Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Baj ha nem kimondottan érzek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Baj ha nem kimondottan érzek szerelmet, viszont nagyon szeretem őt, fontos nekem, és ezért nem tudtam eddig elengedni sem? A szerelem hiánya miatt szakítani?

Figyelt kérdés

Voltatok már ilyen helyzetben?

Első kapcsolatom, 5 éve tart, együtt is élünk már régóta.

Ő elmondása szerint mai napig szerelmes, én lángolást nem igen, vagy csak nagy ritkán éreztem..

De jól érztük magunkat együtt, tervezünk együtt a közös életünket, nem csak társam, hanem barátok is vagyunk, mindenben számíthatunk egymásra.

Éppen csak a szenvedélyes érzelmek része nálam sajnos nincs úgy megy, de valamiért mégis mindig kötődtem hozzá..

Mint mondtam, ő komolyan tervez velem, a kezem is megkérte már, (bár nem mostanában akarunk házasodni, hanem majd idővel)

Jelenleg nem is merném ráhajtani a fejem, mert félek, hogy helyes döntés-e, nem mernék belevágni a házasságba.. Nem vagyok biztos, hogy így jó lenne-e.

Plusz sajnos előfordult már olyan is, hogy vonzalmat éreztem más iránt az évek alatt..

Mi lesz ha később is lesz ilyen?(Persze mindig legyűrtem magamban, soha nem tennék rosszat neki...)

A másik oldalról meg a szenvedélyes szerelem idővel úgy is elmúlik..

Egyébként társam és barátom egyben, 100%-ban számítunk egymásra mint írtam.

De vannak félelmeim, ráadásul a ragaszkodásom is nagy iránta.

Érzett már valaki hasonlóan? Hogy döntött, és megbánta-e?

2017. ápr. 23. 17:13
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Az elso kapcsolatom volt ilyen langyos pocsolya. Hasonlo dolgokkal "hitegettem" magamat, mint most te. Az alapszituacio is hasonlo volt. Azota evek teltek el, es evek ota masik kapcsolatban elek egy olyan ferfival, akitol meg ennyi ido utan is jon a "langolas" meg pillangok meg minden egyeb josag, arrol nem is beszelve, hogy minden porcikajaert oda vagyok meg mindig. Ugyhogy en azt tudom tanacsolni, hogy soha ne telepedj meg a pocsolyaban, mert a megfelelo emberrel meg lehet minden, amit szeretnel meg evek utan is.
2017. ápr. 23. 17:29
 2/8 anonim ***** válasza:

5 éve basszus... MILYEN SZERELMET AKARSZ??

A szerelem nagyon max 3 évig tart. Utána átveszi a helyét a szeretet-kötődés. Semmi más szerepe nincs a szerelemnek, minthogy ezt segítse létrejönni.

Emellett nagyon megterhelő a szervezet számára, hiszen kábítószerként hatnak a szerelemkor felszabaduló hormonok-kémiai vegyületek. Persze, hogy nincs már szerelem, mert ez így természetes.

Ha nem tudod elfogadni, hogy emberként így működsz, akkor neked nem való komoly párkapcsolat.

Ha viszont igen, akkor tessék utánamenni a dolgoknak, tudd meg hogyan lehet fenntartani ezt a kötődést-szeretetet! :)

2017. ápr. 23. 17:37
 3/8 A kérdező kommentje:

Tudok róla, hogy az a fajta szerelem múlandó.. Sosem kergettem, azt meg is untam tízen évesen.

És ha emiatt a szenvedély hiánya miatt a szex sem olyan gyakori már? (régebben heti 3-4 volt az átlag, most szinte másfél- 2 hetente egy kb)

Ő maga hívta fel rá a figyelmemet, hogy egy jó ideje én magam nem igen kezdeményezek, nem hiányzik, ha ő nem kezdeményez..és igaza van.

(Maga a szex pedig ha ott tartunk, jó vele, de előtte nincs az az úgy megkívánlak érzés pl, vagy a vágyakozás.)

Ez sem lehet gond most, vagy akár később?

(Próbálok hosszú távon gondolkodni, mert ok ha most nem foglalkozom vele, de hosszú távon az ő érdekét is..)

Az a baj, hogy első kapcsolatom, és nem tudom mi a "normális", mert nincs viszonyítási alapom. :/

2017. ápr. 23. 17:47
 4/8 anonim ***** válasza:
A kérdés elejét elolvasva tudtam, hogy nő vagy. Furcsa, hogy férfiaktól sosem hallani ilyen kérdéseket. Ugyanazt tudom ajánlani, mint egy másik kérdezőnek az oldalon: Adj neki esélyt, hogy normális párt találjon, mert már nem vagy szerelmes és ne rabold az idejét.
2017. ápr. 23. 18:04
 5/8 A kérdező kommentje:

Pedig én olvastam itt ilyen ilyen kérdést férfitől is.. De ez mindegy is.

Köszönöm, tapasztalatok ugyanúgy jöhetnek!

2017. ápr. 23. 18:23
 6/8 anonim ***** válasza:
En pont egy ilyen ferfi vagyok. En sem tudom mihez kezdjek, mert annyira szeretem (nem szerelembol) es feltem es sajnalnam ot mert tudom, hogy nagyon osszetorne ha elhagynam. Es vele megvan a "biztonsag" es a megszokas stb... En meg nem dontottem sehogy, de van mas valaki a kepbe akibe kb mar szerelmes vagyok. De ezt csak igy magamban, nem merek lepni egyik iranyba sem, nagyon ragodom minden nap, hogy mi legyen.
2017. ápr. 23. 19:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Voltam ilyen helyzetbe en is.

Első szerelem neki is,es nekem is.

Még iskolába alakult ki.Mi is öt évig voltunk eggyütt,de közös megegyezèsel szakitottunk.Mindketten kiszerettunk egymasbol.

Azert baratok maradtunk,es mindig mindenbe szamithattunk egymasra.

Pár honapja aztán elég durva dolgok tortentek,s ujra osszejottunk.Már lakást neztunk egyebek...de en besokkaltam,tul gyors volt az egész.Elkovettem egy hibat es ott hagytam egy másik exem miatt,akitol koràbban meg Ő mentett meg / agressziv,zaklatott stb /.

Eltelt pár honap s most a napokba ujra beszelni kezdtunk.Bocsanatot kertem tole.Haragszik ram,amit meg is ertek.S elmondta igyekszik magat ezen tul tenni.

Nagyon megbántam az egészet.Soha egy kapcsolatom nem volt olyan mint vele volt.

S úgy érzem az se véletlen,hogy végig barátok maradtunk,illetve h egész életunkbe számithattunk a másikra.

Szeretném vele ujra kezdeni,de kétlem hogy Ő akarna bármit is / jogosan /.Meg hát már lehet van valaki az eletébe.

Attól,hogy nem vagy szerelmes belé szerelemel,de jo megvagytok,el tudod vele képzelni a jövöd ne hagyd el.

2017. ápr. 24. 00:26
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát ez jó, konkrétan megoszlanak 2 csoportra a válaszok összességében, hogy mi lenne a megoldás... :) - Nyilván embere válogatja. Azért érdekes ezt így látni.

Köszönöm, ha valakinek van tapasztalata, írhat.

Én elvonulok majd magamban és idővel lesz megoldás, mi legyen..

2017. ápr. 24. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!