Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Cukorbetegség miatt kapcsolat vége?
engem két éve diagnosztizáltak inzulinrezisztenciával, egyik cukorterhelésemnél már a cukorbeteg tartományba estem. elmentem magán diabetológusokhoz, akik gyógyszert írtak fel. ezt szedtem egy hónapig, utána azt mondtam, elég. elmentem dietetikushoz és életmódot váltottam: naponta ötször eszem, nem eszem túl magam, nem eszem cukrot, finomított lisztet, feldolgozott kajákat. helyettük sok-sok zöldséget, gyümölcsöt, dióféléket, teljes kiőrlésű dolgokat, és húst is eszem. elkezdtem rendszeresen mozogni (futok, biciklizek, sétálok és kardiózok), kordában tartani a stresszt, és normálisan alszom. nagyon alaposan megválogatom, mit kenek a bőrömre. 4 cukorterheléses vizsgálat után kimondták, hogy normálisak az eredményeim, azaz nem vagyok cukorbeteg és inzulinrezisztens.
a párod megijedt, hirtelen jött neki ez a dolog, támogasd, hogy lehet ezzel együtt élni, sőt, mint láthattad, vissza is lehet fordítani. minden fejben dől el, és én azt mondom, hogy a cukorbetegek "diétája" és életmódváltoztatása nem egy különleges valami, hanem maga az egészséges táplálkozás és életmód (egy nem cukorbetegnek is így kellene élnie, ha egészséges akar maradni)
Hehe, ha a jutube-n fent van, akkor az igaz. Kar, hogy a tudomany mai allasa szerint az IR-t es a cukorbetegseget ch dietaval es sporttal lehet kontrollalni, nem a vegansaggal. A husfogyasztassal összefüggö betegseg pl. a köszveny. A cukorbetegseget pedig nem viccböl hivjak igy.
Neked volt IR-ed? Nekem igen... es nem a jutuberol tajekozodtam, hanem szakembertöl. Mellesleg epp en is annak tanulok, de ne zavarjon...
Szeretnem, ha ( akar privatban) megindokolnad, a husra miert az a szervezet inzulinvalaszt, ez mennyiben terheli meg a hasnyalmirigyet. En tudom, tudom az IR dieta hatteret es barmikor szivesen elmondom miert nem kell teljesen ch mentesen taplalkozni, mik a komplex es egyszerü szenhidratok, es mitöl alakul ki az inzulinrezisztencia es a cukorbetegseg. Legyel vegan, mindenki azt eszik amit akar, de masoknak ne tanacsolj butasagokat egy olyan betegseggel kapcsolatben, amihez nem ertesz. Kösz.
A tögyarcu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!