Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Első sorban férfiak! Szerintetek nőuralom van?
Itt az oldalon mindig olvasható ilyesmi, hogy a nők irányítanak, a nőknek mindent szabad a férfiak meg el vannak nyomva, ilyesmi..
Én nem látom miért lenne ez így, vagy miben jelenik ez meg, ezért kérdem
Lányok/nők, ti is válaszolhattok, de elsősorban férfiak válaszára lennék kíváncsi!
Egy igen-nem válasz nem elég, indoklást is kérek (de lehetőleg korlátozódjunk 3-5 közepes méretű bekezdésre)
A világ vezető férfiai nők zaklatásával viccelődnek egymás között.. Igen, így néz ki a nőuralom.
Na 1-2 hozzászólás eléggé kicsapták nálam a biztosítékot.
Nő vagyok és feminista is sosem jutott eszembe hogy több jogot akarjak mint ami a férfi nemnek van de a férfiak szerint nekik alapvetően több jár mint nekünk (tisztelet a kivételnek) mi nők rengetegszer vagyunk a családon belüli erőszak áldozatai testileg és lelkileg egyaránt és amikor ez megtörténik elvárják hogy 1 óra múlva már csináljunk úgy mint ha mi sem történt volna és ezt saját tapasztalatból mondom. Mi nők ezzel együtt én is elvárom hogy egyenlő félként tekintsen rám a partnerem azaz ha nekem nincs időm ő is vegye ki a részét a házimunkából vegye ki a részét a gyerek nevelésből és nem mentség hogy dolgozik mert mi is dolgozunk és még 1 családot is ellátunk én is elmehessek legalább 2 hetente 1-2 órára kikapcsolódni és igen is vigyázzon a gyerekre mert ez nekünk is jár ez egy egészséges kapcsolat és nem női uralom. A szex meg nekünk is fontos nem csak a férfiaknak sokszor nekünk jobban is kell de ha a férfi el akar minket nyomni akkor ne csodálkozzon ha nincs kedvünk de akkor meg megcsalnak minket szóval ördögi kör ez. Az a baj hogy a férfiak sokszor elfelejtik hogy nekünk a szex kevés szükségünk van a törődésre az odafigyelésre ahogy nekik is de tőlünk ez elvárt dolog részükről a nő meg fogja be mert van szex meg haza viszed a fizetésed... Most sokan ezt támadásnak fogják felfogni de ezek tények és tapasztalatok akinek meg nem inge... Nőként a kapcsolataimban mindig hagytam hogy a férfi legyen a dominánsabb egyébként pedig én vagyok a vezető személyiség és azt vettem észre hogy ha a nő nem érvényesíti az akaratát akkor a férfi elnyomja illetve bántalmazza és ez "természetes" mert a férfi viseli a nadrágot, szerintem a nők igen is álljanak ki magukért mert nem vagyunk kevesebbek egy férfinél ,sőt többek és több minden nyomja a mi vállunkat,gyerek,munka,háztartás,a párunk, a boldog házas élet kialakítása,és mindehez vágjunk még jó pofát is. Szívesen cserélnék 1 férfival 3 napra és akkor meglátnánk vajon milyen "nehéz" a sorsa egy férfinak és "könnyű" a sorsa 1 nőnek...
7-es ez viszont abszolúte nőuralom amit írsz. hogy anglia királynője nő. és a történelem során mindig is nő töltött be minden királynői, hercegnői, császárnői, cárnői posztot.
felháborító!
Egyrészről igen: csak figyeljétek meg a népességcsökkenést, ez a nők döntése.
Másrészről nem: az egész világ maszkulin (férfias), mert a versenyszellem/javak birtoklása/megszerzése/rövid távú érdekek/rasszizmus/média agresszív-megosztó hírei uralkodnak az együttműködés/szolidaritás/hosszú távú gondolkodás/környezetvédelem/alapjövedelem (női principium) helyett.
Egy értéket találtam amit nem tudok bekategorizálni: ez a kreativitás/alkotás. (ez lehet női is férfi is)
Előző: ez úgy hangzott, mintha a női princípium eleve csak pozitív, jóságos lenne, a maszkulin meg mintha csak negatív volna...
Valójában minden fajta jelleg megnyilvánulhat pozitívan is, negatívan is, más kérdés, hogy az utóbbi évezredekben többségében a negatív értékek dominálnak, sajnos, és történetesen főleg a maszkulin jellemzők negatív változatai.
Azonban kezd évtizedek óta a női erőszak, a pszichés erőszak teret nyerni, ami talán még a maszkulin agressziónál is durvább, mert képmutató, aljas , alattomos.
A kreativitásról meg most annyit, hogy a valódi művészek 99%-a férfi...
(Beleértve a szakácsokat is, hiszen a specialitás inkább maszkulin, az általános képességek meg inkább feminin jellegek: ld férfi a legtöbb mesterszakács, de a legtöbb és legjobb háziasszonyok nők.)
Igen, nem jól fogalmaztam.
Nem a maszkulinitás a negatív dolog, hanem az, hogy az van túlsúlyban.
Az se lenne jó, ha a nőies dolgok lennének túlsúlyban.
Az egyensúly lenne az ideális.
Én látok rá esélyt, hogy ez kialakul a jövőben.
A gyerek kifejlődése az anyaméhben is egy kreativitás.
A főzés is az, a kötés, stb.
- Ad 1.:
Léteznek női művészek és női mesterszakácsok is bár, hiszen léteznek nőies férfiak is, és férfias nők is - vagy legalábbis bizonyos területeken. Ugyanis adott ember jelleme is részekre és szempontokra oszlik.
- Ad 2.:
Pocakban a baba: a női princípium nem a teremtés, hanem a teremtés tere, befogadása, így az anyaméh is. A férfi a teremtő, kifele áradó, bejuttatja a TEREMTŐ, változást megindító magot a nőbe, a befogadóba.
Szellemi téren is hasonló: a nők java része csak mechanikus, jobban magol, mint a fiúk többsége, épp ezért naivabb, befolyásolhatóbb a nők, lányok többsége, míg a fiúk, férfiak kevésbé, átlagban.
A férfiak a feltalálók általában ,a teremtők, akiktől a nők tanulnak (meg a fiúk, férfiak egymástól is, és ezen felül saját ötleteik is inkább a hím neműeknek vannak.
Női princípium inkább az utánzás, befogadás, intellektuálisan is. De a felülvizsgálás és teremtés inkább férfi princípium.
Ad 3.:
"Nem a maszkulinitás a negatív dolog, hanem az, hogy az van túlsúlyban"
Valamint az utóbbi évezredekben, főleg az utóbbi kb 30 évben a maszkulinitáson belül is főleg annak negatív oldala dominál hatalmi szinten, és annak hatása az alsóbb társadalmi szinteken .- azért ezt tegyük hozzá, szintén lényeges, és főleg erre utaltam itt korábban.
Mindettől függetlenül mindenben ott van a saját ellentétének magja is, lásd: keleti ősi jin-jang jel, azaz női-férfi princípium szimbólum:
Ahogy a nőkben is van egy kevés férfi nemi hormon és egy kevés férfias lelki vonás is; valamint a férfiakban is van egy kevés női hormon, és egy kevés női lelki vonás is, persze "tól ig" változhat az arány, egyénenként.
De a lényeg ez.
Princípiumokról ne beszéljünk, ha lehet. Miután nem állunk fölötte, nem hatáskörünk, sem feladatunk a nemek létezésének okát és célját megmondani, így ne is legyen ez célunk.
A teremtés fogalmával szintén ne dobálozzunk, főleg nem az életre értve.
Ezekben a témákban csak tévedni lehet, de szerencsére a kérdésem nem is ezekre vonatkozott.
Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!