Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Cukorbetegség miatt kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Cukorbetegség miatt kapcsolat vége?

Figyelt kérdés
Páromnak (32/F) cukros lett, már gyógyszert kell szednie. Anyukája is cukros, annyira súlyos, hogy majdnem levágták az egyik végtagját ☹ A párom eléggé sokat dolgozik, rengeteget stresszel és elég sok adósága is van, ezért nem tud a pénz miatt váltani munkahelyet. Amikor ma megtudta, hogy a az előző féléves eredményhez képest még rosszabb lett a cukorszintje és már gyógyszert is kell szednie, teljesen kiakadt. Hogy őt nem érdekli, így gyereket se akar, elege van, telezabálja vagy kiugrik a kamion elé. 7 éve vagyunk együtt, ez nagyon elbizonytalanított aviselkedése a jövővel kapcsolatban. 26/N
2017. aug. 28. 18:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%

engem két éve diagnosztizáltak inzulinrezisztenciával, egyik cukorterhelésemnél már a cukorbeteg tartományba estem. elmentem magán diabetológusokhoz, akik gyógyszert írtak fel. ezt szedtem egy hónapig, utána azt mondtam, elég. elmentem dietetikushoz és életmódot váltottam: naponta ötször eszem, nem eszem túl magam, nem eszem cukrot, finomított lisztet, feldolgozott kajákat. helyettük sok-sok zöldséget, gyümölcsöt, dióféléket, teljes kiőrlésű dolgokat, és húst is eszem. elkezdtem rendszeresen mozogni (futok, biciklizek, sétálok és kardiózok), kordában tartani a stresszt, és normálisan alszom. nagyon alaposan megválogatom, mit kenek a bőrömre. 4 cukorterheléses vizsgálat után kimondták, hogy normálisak az eredményeim, azaz nem vagyok cukorbeteg és inzulinrezisztens.

a párod megijedt, hirtelen jött neki ez a dolog, támogasd, hogy lehet ezzel együtt élni, sőt, mint láthattad, vissza is lehet fordítani. minden fejben dől el, és én azt mondom, hogy a cukorbetegek "diétája" és életmódváltoztatása nem egy különleges valami, hanem maga az egészséges táplálkozás és életmód (egy nem cukorbetegnek is így kellene élnie, ha egészséges akar maradni)

2017. aug. 28. 21:32
 12/13 anonim ***** válasza:
Huha, itt vmi lelki gubanc van. Egeszseges lelku ember nem sajnalja ennyire magat ilyen esetben - a cukorbetegek is elhetnek szinte teljes eletet!
2017. aug. 28. 21:54
 13/13 anonim ***** válasza:
56%

Hehe, ha a jutube-n fent van, akkor az igaz. Kar, hogy a tudomany mai allasa szerint az IR-t es a cukorbetegseget ch dietaval es sporttal lehet kontrollalni, nem a vegansaggal. A husfogyasztassal összefüggö betegseg pl. a köszveny. A cukorbetegseget pedig nem viccböl hivjak igy.

Neked volt IR-ed? Nekem igen... es nem a jutuberol tajekozodtam, hanem szakembertöl. Mellesleg epp en is annak tanulok, de ne zavarjon...

Szeretnem, ha ( akar privatban) megindokolnad, a husra miert az a szervezet inzulinvalaszt, ez mennyiben terheli meg a hasnyalmirigyet. En tudom, tudom az IR dieta hatteret es barmikor szivesen elmondom miert nem kell teljesen ch mentesen taplalkozni, mik a komplex es egyszerü szenhidratok, es mitöl alakul ki az inzulinrezisztencia es a cukorbetegseg. Legyel vegan, mindenki azt eszik amit akar, de masoknak ne tanacsolj butasagokat egy olyan betegseggel kapcsolatben, amihez nem ertesz. Kösz.

A tögyarcu

2017. aug. 29. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!