Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kellene azonnal beszélnü...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kellene azonnal beszélnünk a párunkkal, ha van valami?

Figyelt kérdés

Szóval az imént olvastam egy olyan kérdést itt gyk-n, amiben egy lány/nő egy dologgal kapcsolatban kér véleményeket (most szerintem nem számít, hogy mivel kapcsolatban). Majd leírta, hogy azért nem beszélt még a párjával, mert még ő se tudja mire vélni a helyzetet, ha olyan döntésre jut, akkor majd beszél vele, de az ő szavaival élve "Nem szeretnék feleslegesen problémázni."

Erre elkezdték neki írkodni, hogy a mai fiataloknál már nem divat a kommunikáció, meg ha zavarja akkor miért nem szól róla, meg hogy ő egy házisárkány lehet.

De hát könyörgöm, még ő maga se tudja - a leírása alapján, hogy mit gondoljon, akkor miért is kéne feleslegesen rohannia a párjához? Egy szóval sem írta, hogy őt ez zavarná, vagy jajj de bántja, csak szimplán véleményeket kért, mert kicsit furának tartja/nem tudja mit gondoljon az adott helyzetről.

Én ezt valahogy nem értem. Az ilyen emberek - akik kapásból a "beszéljétek meg" dolgot javasolják, minden kis apró dologgal ami csak az eszükbe ötlik, rohannak a párjukhoz? Még véletlen se gondolják át a dolgot, esetleg kérnek véleményt szülőtől/baráttól/akár gyk-n?

Nekem meg ez a fura. Szerintem az a logikus, hogy végiggondolod a dolgot, és csak akkor beszéled meg a pároddal, ha tényleg bajt jelent számodra, és nem kell minden kis semmiségért azonnal rohangálni meggondolatlanul...

2017. jan. 23. 11:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én minden kis felötlött apróságom (igen, az ilyen jellegűt is) egyből a páromnak mondom el. Nem érdekel barátok, család tanácsa, véleménye, mert nem ők élnek velünk házasságban (ami amúgy tökéletes, szóval nekünk ez a módszer működik), nem tudják, hogy nekünk mi a jó. Nálam igenis van olyan, hogy mondok valamit, aztán "ja, bocs, mégse", és akkor megbeszéljük azt is, hogy miért mondtam, aztán miért vontam vissza. Nekem a párom tanácsára van szükségem, nem olyanokéra, akiknek gyakorlatilag semmi szerepük az egészben. Még ha butaság is, vagy felesleges apróság is, a bizonytalanságaim szeretem vele megosztani és vele megbeszélni. Nekem ez a természetes, és tőle is ugyanezt várom el. Másoknak- láthatóan- nem ez a természetes, ők csinálják úgy, ahogy nekik jól esik. Nyilvánvalóan ha nekem ez vált be, akkor ezt fogom javasolni másnak is, de az az ő döntése, hogy megfogadja-e a tanácsot, a maga és a párja, illetve a párkapcsolata ismeretében.
2017. jan. 23. 12:17
 12/17 anonim ***** válasza:
Na 9 essel kb ugyanarra gondoltunk egyszerre. :)
2017. jan. 23. 12:18
 13/17 anonim ***** válasza:
;)...egy rugóra jár az agyunk 12-es
2017. jan. 23. 12:21
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha annyira zavarta a lányt,hogy ide kiírja,akkor szerintem is meg kéne beszélniük. Én ahogy látom a környezetemben sokan rengeteg dolgot elhallgatnak a párjuk elől. Szerintem jobb,ha mindent megbeszélünk, nem gyűlnek szép lassan magunkban a problémák.
2017. jan. 23. 12:24
 15/17 anonim ***** válasza:
Kérdező: szerintem rosszul értelmezed a tanácsaokat, amikről írtál. Szerintem nem arról van szó, hogy kapásból rohanni kell a párodhoz, és azt mondani neki, hogy "ez engem zavar". Inkább azért javasolják a beszélgetést, mert ezzel el lehet kerülni a rossz következtetéseket. Ha könnyedén meg tudjuk oldani magunkban egy ilyen problémát, az persze rendben van, igazad van abban, hogy nem feltétlenül szükséges minden apróságot tüzetesen átbeszélni. De nagyon gyakran előfordul, hogy egy ilyen helyzetben az egyik fél a saját előítéletei, bizonytalansága és félelmei alapján elkezd magában kombinálni, esetleg megkérdezi a barátait/barátnőit, akik az ő eleve saját szemszögű, torzított sztorijára még torzabb, elhamarkodott tanácsokat adnak a saját hasonló előítéleteik alapján, aminek egy hibás és sokszor alaptalan következtetés a vége. Általánosságban a legjobb az, ha egy ilyen helyzetben egyszerűen megpróbáljuk pártatlanul megismerni és megérteni, hogy a másik fél az adott dolgot hogy látja, mit jelent neki, és csak utána ítélni.
2017. jan. 23. 12:45
 16/17 A kérdező kommentje:

Így már értem. :D

Bár én még mindig úgy értelmezem a csajt, hogy CSAK véleményeket kért, mer ezt írta, én nem láttam bele többet. Bár nyilván magamból indulok ki, van hogy én is szimplán kíváncsi vagyok más emberek véleményére bizonyos dolgokkal kapcsolatban, mégsem jelent számomra semmit. Gondolom én ezért "nem olvasok a sorok között" és gondolom azt, hogy őt ez zavarja ha már kiírta.

Egyébként meg írta is, hogy ha az átgondolás után úgy érzi, hogy őt ez zavarja, akkor majd megbeszéli a párjával, meg a legutolsó kommentjében is azt írta, hogy meg szokta beszélni a párjával a problémákat őszintén, nem pedig elhallgatja. Bár ezt végül soká vették észre az ottani kommentelők.

Na mindegy, ennyire voltam kíváncsi.

2017. jan. 23. 12:54
 17/17 anonim ***** válasza:

(Én nem tudom, miről szólt a kérdés, amire itt utalsz, így írok)

Én akkor is elmondom a páromnak, ha még én se vagyok biztos a dologban. Simán megbeszéljük, ha egyikünknek bármi "fura", akkor is, ha nem konkrétan bántó, csak össze tud zavarni, és magunk se tudjuk, hogy tulajdonképpen mit érezzünk a dologgal kapcsolatban, bántó-e vagy sem.

Így még azelőtt átbeszéljük a dolgot, hogy bármelyikünk komolyan rágódni kezdene valamin. Nem is volt még soha konfliktusunk, mindent megoldunk már mielőtt igazából gondot jelentene.

A párom azért a párom, hogy mindenben támogassuk egymást, és meghallgassuk egymás gondjait - akár olyan helyzetben, hogy összedőlni készül az életünk, akár ha csak valami szip-csup apró marhaságról van szó.

Szülők/barátok/gy-ks idegenek? Nekik mi köze a kapcsolatunkhoz? :D Milyen alapon adhatnának tanácsot? Nem ismerik a kapcsolatunkat, és nem ismernek annyira minket, mint mi magunkat és egymást. Irreleváns lenne a véleményük, nekünk kettőnknek kell a kettőnk dolgait elintézni.

2017. jan. 23. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!