Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan "szoktassam le" a páromat arról, hogy gyerekként kezeljen, és folyton irányítgasson?
Én egy 22 éves lány vagyok, ő 50/F. A fő probléma tudom, hogy a korkülönbség. Illetve egyéb helyzetekben nem probléma, de egy kicsit zavar, hogy legtöbbször az a felállás, hogy "majd én megmondom, mi legyen, mert én jobban tudom, te még fiatal vagy, sokat kell még tanulnod, etc." Jót is akar nekem, tehát nem öncélú a "zsarnokoskodása", de kicsit zavar néha, hogy helyettem dönt. Ha megemlítem ezt neki, akkor az rá a válasz, hogy engem irányítani kell, mindent a számba kell rágni, gyámoltalan vagyok. Ez igaz is volt még eleinte (kb. 1-2 éve), de azóta felnőttem én is, és úgy érzem, már nem kellene folyton babusgatnia engem.
Vagy ő már nem fog erről leszokni?
Hát én baromira bepöccennék, ha a párom mindig ki akarna okítani vagy éreztetné velem, hogy irányításra szorulok - kvázi nem bízik bennem. Az a baj, hogy nem tekint egyenlő társnak.
Én mindig meghallgattam az idősebb barátaimat, rokonokat mert nyilván tapasztaltabbak, viszont fölényeskedésnek akkor sem volt helye, még ha tanácsoltak is valamit.
Szóval az szép dolog, hogy "jót" akar neked, mégis nem tartom egészséges hozzáállásnak azt, hogy "mindig megmondja, hogy mi legyen", téged totálisan kihagyva a az elvileg közös párkapcsolati döntésekből.
Azért csinálja mert nem a párját látja benned, hanem mintha a gyereke lennél.
Hisz egyébként simán lehetne.
Kérdező, milyen volt a viszonyod az apukáddal hogy egy pótapát kerestél most?
hagyd a francba!
Változás aligha lesz, 50 éves korra a személyiség már nagyon berögzült, változás eléréséhez kemény önismereti munka és évek kellenek, abban meg nyilván nem lenne benne.
Bár ha neked elfogadható így, hogy "apukáddal" jársz, aki korlátoz a szabadságodba és az önmegvalósításban, akkor oké...
Jaj, kicsim, hát hogy kezelne már egyenrenagúként! 28 év van köztetek könyörgöm!
Belegondoltál már,hogy ő 28 volt, mikor te még csak osztódó zigóta?
És igen, kincsem, az ember egy idő után már nem változik! Te még sokat fogsz, hiába "nőttél fel"!
keress már inkább egy harmincas fickót,ők még talán nőszámba is vesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!