Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Számotokra is visszataszító lenne ha a párotok a gyerekkorban meg nem kapott szeretetét és törődés vágyát rajtatok akarná bevasalni?
Ez nem visszataszító, viszont elég nagy butaság...
A szeretetet nem lehet "bevasalni" meg kierőszakolni. Ha szeretem a páromat, akkor amúgyis érzi, és éreztetem is vele. Annál többet meg nem lehet kierőszakolni, ill. jó esetben nem is igényel.
Nem teljesen értem, hogy miben nyilvánulna meg ez a "bevasalni akarás", mindenesetre ennyit tudok hozzáfűzni.
IGEN
Ha ténylegesen be akarja vasalni. Van ilyen ismerősöm, menekülök a közeléből, más is mondta, hogy "fura", ő sem tudta megfogalmazni, hogy miért. Olyan szinten kapaszkodik a másikba, hogy ez ijesztő. A meg nem kapott szeretetet nem tudja senki sem pótolni, ez egy betöltetlen üresség, amivel maximum te tudsz valamit kezdeni. A másik sosem lesz az anyád, vagy az apád. A már megtörtént kapcsolatok által okozott kárral viszont lehet még valamit kezdeni, pl pszichoterápiában.
Körülbelül ugyan emiatt szakítottam a napokban.
Nem mert kérni se, nagyon-nagyon érzékeny volt, mindent továbbgondolt és ezért magára vett, mindenre féltékeny volt (emberre soha, de tevékenységre, mondatokra igen: bezzeg XY-nak igen, bezzeg ezzel igen, bezzeg ekkor stb...) Könnyen érezte azt, hogy hanyagolva van, könnyen érezte, hogy nem értik meg, nincs meg a szükséges empátia.
Kezdett világossá válni számomra, hogy a gyermekkorban nem megkapott szeretetet, törődést, türelmet várja a párjától.
Viszont emellett elkényeztetettnek és önzőnek tűnt, sajnos komolyan. :(
Azt várta az élettől, hogy minden gördülékenyen, simán menjen. Nem tett magáért eleget. De a morgás ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!