Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bűncselekmény ha két 14 év alatti fiatal szexuális kapcsolatot létesít? Rendőrségre mehet a dolog? Ha igen, ki ellen indul eljárás?
"Manapság sokkal érettebbek, felvilágosultabbak a fiatal korúak mint akár 20-30 éve"
Hol élsz te?
Én 20 éves vagyok és az a fertő, ami az én korosztályomban megy, vagy a nálam fiatalabbak körében felvilágosultság lenne??
A jelenlegi általam ismert szabályozás a következő:
1. Ha mindkét fél 18 éven aluli, akkor mindkettejüknél 12 év a korhatár, tehát ha mindketten megünnepelték már 12. születésnapjukat, de még nem 18 éves egyikük sem a szexelhetnek nyugodtan. Ebből következőleg jog szerint a 16 éves is lefeküdhet egy 12 évessel.
2. Ha az egyik fél már betöltötte a 18-at, akkor a fiatalabb félre 14-es korhatár vonatkozik, de onnantól kezdve mindegy, hogy az idősebb fél mennyire idős, tehát jogilag egy 40 éves nyugodtan lefeküdhet egy 14 évessel.
Ja és még annyi kimaradt, hogyha mindkét fél 14 éven aluli (az első pont egészen pontosan a 14 és 18 közöttiekre vonatkozik), akkor nincs semmilyen alsó korhatár, tehát 2 db 10 éves is csinálhatná bűntetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!