belöle, a mai napig együtt vagyunk és minden furcsasága ellenére sem cserélném le más valakire. Persze eleinte meg kellett tanulnom, hogy mikor hogy reagál, de idökzöben ez a természetes
Beszelgettem mar autistaval meg aspergeressel is, es az a helyzet h erzeketlenek. Nem kegyetlenek, hanem sokkal kevesbe erzekenyek, mint amire nekem szuksegem van. Semmi koltoiseg nincs bennuk, finomsag, nem ertik az atvitt ertelmu dolgokat, buszken hangoztattak h az erzesek butasagok, az emberek mennyire butak, bezzeg ok! Mindig felvagtak az eszukkel, csak azt nem vettek eszre, h ok nem egyszeruen okosak, hanem bennuk egy csomo erzelmi gat nincs meg, ami egy normalis emberben igen. Nem tudnek egy ilyennel megbeszelni semmit, mert a lelki tortenesekre nincs receptoruk. Filozofalgatni lehet veluk, de lelkizni nem. Ha megis megprobalod akkor meg nagyon folenyesen beszelnek veled.
Nekem ezek a tapasztalataim, kerek mindekit h elso duheben ne nyomja a piros kezet. Ez nem doktori ertekezes, hogy a "nem minden autista ilyen" helyzetekre is valasszal kene szolgalnom, nem is uszitas ellenuk. Ez elmenybeszamolo. Ez az en elmenyem, h nyitottan altam felejuk, mert alapbol bejonnek az okos, elvont sracok, de ha valakiben nincs erzekenyseg es erre meg fenn is hordja az orrat az taszito.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!