Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg tönkre tehet egy (jó)...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg tönkre tehet egy (jó) kapcsolatot, ha a munkán kivül nincs külön töltött idő?

Figyelt kérdés

Nagyon ritkán van olyan,hogy a munkahelyemen kivül úgy megyek valahova, hogy a párom nincs velem. Nincs sok programunk,általában a szüleivel kocsmázunk,filmezünk, közösen főzünk,sétálunk a közelben vagy gépezünk.

Nekem ez így már 5 éve jó, nem mondom,hogy sosem unalmas,de legalább nyugis az életünk.

Viszont ott a párom tesója,aki egy energiabomba lánnyal jár. Állandóan programokra mennek:mozi,kirándulnak,futball meccs, autóverseny,színház, ha otthon vannak is mindig csinálnak valamit mondjuk társasjáték, darts meg ilyesmi.Ezek mondjuk engem amúgy sem érdekelnek,de arra kicsit irigy vagyok, hogy náluk van egy olyan "szabály",hogy havonta két estét külön töltenek barátokkal vagy akár egyedül is. Ez így olyan jól hangzik, de a párom szerint hülyeség, a mi kapcsolatunkban nincs szükség ilyen gyerekes szabályokra és ők nem szeretik annyira egymást, mint mi ezért élvezik a külön estéket.

A lány többször is hívott már magával ide-oda,de nem merek menni, mert abból vita lenne és félt a párom.

Kezdem úgy érezni, hogy ebbe tönkre megy előbb utóbb a kapcsolatunk, mert szeretem, de közben olyan rossz látni, hogy mások kapcsolatban is szereznek új élményeket, akár egyedül is. :(

21/L és 25/F 5 éve vagyunk együtt

2017. okt. 9. 10:59
 1/10 Sunshinedoll ***** válasza:
73%

Szerintem teljesen kapcsolattól meg embertől függ. Vannak, akiknek nincsenek is külön baráti csoportjaik, hogy velük külön elmenjenek egymás nélkül. Pl mikor a párom a baráti körünkből került ki, mindig együtt mentünk mindenhová a közös barátokkal vagy csak mi ketten, de mikor "külsős" pasim lett, akkor én is meg ő is külön eljártunk a saját barátainkkal.

Tesóméknak pl egyikőjüknek sincs annyira nagyon barátja, egymás legjobb barátjai, ők pl mindig mindent együtt csinálnak, és nagyon jól megvannak, de van olyan ismerősöm is, akik simán elmennek esténként külön-külön barátokkal és ebből nekik nincs gondjuk.

Szóval ez igazából a két emberen múlik, hogy nekik mi a kényelmes, de fontos, hogy ez közös megegyezés legyen.

Az semmiképp sem jó jel, hogy a párod ennyire nem akar elengedni sehová.

2017. okt. 9. 11:05
 2/10 anonim ***** válasza:

Alapból a válaszom az lenne, hogy nem, nem kéne, hogy ez tönkretegyen egy jó kapcsolatot.

Mások vagyunk, a kapcsolataink is mások; van, akiknek igenis van igénye külön töltött időre is, van, akinek meg nincsen. Én személy szerint amúgy előbbit preferálom, igaz, nincs "szabályunk" arról, hogy na akkor havi x estét külön "kell" töltenünk, egyszerűen totál természetes nálunk (és még sokaknál), hogy mondjuk csapunk egy csajos estét, ahová a párom nem jön, vagy hogy ő megy el valahová a haverjaival nélkülem. Előfordul, ilyenkor a másik fél mindig feltalálja magát, van, hogy befekszem a kádba egy jó könyvvel, vagy ha már ő haverozni megy, akkor én is akkorra szervezek vmi programot a barátnőkkel.

Azt is megértem, ha egy párnak nincs igénye ilyesmire, bár nálatok úgy látom, te igényelnéd, de a párod "nem hagyja".

"nem merek menni, mert abból vita lenne és félt a párom"- na ez viszont probléma, és valóban tönkreteheti a kapcsolatotokat.

Az meg, hogy "ők nem szeretik annyira egymást, mint mi ezért élvezik a külön estéket." ritka nagy baromság...

2017. okt. 9. 11:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha egyikuk sem akar kulon programot, akkor oke. Te viszont lathatolag szarul erzed magad ebben a kapcsolatban, mert kulso szemlelokent egeszen nyilvanvalo, hogy ti mar csak azert poshadtok egyutt, mert ez a megszokas, reszedrol meg inkabb ez az elnyomas, ami a parod felol er teged.
2017. okt. 9. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Ez a kapcsolat már tönkrement. Mi az, hogy NEM MERSZ elmenni? Vita lesz, és akkor mi van? Neked szükséged van egy kis életre. Találj ki olyan programot, ami neked tetszik. Ha megy veled a barátod, akkor megy, ha nem, akkor elmész egyedül. Ha hisztizik a pasid, az az ő baja. Teljesen be vagytok punnyadva, nagyon fiatalok vagytok ehhez!
2017. okt. 9. 11:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A diagnózis: kihűlt, ellaposodott kapcsolat, az őszinte kommunikáció hiányával fűszerezve, megfertőzve egy kis képmutatással. Javallott bevenni az őszinteség kapszulát, majd kitálalni normális keretek között, végül pedig, ha nem gyógyul meg a nyavalya, akkor "újjászületni" egyedül léve kicsit, fejet kitisztítva.
2017. okt. 9. 11:24
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem csak megszokásból és elnyomás miatt vagyunk együtt. A probléma az, hogy amíg nem lettem jó viszonyba a tesója barátnőjével nekem sem hiányoztak ezek a dolgok a kapcsolatunkból.

Viszont abban igazatok van,hogy a barátom elnyom egy kicsit,mert sok dologban nem dönthetek egyedül, mert megharagszik és azt nagyon rosszul viselem sajnos.

2017. okt. 9. 11:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
"A probléma az, hogy amíg nem lettem jó viszonyba a tesója barátnőjével nekem sem hiányoztak ezek a dolgok a kapcsolatunkból." Nem, nem ez a probléma. Az emberek változnak, kapcsolatban is. Lesznek új barátaik, hobbijaik, igényeik. Ez nem probléma, hanem természetes dolog. A probléma az, hogy nincs köztetek normális, őszinte kommunikáció (amit amúgy nem csodálok, mármint könnyen dobálózunk ezzel, de ennek kialakítása nem olyan egyszerű, főleg nem így, hogy ilyen fiatalon jöttetek össze. Viszont szükséges lenne, egy felnőttként is működő kapcsolathoz muszáj!).
2017. okt. 9. 11:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Az hogy ki milyen, nem csak személye hanem az adott életszakasza is szabályozza. Tehát miért ne kattanhatna be valamelyikőtök, hogy holnaptól sziklamászó lesz? Van ilyen, sőt erős szakító ok szokott lenni az ilyen 'kapuzárási pánik'.

A 'nem merek...' gondolatot meg felejtsd el. Nincs ilyen. Felnőtt emberek vagytok, szóval ha igényetek van akkor kommunikáljatok mert a szakító ok ennek a hiánya lesz és nem az, hogy mentek-e v nem valahova (amúgy is b**zki, önálló ember vagy. Egy kapcsolat nem azt jelenti, hogy összeolvadsz a másikkal, hanem azt, hogy a másik mellett teljesedsz ki)

2017. okt. 9. 12:06
 9/10 anonim ***** válasza:

"ők nem szeretik annyira egymást, mint mi ezért élvezik a külön estéket."

HAHAHA, ilyen baromságot is már rég hallottam, ne haragudj. A barátod valószínűleg azért nem akarja, hogy külön menj, mert nem bízik benned és azt hiszi, hogy az első adandó alkalommal félremennél.

Én nem bírnám ezt, szeretek a párommal lenni, de szükségem van arra, hogy külön, az én barátnőimmel is legyek. Neked is volna erre igényed, csak elnyomod a párod kedvéért. Hát ne tedd. Hidd el, ő szó nélkül lelépne egy estére havonta, ha ő lenne ilyen helyzetben, neked meg lehetne kuss a neved.

2017. okt. 9. 13:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Nézd, a barátommal mi is ennyi idősek vagyunk körülbelül, 4 éve együtt, nem rég költöztünk össze.

Szerintem nem normális, hogy punnyadtok otthon, nem enged dönteni. A barátom nekem is otthonülősebb, mint én, akkor én fogom magam és elmegyek barátnőkkel vagy kollégákkal valamit csinálni/dolgozgatni, sportolni, bármit, amit ő nem szeret vagy nem tud velem. Akkor én is élem a saját életemet meg ő is, este ugyan úgy összebújunk és beszélgetünk. Máskor nekem van igényem otthon lenni egyedül, akkor ő megy el haverokkal, sőt, van, hogy hétvégékre elmegyünk külön.

Szeretjük egymást, biztosíthatlak. Nyisd ki a szádat.

2017. okt. 9. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!