Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a hosszútávú kapcsolat titka?
Kicsit elcsépelt kérdés, de na. Most elsősorban olyan emberek véleményére vagyok kíváncsi, akik 5+ éve vannak együtt. De mindenre kíváncsi lennék, még nem volt kapcsolatom, de tanulni szeretnék.
Igazi szerelem volt?
Mikor jött a szerelem?
Mi fogott meg benne?
Valamelyik félnek kellett hajtania a másik fél után, vagy mindketten tetszettetek egymásnak?
Eleinte randiztatok, vagy, hogy nézett ki a dolog?
Voltak hullámvölgyek, amikor ott akartad hagyni? Ha igen, miért nem tetted?
Mikor érezted, hogy ez komoly?
A szerelem tényleg elmúlik idővel?:(
Mi a titka szerinted annak, hogy még együtt vagytok? Mi a hiba a rövidebb kapcsolatokban?
13L
13 évesen ne akarj hosszú kapcsolatot.
Most tanulhatsz a legtöbbet a partnereidtől.
Majd 20 évesen akarhatsz hosszabbat.
13L ???????? Mit keresel te a Felnőtt párkapcsolatok résznél?
Szóval a hosszú párkapcsolat titkai a következők:
- sok őszinte nyílt kommunikáció bármikor és bárhol
- mind a két fél minden nap tesz a kapcsolatért, hogy működőképes legyen
- őszinteség
- tisztelet
- kompromisszumkészség
- segítőkészség
- önzetlenség
- nyíltság
- a szerelem elmúlik idővel, és átveszi helyét a sokkal mélyebb szeretet
- törődés a másikkal
- problémamegoldás
- mellőzni kell az önző egoista viselkedést
- veszekedéskor ne sárdoblás legyen, hanem a problémát közösen ész érvekkel higgadtan kell megbeszélni
- mindig vannak hullámvölgyek, de éppen azért olyan erős a kapcsolat, mert nem inog meg, ha nehézségek felmerülnek, akkor cél az, hogy közösen megoldják a felek
- nem akarod a másikat megváltoztatni, elfogadod őt olyannak, amilyen, javaslatokat tehetsz, hogy min lenne jó, ha változtatna a kapcsolat és maga miatt, de nem kényszerítheted őt olyanra, amit nem szeretne
Szüleimnek most lett volna a 33. házassági évfordulójuk júniusban, plusz házasságuk előtt 4 évig együtt jártak. De anyukám most februárban meghalt, úgyhogy apukám most 56 évesen özvegy lett.
Anyukám 12 évig küzdött a daganattal. Apa minden vizsgálatkor, kezeléskor, műtétkor ott volt vele a végsőkig. Annak viszont örültünk, hogy mikor megtörtént a tragikus eset, akkor nem voltunk mellette, kora reggeli órákban történt, mert legalább azt a szörnyűséget nem kell pluszban megemésztenünk, így élő állapotban marad meg az emlékezetünkben anya.
Gondoltam ebben a topicban komolyabb, és nem annyira kioktató válaszokat kapok.
Részvétem az anyukád miatt, és köszönöm a választ!
11 éve vagyunk együtt.
- Igen, igazi szerelem volt (szerintem most is az)
- Gőzöm sincs, mikor jött a szerelem. Nem egyik pillanatról a másikra történt. Fokozatosan egyre erősödött a szimpátia, és kb.3 hét járás után éreztem azt, hogy szerelmes vagyok. De az lófütty nem volt ahhoz képest, amit most érzek.
- Imádom a fekete humorát. Tetszett az udvariassága. Tetszik, hogy bár ragaszkodik, mégsem akar korlátok közé zárni.
- Mind a ketten hajtunk. Minden nap. Van, hogy sikerül, van, hogy nem. De minden egyes nap igyekszünk a maximumot nyújtani egymásnak.
- Az eleje rém egyszerű volt. Meglátott egy koncerten, odajött hozzám, beszélgettünk. Közölte, hogy barátnőt keresni jött, és szeretné, ha megpróbálnánk mi ketten. Belementem és nem bántam meg. 3 évig jártunk, aztán összeköltözünk. 3 év együtt élés után házasodtunk, majd újabb 3 év múlva megszületett az első gyermekünk. Aztán nem egész két év múlva a második.
- Hullámvölgyek. Persze, voltak, épp most is van egy, és még lesz is bőven. Azért nem hagyom el, mert ő a társam. Ezen nincs mit ragozni.
- Komoly? Mi? Komolyak? Te most szórakozol? :) Nem volt egy pont, ahol komolynak éreztem volna. Minden fokozatosan, természetesen, a maga ütemében jön.
- A szerelem egy alattomos dolog. Észrevétlenül jön és megy. Vannak szerelmesebb és "hűvösebb" időszakaink. De az intimitás, és a szexualitás sosem szűnik meg, csak egy kicsit alábbhagy.
- Az, hogy együtt vagyunk, közös döntések sorozata. Nem biztos, hogy hiba van a rövidebb kapcsolatokban. Egyszerűen más irányba fejlődnek a felek, vagy egyáltalán nem passzolnak össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!