Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hölgyek! Nektek mennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hölgyek! Nektek mennyire elrettentő, ha egy férfi soha nem szeretne házasságot?

Figyelt kérdés

Ugye rengeteg lány arról álmodik, hogy ha majd esküvője lesz, ilyen ruha, olyan templom, amolyan torta, stb.

Feleslegesnek tartom az egész házassági cécót. Ateista vagyok, szóval nálam a templomi esküvő kizárva és ugye, sokan ezért vannak főleg úgy oda, hogy Isten színe előtt örök hűséget fogadnak, de mivel én nem hiszek, számomra olyan kellemetlen és álságos lenne az egész.

Úgy is család egy család, hogy élettársi kapcsolat van két ember között. Attól hogy valaki férj és feleség, még nincs több joga semmivel, max egy esetleges válás esetén nehezebb a dolguk.

2016. aug. 3. 10:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekem az elrettentő hogy a jelenlegi párom határozottan kijelentette hogy ő nem akar se gyereket, se házasságot, és még nem is akar velem együtt élni sokáig. (3 éve vagyunk együtt). Azért zavar mert engem nem kérdezett meg a dologról és ezek szerint nem képes kompromisszumra sem, és ő már most eldöntötte hogy ne tartson sehova ez az egész.

De egyébként én sem ragaszkodnék ezekhez a dolgokhoz..

2016. aug. 3. 16:57
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem mások az elképzeléseim, így nem jönnék össze valakivel/nem maradnék együtt hosszútávon valakivel, aki így képzeli el az életét. De ez sok más dologgal ugyanígy van. Szerintem, amikor egy kapcsolat komolyabbra fordul, akkor tudni kell ezekről beszélni: ki mennyi gyereket szeretne, Magyarországon képzeli-e el az életét, vagy szeretne külföldre menni, házasságpárti-e, ..., ... Ezek fontos dolgok. Így is érhetik meglepetések az embert az életben, de én pl kifejezetten olyan társat kerestem, aki házasságpárti, legalább 2 gyereket szeretne és nem szeretne külföldre költözni hosszútávon.

Ez a házasság dolog olyan meggyőződés szerű dolog, észérvekkel egyik oldalt sem lehet átállítani a másikra, esetleg vannak olyan helyzetek, amik miatt érdemesebb egyik, vagy másik: például egy ismerősünk azért házasodott, mert örökbe akartak fogadni és másként esélyük sincs babára (csak a házasság számít, másképp egyedülállóként kell beadnia és hátrányból indul), egy másik ismerősünk meg azért nem házasodott, sőt, egy lakcímre sincsenek bejelentkezve, mert így "egyedülállóként" neveli a gyerekét, emelt családi pótlékot kap (azt hiszem azt mondták) meg a franc se tudja, a másik a szülei 2 faluval arrébbi lakcímével meg felveszi a bejárási támogatást a munkahelyétől.

Egyébként sokat olvasgattam egy válóperes ügyvédnő blogját egy időben, nagyon érdekes eseteket taglalt, szinte minden bejegyzése vége az volt, hogy "házasodni, házasodni, házasodni". Mert a házasság egy jogilag tisztázott dolog, sima 5-8 éves együttélés esetén nagyobb a macera, sokkal könnyebb kisemmizni az egyik felet. Tényleg cifra sztorik voltak. Az ember nem is gondolná, mennyire kifordulnak magukból emberek egy-egy ilyen esetben...

2016. aug. 4. 09:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Elrettentőnek nem tartom, ez erős szó, de nem kezdenék vele. Nekem a házasság spirituális szempontból fontos (meg esetleg egy szép ruha, de a torta, csokor, lagzi, székszoknya, anyámöröme baromira hidegen hagy). És csak polgárit tartanék, mert nem hiszek Istenben, nem mennék templomba parádézni, ha közben nem is hiszek a dologban. Én ezt nem racionálisan, inkább érzelmi szempontból látom.
2016. aug. 4. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!