Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Szerintetek ez kedves, vagy inkább ciki?
Szeretném kedvességből meglepni a kiszemeltemet azzal, hogy sütök neki palacsintát (ez a kedvence), de kicsit tartok tőle, hogyan fog rá reagálni.
Nem szoktam nagyon sütni, inkább csak főzni, ezért attól is tartok, hogy nem fogom-e elrontani. Segítséget persze tudok kérni vész esetén. :D
Szerintetek ez így kedves, vagy ciki? Nem szeretnék beégni...
Ti örülnétek egy ilyen meglepinek?
Ha lehet, csak normális válaszokat, köszönöm!!
Egyértelműen kedves.
Én is gyakran szoktam sütni, leginkább amerikai stílusút - nekem bejön a sütőporos módszer és a kelt, vastag típusú palacsintát szeretem.
A tészta:
20 deka liszt
1 tojás
1 ek cukor
1/2 csomag sütőpor
1 ek-nyi olvasztott vaj (több is lehet, sőt...)
csipet só
3 deci tej.
A töltelékhez
1.: Túró, porcukor, reszelt citromhéj ízlés szerinti arányban összekeverve (ha száraz a túró, akkor némi tejföl, vagy tej a krémes állag eléréséig)
2.: porcukor, kakaó és egy kevés olvasztott vaj, hogy épp összeálljon
A palacsinták jellemzői, hogy nem a szokásos, serpenyő méretűek, hanem olyan tíz centi átmérőjűek és kábé centi vastagok, tehát NEM tekerhetők. Én szendvicsnek csinálom: 1 palcsi, rá megy a túró, majd a csokiöntet, a tetejére pedig még egy palacsinta. Minden egyéb verzió óhatatlanul disznólkodásba torkollik. :)
Ha a palacsintát el tudod rontani, akkor nem neked való a konyhai lét... :D
És ki nem örülne ennek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!