Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mért baj, ha zavar valakit,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mért baj, ha zavar valakit, ha a párja cigizik, akkor, ha már a kapcsolat előtt is cigizett?

Figyelt kérdés
2016. nov. 13. 23:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát na nekem még ilyen nem volt, igaz csak 4 komoly kapcsolatom volt, az egyik 1, a másik 2,a 3. az 3 hónap de soha nem szólt senki, szerencsére a mostani párom szintén dohányzik így.. :D
2016. nov. 13. 23:55
 2/10 anonim ***** válasza:
Mert akkor az illető tudta, hogy mibe megy bele, tehát nem igazán van alapja panaszkodni.
2016. nov. 14. 07:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés.

Erre én is kíváncsi lennék. Hisz nem zsákbamacskát vett, tudta milyen az illető.

Bár szerintem ha x idő után zavar valakit akkor ott más dolog áll a háttérben, valami nem okés a kapcsolatban és ez is csak egy támadó felületté válik a másik irányába.

Engem csak az zavarna ha egyik napról a másikra kezdene el cigizni. Én se dohányzok ezért figyelek rá, hogy a partnereim se. Mivel zavar a füst.

2016. nov. 14. 08:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Mondjuk mert annak tudatában megy bele, hogy a párja dohányzik. Tudod, hogy lehet leszokni? Leteszed, és soha többé nem gyújtasz rá. Én amit a dohányzó ismerőseimnél látok, aki fokozatosan próbálta leszoktatni magát, egynek sem sikerült véglegesen leszokni. Csak azok szoktak le véglegesen, akik letették egyszer és soha többé nem gyújtottak rá.

Tehát ha belemész egy kapcsolatba egy dohányzóval, akkor tudod, milyen, és ha még meg is próbál leszokni, de a fokozatossággal próbálkozik, az nem fog menni. Ha jön valami probléma, újból előjön a cigi. Esetleg jobb esetben átszokik e-cigire, ahogy az egyik kollégám egy baleset után (kénytelen volt).

Én eleve dohányzóval nem is kezdek kapcsolatot, mert tudom, hogy engem zavarna, mert a szervezetem úgy reagál rá, mint hogyha allergiás lennék. Persze, van, aki erre is megsértődik, hogy miért rekesztem ki. Azért.

2016. nov. 14. 11:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyreszt egy kapcsolat elejen mindenki a jo oldalat igyekszik mutatni. Masreszt nem elnek egyutt, nincsenek egyutt a nap minden perceben, ugyh mondjuk egy csok utak meg nem tunik fel annyira az embernek a cigi.

Tartos egyuttelesnel ez mar feltunik, es aki nem cigizik, annak ez kiabrandito. Tapasztaltam sajnos...Igen, nem volt titok, h cigizett a pasi a kapcsolat elejen is, de egyreszt nem terveztem vele tul komolyra a tavolsag miatt, masreszt nem talalkoztunk annyit, h ez zavaro legyen. Aztan, amikor valtozott a szitu, es a cigiszag mar teljesen beleivodott az en orromba is, akkor odaig jutottam, h fizikai hanyinger kerulgetett, ha csak hozzamert. Vkit zavar, vkit nem. Engem igen.

2016. nov. 14. 11:10
 6/10 A kérdező kommentje:

Az utolsóval vagyok hasonló helyzetben.

Nekem is cigizik a barátom, a kapcsolatunk előtt egy picivel szokott rá. Előtte én is úgy voltam, hogy cigissel nem kezdek, hisz tudtam, hogy zavar a füst, a szememet is csípi meg minden. Előtte nem ismertem, nem tudtam, hogy cigizik, az első néhány találkozásunknál nem is gyújtott rá (akkor még nem is szívott el olyan sokat egy nap), de viszont később mondta, hogy cigizik. Aztán persze egyre jobban megkedveltem és akkor már nem hagytam volna ott "csak" ezért, meg akkor még nem is zavart annyira. Egyrészt azért, mert mint írtam, nem is szívott még olyan sokat, meg akkor még nem tudtam mennyire lesz komoly. Már 2 éve vagyunk együtt, jól meg vagyunk, de azért a rózsaszín köd, ami miatt többek között az elején még kompromisszumot kötöttem magammal ebben az ügyben, már elszállt.

Nem hiszem, hogy valaha is egy könnyen le fog szokni. A munkahelyén is mindenki cigizik.

2016. nov. 14. 14:19
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem is várom el tőle, hogy szokjon le, csak zavar.
2016. nov. 14. 14:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, a te dolgod eldönteni, hogy neked ez így mennyire tartható, hiszen te vagy benne.

Az én szervezetem reakciója annyira erős, hogy én ezért tényleg képes vagyok leépíteni az ismerkedést, akármennyire kedvelem a másik felet, és direkt rákérdezek az elején, nekem nem menne az együttélés egy dohányzóval, tényleg allergiás szintű reakcióim vannak, ezt meg nem akarom minden egyes nap végigküszködni.

Volt társkereső portálon olyan beszélgetőpartnerem, aki ezt nem írta ki az adatlapjára, rákérdeztem, akkor bevallotta, hogy hát igen, dohányzik, mondtam neki, hogy ez nekem gondot okozna, úgyhogy ne reméljen tőlem többet. Na, ott elkezdett hebegni, mentegetőzni, meg hogy hát talán le tudna szokni, teljesen megváltozott a viselkedése felém, az addigi kedves ember egyből támadásba lendült, hogy én milyen vagyok már... Ha ez a fordulat nem következik be, még lehettünk volna jóban mint haverok, a dohányzástól függetlenül, de a viselkedése miatt még azt is elvetettem.

Aztán volt olyan beszélgetőpartnerem is, aki nyíltan vállalta, mondtam is neki, hogy ne reméljen többet, mert ez van nálam, teljesen normálisan kezelte a dolgot, és még utána egész jót beszélgettünk.

2016. nov. 14. 14:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Kérdező ezt neked kell eldönteni, hogy ez a későbbiekben mennyire okozna gondot nálatok, pl veszekedések.

Ahogy egyre jobban eltűnik a rózsaszín köd, annál kevésbé fogod tudni ezt tolerálni, lásd, hogy már zavar, és ez a későbbiekben nem fog javulni.

Annyit tehetsz, hogy leülsz a pároddal beszélni erről, normális, nyugodt hangnemben, elmondod, hogy ez zavar téged.

Nem tudom együtt éltek-e, ha nem, akkor kérd meg, hogy amikor találkoztok ne gyújtson rá. Pár órát kilehet bírni, feltéve ha nem lánc dohányos. Mert akkor nincs mit tenni. Vagy megszoksz vagy megszöksz.

Mikor megismertem a páromat már előtte abba hagyta a dohányzást, bent a cégnél fogadtak, hogy ki tudja letenni, neki sikerült hála az égnek, ennek már több, mint 2 éve.

2016. nov. 14. 16:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem van egy kolléganőm, aki ugyanígy fogadott az akkori főnökével, 20.000Ft, ha valamelyikük rágyújt. Végül egyiküknek sem sikerült leszoknia. Most a kolléganőm a párja háta mögött folytatja a dohányzást, akit egyébként ugyanúgy zavar, ha a barátnője dohányzik. Én nem fogom beárulni, egyszer úgyis lebukik. Nemrég jelentette ki ez a kolléganőm, hogy "dohányozni jó", persze a párja nem volt jelen, és akkor mesélte el néhányunknak azt is, hogy társaságban újból rá szokott gyújtani egy ideje, kb. 2-3 éve kezdte ezt a leszokási kísérletet.
2016. nov. 14. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!