Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy kultúra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet egy kultúra ennyire más?

Figyelt kérdés

A kérdésem talán ezt a kategóriát közelíti meg a legjobban. Ebben nem vagyok biztos.

Ezt egy 14 éves holland srác blogjából másoltam ki, aki egy Amsztedami-Angol egyházi fiú iskolába jár, mint bejárós.

"And when we got to Gyms, Coach announced that it was time, even though the weather was well grand for soccer outside, we needed to get into the pool!!!!!!!!!! “Since the swim trunks ordered for the boarding lads haven’t arrived yet,” Coach began, “and I know some of the other lads still haven’t brought in your swim trunks, we are going optional swimwear this first time. I well know you lads have been itching to get into the new pool, and now you will have your chance. Those lads who are shy and don’t have swim trunks can wear their gym shorts if they prefer.” That caused a roar of laughter from all of us in the locker room as we stripped down with excitement and headed down the new hall way leading to the pool and took our first plunge!"

Magyarra lefordítva, annyi hogy a sulijuk új medencét kapott, amit már alig vártak, hogy kipróbálhassák. Lett is rá alkalmuk, de fürdőnadrágokat még nem kapott az iskola (késik a szállító) ezért meztelenül is úszhatnak. Az edző megjegyezte, hogy aki szégyenlős az nyugodtan vegye fel a shortját, amit a rendes tesi órán szokott hordani. Ezen a diákok az öltözőben nagyokat röhögtek.

Ha nálunk egy gyereknek meztelenül kéne úsznia teljesen zavarba, és megalázva érezné magát. Náluk meg mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, hogy tesi órán pucéran úsznak.

2010. ápr. 17. 10:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mo.-n sajna még igen nagy az álszent prűdéria.
2010. ápr. 17. 11:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Betépve bárhol úszok neked meztelenül.
2010. ápr. 17. 11:12
 3/12 A kérdező kommentje:

Ja és amin nagyon meglepődtem, hogy ez egy EGYHÁZI iskola.

Mondjuk ugyan ez a srác írta azt is hogy amikor a haverjaival elmentek egy public bath-ba (közösségi fürdő, olyan mint ha nálunk egy uszoda, és egy gyógyfürdő lenne egyben) ahol a többség meztelen.

Számomra nagyon furcsa ez a fokú nyíltság. Mondjuk ha Mo-n is lenne ilyen, ahol ugyan ilyen mentalitású emberek lennének bevállalnám.

2010. ápr. 17. 11:30
 4/12 anonim ***** válasza:
Én is szégyellős vagyok :S
2010. ápr. 17. 14:22
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tom. régen voltam már középiskolás, de szerintem nem lett volna gond a srácokkal egy ilyen helyzet. kb mi is röhögtünk volna. ez inkább közösség, mint kultúra függő, sztem.
2010. ápr. 19. 21:54
 6/12 anonim ***** válasza:
mi a balatonon toltuk a srácokkal pucéran, bár már elég későn, nem v olt nálunk fürdöruha, nemár vizes cuccba kelljen hazamenni :D
2010. ápr. 19. 22:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Finnországban dolgoztam, ahol mindenki hangosan szivta az orrát, és köpködtek a nők az utcán. Ez számukra a világ legtermészetesebb dolga. Én már meg sem lepődök az ilyeneken.
2010. ápr. 19. 22:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Voltam Hollandiában és ott az emberek tényleg nagyon közvetlenek, kedvesek, teljesen más a felsogásuk mint nálunk. Nagyon tetszett, de sajnos nem maradhattam sokáig. :(
2010. ápr. 19. 22:57
 9/12 anonim ***** válasza:
76%
Ez a Magyarország egy szemét hely. Leginkább a kelet-európai (szerb, ukrán) primitívség keveredik az olasz hanyagsággal. Ha megnézed a legtöbb lány, aki kicsit jobban néz ki, már kapásból r*ibancnak is öltözik (szerbeknél, ukránoknál ugyanez). Olaszországban meg Franciaországban viszont olyat is látsz, hogy valaki jól néz ki és mégis visszafogott kedves. Nagyon nagy szutyok hely szerintem ez. Az én őseim németek voltak és érzem is magamon, hogy sokkal jobban vágynám a fegyelmezettséget és a precízséget, ami itt b*aromira nincs meg.
2010. ápr. 20. 00:17
 10/12 anonim ***** válasza:
Mi magyarok prűdek vagyunk, és félünk is megmutatni magunkat másoknak, szégyelljük a testünket tisztelet a kivételnek. Alapvetően azért egyre nyitottabbak az emberek, én otthon meztelen vagyok és gyakran fogadok is úgy vendéget és azt kell mondanom a körülöttem élők teljesen elfogadták nem kaptam soha rossz megjegyzést a meztelenkedésem miatt senkitől.
2010. ápr. 30. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!