Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják sokan, hogy a szerető = házasság vége?
Érdekes kérdés. Volt egyszer egy nős pasim (tudom, büdi ribi vagyok, de nagyon akart engem), aki azt mondta nekem, hogy mindig minden barátnőjét megcsalta, ráadásul sokszor állandó partnerrel, mint amilyen én is voltam. Kicsit húztam a szemöldököm, mert nem értettem, miért olyan természetes ez. Mondjuk a neje nem akart sokat szexelni, csak heti 1-szer, azt is könyörgésre (állítólag), de azt mondta, akkor is csajozott, ha minden nap volt szex...
Mondta persze, hogy nem olyan jó a házassága, mint szeretné, már szívesen elvált volna, csak a gyerekek, anyagiak... Meg ez neki kényelmes, van vasalt ruha és főtt étel. Azt mondta, csináljak neki én is kaját. Mondom, még mit nem, otthon megkapod.
Arra jöttem rá, hogy az ilyen pasik rendkívül önzőek, és azt hiszik, minden körülöttük forog. A non plus ultra az volt, hogy minden pasijelöltemre féltékenykedett, és ezt nem is titkolta, megmondta, hogy ki akar sajátítani, hiába nem tud mindent megadni, nekem legyen elég ő. ^^ Amúgy aki netán szerető a jelen pillanatban, az sose akarja azt a pasit, mert szerintem mind így gondolkodik kábé.
Azert gondoljak, mert van egy berogzott idea a fejukben arrol, hogy milyen legyen a hazassag. Sokan a huseget lattak otthon, meg azt hogy a szuleik gyilkoljak egymast megsem csaljak egymast:-)Aztan ugye a kereszteny kultura, es az egyszeruseg.
Egyszeruseg alatt ezt a ha szeret nem csal meg leegyszerusitett gondolkodasmodot ertem, mintha a huseg azt feltetelezne onmagaban hogy az illeto huuuu de szereti a masikat, szoval ez szillogizmus, az egyszeru es vegletes emberek sajtaja:-)En mindig szorakoztatonak tartom hallgatni oket a gyakorin, kb kikelnek magukbol amikor valaki flortolni mer, hat meg ha meg is csal valakit:-))
A kornyezetemben nincsenek ilyen gyakoris fazonos, azert van egy szint ami ala nem megyek:-)Nyilvan szuper ha valaki huseges tud maradni, sot meg jobb ha ezt onszantabol teszi nem azert mert nincs ra lehetosege vagy mert fel a lebukastol.
Nem gondolom, hogy a megcsalas ekvivalens azzal, hogy az egyik fel nem szereti a masikat, inkabb annak a jele hogy valami baromira elromlott, valamiert nem lep ki (talan azert mert telleg szereti azt akivel van) de semmikeppen nem jelenti azt hogy abszolut semennyire nem szereti a parjat.
Ez egy sok tenyezos egyenlet, es mindenki sajat maga tudja megitelni es eldonteni, hogy neki mi fer bele a moraljaba.
A szeretőtartással az nekem a bajom, hogy titkolózás, hazudozás a velejárója, és azt nagyon nem szeretem.
Én inkább arra koncentrálok, hogy ne kerüljünk abba a helyzetbe majd később, amit pl. a #10-es leírt. Amikor már ilyen rossz a helyzet, akkor a szeretőtartás már csak egy tünet, nem maga a probléma.
Inkább arra szavazok, hogy ha szexuális kalandokat keres valamelyikünk a kapcsolaton kívül, akkor legyen az is nyílt. Bízzunk meg egymásban akár annyira, hogy ez is beleférjen. És természetesen legyen kölcsönös a dolog. Nem tudom, hogy ez így működni fog-e, de ha elég biztosak vagyunk egymásban és magunkban, akkor szerintem semmi akadálya. Inkább ez, mint hogy menjen a megcsalás és az egymás háta mögötti áskálódás.
Bocs, nálam az kizárja egymást, hogy szerető férj és megcsal (ha szeretne, akkor nem a saját kielégülését meg kalandvágyát nézné, hanem azt, hogy ez nekem jól esne-e vagy nem)... max. akkor, ha a feleségét nem szerelemmel szereti, hanem csak szeretettel. Nekem meg úgy nem kapcsolat egy kapcsolat.
Igen, jó anya, apa ettől még lehet, de a házasság az nemcsak a gyereknevelésből meg a közös vacsiból, kifelé mztatott képből áll, hanem abból is, hogy a felek szerelemmel szeretik egymást, és fontosak egymásnak...
Persze az más kérdés, ha nyitott kapcsolat, vagy megbeszélik, de gondolom, itt nem erről beszélünk.
10-es! Csernussal ott vagy a szeren. Egyetertek vele(d).
A kerdesre a valaszom: a szereto nem egyenlo a hazassag vegevel, de a tisztesseges monogam kapcsolat vegevel igen. Kerdes elotte megbeszeltek-e a hazastarsak, hogy lesz szereto, de hazasok maradnak. Ha igen, akkor oke minden faintos. Ha nem, akkor amint kiderul, hogy egyik csqlja a masikat a masik donti el, hogy ez a hazassag vege vagy sem. A tobbiek meg azt gondolnak amit akarnak.
Ami a kerdeshez irt reszletezesben van az egy masik kerdessel egyenlo, arra a valaszom:
Szereto ferj/feleseg nem lehet, hiszen ha (es most ennel maradok), nem tisztaztak, hogy lehetnek alkalmi partnerek es szeretok, akkor nyilvan titokban csinalja azaz sunnyog/hazudik/tiszteletlen...ilyen meg milyen szereto is???
Peldas csaladapa: hat a fia azt latja nyugodtan lehet sunnyogni stb.? Ez legyen a pelda? Hát a lanya azt latja, hogy hagyni kell a ferfit csatangolni es turni a hazugsagokat, sunnyogast? Ö ez peldas? Az enyemek ilyen peldat ne lassanak, nem egy tobbnejuseget preferalo orszagban elek es nem is igy neveltek es en se ezt valasztottam.
Gondoskodo anya? Az lehet. Mert attol hogy megcsalja a ferjet a gyerekeirol tud gondoskodni ugyanugy mint az elvalt szulok is gondoskodoak tudnak lenni. De peldamutatonak ugyanugy nem lehet nevezni, mint a megcsalo apukat, csak veleteln biztos nem ezt a jelzot irta a kerdezo.
Lehet ismerlek kerdezo? Nem te vagy az a kisfalusi ferfi/no, aki szerint apunak lehet hareme? Anyunak a helyere meg rapalyaztak a ribik? ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!