Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen jelekből vehető észre?
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy milyen jelekből vehető észre, hogy valaki idegen nagyon kedves?
Azon gondolkodom, hogy idővel talán személyesen is meg kellene próbálnom ismerkedni, de nem tudom igazából ezt hogyan tudnám kideríteni...
Nekem a nagyon kedves lányok tetszenek, volt pár lány akikről láttam abból, hogy hogyan beszéltek, viselkedtek egy-egy szituációban, de ettől még nem biztos, hogy nem csak épp akkor olyan volt a hangulatuk...
Miből lehet azt észrevenni egy idegenről, hogy nagyon kedves típus?
Akik gyerekekkel, állatokkal foglalkoznak általában türelmes kedvesek, ez például jó jel...
23F
hát nem könnyű, de pont ez az ismerkedés, hogy közben az ember megismeri a másik tulajdonságait. Ezt nem tudod kikerülni, ez egy folyamat. (Ezért rossz az, hogy ma sokan az ISMERKEDÉS nélkül lefekszenek egymással úgy is, hogy ha jobban megismernék egymást, biztos, hogy nem akarnának egymás ágyában kikötni.) Pedig gondolkodtam neked,hogy van-e valami testbeszédes, egyéb jele a kedves embereknek, annyi ilyet tanultam kommunikációból meg pszichológiából, de erre nem jut eszembe semmi. Annál inkább az őszintétlen, hazudós emberről..
Amúgy a mosolyról igen!!! Az őszinte mosoly, mely mögött őszinte kedvesség van, az olyan, hogy fokozatosan alakul, és "lohad le", és mikor mosolyog az illető, a szeme is mosolyog, tehát picit beszűkül, beráncosodik. A hazug mosoly nem ilyen. Erről olvashatsz. Akinek őszinte a mosolya, az lehet kedves, akinek pedig nem, az nem valószínű. Hát most ennyi. Előző vagyok amúgy.
Még ez a történet jutott eszembe, olvasd el! Egy teszt volt benne. Ábrahám szolgája le akarta tesztelni a lányt, akit majd kiválaszt Ábrahám fiának, Izsáknak feleségül, hogy MENNYIRE JÓRAVALÓ! Az volt a teszt, hogy kedves-e annyira a lány, hogy adjon neki inni a kútból (nehéz volt felhúzni a vizet). Aki jött, az TÚLTELJESÍTETT! Adott neki, és a tevéinek is. Azok bírnak ám inni. Rebeka ment át a teszten.
Te is kitalálhatsz valamilyen tesztet. Találsz egy helyet pl., ahol lehet önkénteskedni. Megbeszélsz egy lánnyal egy randit, (Esetleg nem az első, hanem pl. 3. már) elviszed gyorsan kávézni, és ott mondod neki, hogy most ez és a program lenne, rád számítanak, elkísérne -e téged oda.
Már abból látod, hogy egyáltalán elmegy-e, és ha igen, ott hogyan viselkedik.
Ennyi.
#11:
nem tudom miért, de általában azonnal kiszúrom, hogy egy mosoly hamis e, olyan más az egész mimikája nekem...
az a lány akinek majdnem beleszerettem a mosolyába neki sugárzott belőle a szeretet, a kedvesség, a melegség...
és később kiderült, hogy egy nagyon kedves lány...szóval egy mosolyból meg lehet állapítani, de vannak akik rejtegetik a kedvességüket azoknál már nehezebb...vagy épp nincsenek olyan passzban...
23F
#12:
lehet ki kellene találnom valamit...de ez nem számít "taktikázásnak"? :D
23F
Hát nem tudom...nekem a lelkiismeretem a középkorból való és valami kínvallató volt :D nem szórakoznék vele...
olyan hülyeségek miatt is már furdalást érzek, hogy miért csak 500 Ft-ot adtam egy csajnak akinek 3000 lett volna a jegye, mikor kifizethettem volna neki az egészet, mert nem lett volna probléma számomra...
am régen itt ismerkedtem szándékosan nagyon hátrányos képpel (minden ismerősöm megmondta, hogy 1000x jobban nézek ki a valóságban, mint azon a képen :D) ó mennyi lepattintást kaptam :D
Lehet kitalálok valami hatásos tesztet, de csak privátban terjesztem, nehogy a megoldás eljusson valami golddiggerhez :D azt mint a tornádó viszi a kocsit és a házat (ami még nincs, de tervben van :D).
Én nem sírtam miatta, de voltak problémáim a külsőmmel és belsőmmel egyaránt...mára egy részét megszoktam, amin meg akarok azon változtatok :)
Nekem alkatra a nőiesen telt alak tetszik, de a belső ami mindent visz, szóval tudom magamról, hogy nekem csak a nagyon kedves lányok jönnek be...és párkapcsolat, szexualitás minden ehhez van kötve, még egy vékony kevésbé szép arcú lánnyal is összejöttem volna, mert kedves volt :)
23F
#17:
"Hisz hiába egy szépségkirálynő, ha összeférhetetlen, nem lehet vele meg lenni egy fedél alatt két napig sem."
innen jött a gondolat csírája :) meg talán előtte a csípő bőséges rész is közrejátszott :P
köszi és sok sikert mindenkinek a párkereséshez :)
23F
Srácok ez lehet hosszú lesz, de kezdek rájönni...megfogalmazni még nehezen tudom...
Az 5 szeretet nyelvről és a kedvesség mint életformáról olvastam régebben könyvet. Reggel megint elővettem a szeretet, mint életforma című könyvet és elolvastam benne a kedvességről pár oldalt...
Az 5 szeretet nyelv arról szól, hogy többféleképpen tudjuk kifejezni a másik iránt a szeretetünket.
A kedvesség is ilyen! Mármint ami nálam mondjuk alap, az másnál nagyon kedves gesztus lehet. Mármint nem mind1, hogy az ember hogyan éli meg!
A kedvesség és kedvesség között van különbség!
Például ugye megszokott néha esni, hogy az ember előttünk a boltban nem tudja kifizetni amit vásárolt, vagy esetleg többet vásárolt és nem szeretne X forinttal többet kiadni a keretéből...
Na ilyenkor ugye elég kellemetlen a szitu, sokszor a mögötte levő kiszokta segíteni, de van, hogy inkább beszólnak, hogy "haladjunk már!".
Ha egy egyszerűbb anyagi lehetőségekkel rendelkező lány kifizeti az előtte levőnek a 20-50-200 Ft-ot az teljesen más gesztus, mint amikor valaki havi 100-at költ csak vakolatra az arcán és odanyom egy 500-ast ezzel a mondattal "csak haladjunk már!".
Persze a szegényebb lány is lehet bunkó és a tehetősebb is lehet kedves! A szituációban azt kell megfigyelni, hogy hogyan viselkedik, hogyan reagál, mennyire kedvesen cselekszik.
Másik ilyen eset például a villamoson/buszon az ülőhely átadás...az idősek nagy része elvárja, hogy átadják nekik a helyet, van amikor kapnak helyet, de akkor is szapulják a fiatalokat...ilyen helyzetben szintén meg kell figyelni, hogy hogyan reagál, hogy vár 2 percet és aztán "na jól van had üljön le ez a vén banya" gondolattal leülteti, vagy amint száll fel, kedvesen odaszól "tessék leülni".
Szerintem a legkedvesebb gesztusok azok amiket magunktól teszünk meg önzetlenül. Ha valaki átadja a helyét nem származik előnye belőle. Ha kifizet valaki helyett valamit, akkor abból még hátránya is lehet, mert így is centizve volt a pénze, de még kevesebb lett...
Például ami tőlem nagyon kedves gesztus lett volna, ami bánt azóta is...tegnap sétáltam hazafele és volt egy kislány egy kapu mögött nyújtotta ki a kezét és mondogatta majdnem síró hangon "ne vidd el, ne vidd el...". Megsajnáltam, de mégsem mentem oda hozzá, hogy hátha tudok segíteni...holott lehet tudtam volna...
Egy másik emlék amit facebookon láttam anno. Valaki kiírta, hogy köszöni a kedves srácnak aki felsegítette azt a hajléktalant aki fetrengett az utcán, mindenki átlépett rajta, elment mellett, de köszöni, hogy az a srác odament és felsegítette.
Vannak kisebb és nagyobb kedvességek amiket az emberek megtehetnek egymásért, mégis sokan inkább elfordítják a tekintetüket, rávágják, hogy "nem tudom"...
Az is számíthat kedvességnek, ha megmondjuk mennyi az idő.
Most nem a lehúzós c1g4ny0kra gondolok ebben a példában.
Amikor valaki az utcán odajön, hogy "bocsánat megtudod mondani mennyi az idő?" és itt mit reagál az ember...sokszor megmondják...de van aki rávágja "nem tudom"...
Van amikor a hajléktalanok kéregetnek, ugye ezzel már nagyon sokaknak tele van már kb mindenük...nem adnak, kellemetlen számukra...de mégis vannak olyan emberek akik nem csak, hogy adnak nekik, megállnak beszélgetnek a hajléktalannal. Ez mondjuk annyira nem mérhető, mert attól még lehet kedves valaki, mert nem ad pénzt, mert éppen siet/nincs rá kerete/máshol jár az esze...
A kedvesség abból szűrhető le, hogy egy-egy szituációban hogyan viselkedik az egyén. Például egyszerűbb kérésekre hogyan reagál. Amikor zsebkendőt kérsz, amikor a kezedben e telefon, de mégis megkérdezed mennyi az idő, amikor 1020 Ft-os közös váráslás esetén megkérdezed, hogy tud e adni 20 Ft-ot. Minden reakció jelent valamit! Persze hangulat függő is, hisz ha éppen haragszik, vagy rossz tapasztalata van valamivel kapcsolatban, akkor máshogy reagál...
Tehát a kedvesség egyszeri esetből nem szűrhető le 100%-osan!
Én általában nem figyelem az embereket utazás közben, de azokra mindig felfigyelek, ha valaki kedves valaki mással...például kisegíti 20 Ft-al, átadja a helyét, zsebkendőt ad, amikor kedvesen szól hozzá...
Például egyszer velem esett meg, hogy ültem a HÉV-en és előttem egy asszony telefonált, én félfüllel zenét hallgattam nem is figyeltem rá, csak arra lettem figyelmes, hogy kicsit szipog, és könnyes a szeme. Sírt, valami miatt és nagyban kutatott a táskájában zsebkendőt keresve. Én fogtam benyúltam a táskámba és adtam neki pár darabot. Ha úgy nézzük ez is egy kedves gesztus volt...
Fontos megfigyelni, hogy egy személy hogyan viselkedik az emberekkel. Van aki például soha nem köszön idegeneknek csak mondja mit AKAR! Például boltban ez elég gyakori, odamegy a kasszához és "egy XY lesz/kellene". Ilyen esetekben fontos megfigyelni azt is, hogy milyen a mimikája, hangulata...mert azért egy "egy XY lesz" és egy "Jóreggelt, egy XY-t szeretnék kérni" között elég nagy különbség van. Persze ez neveltetés kérdése is, de a kedvesség is részben neveltetés kérdése!
Számos apró és nagyobb kedvesség figyelhető meg, csak nyitott szemmel kell járni! Ismerkedéskor a találkozón rengeteg dolog leszűrhető, de persze vegyük figyelembe, hogy a másik lehet fáradt, izgul, rossz a hangulata...
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!