Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Természetes amit a párom csinál?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Természetes amit a párom csinál?

Figyelt kérdés
Vettem múltkor testápolót, pár nap alatt a fele elfogyott. A barátom mondta, ő használta, tetszik neki, vegyek. Vettem neki, mondtam mennyibe került, és nem adta meg az árát. Pár hete vettem drága almát, egy szatyorral, alig ettem belőle, és alig hagyott. Jó, azért nem kértem, de többet azt sem veszek, ha elmegyünk vásárolni, az én részemnek az árát mindig oda adtam, amióta észre vettem hogy lehúz, már nem adok neki több pénzt. Mikor megkértem vegyen nekem valamit, mindig kifizettem. Elvárja, vegyek mindig kenyeret, miközben én nem eszek. Sok mindent kellene vennem neki. Tudja én kevesebbet keresek. Alig marad pénzem hó végére. Múltkor azt is szóvá tette, jó lenne ha apróságokat ( pl. csokit) amit szeret vennék neki. Nem tudom de nekem ez sok, tőlem ilyen dolgokat soha senki nem várt el. És ha megyünk valahova mindig mondja: Te fizetsz? Haha, csak vicceltem.
2016. márc. 29. 08:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
58%
Gratulalok.
2016. márc. 29. 11:14
 12/15 anonim ***** válasza:

érdemes lenne tisztázni,hogy közös kassza vagy külön kassza legyen.

nekem az a mód tetszik, amikor akkor a számlákat és a kaját felesben fizeti a pár.

a fent maradó összegből pedig mindenki maga gazdálkodik. magyarán, hogyha te kozmetikumra költöd, ő meg a saját dolgaira, akkor az is rendben van. de a közös kiadásokat(rezsi,kaja) közösen fizessétek.

úgy lenne fair.

bár szerencsére nálunk nem megy ennyire a fillérbaszás.

amúgy a leírtak alapján úgy tűnik,hogy kihasznál a barátod. ezért mondom, hogy be kéne vezetni, hogy a közös kiadásokat 50-50%ban álljátok. úgy a korrekt.

2016. márc. 29. 12:07
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem, nem természetesn.

Mint ahogy nekem az sem természetes, hogy összeköltöztetek úgy, együtt élitek a mindennapjaitokat úgy, hogy ezt előre nem beszéltétek meg.

A helyzetnek szerintem csak egy normális megoldása van: leülni és ha már így alakult, akkor utólag/menet közben megbeszélni, hogy ki mit vár el a kapcsolatban az anyagiak kezelését, megosztását illetően.

Tudsz erre készülni: össze lehet írni a jellemző és fix költségeket (rezsi, kaja, ha nem saját ingatlanban éltek, akkor bérleti díj, biztosítások, közös autó költségei stb.), bevételeket, közös megtakarításokat (ha van ilyen vagy jó lenne, vagy tervezed pl. egy lakáskassza vagy akár egy nyaralásra feliratú boríték stb.)

Mivel a barátoddal eddig úgy tűnik, hogy nem beszéltétek át a praktikus anyagi kérdéseket, simán el tudom képzelni azt is, hogy ő így nevelkedett és nem szándékosan "bunkó"- ebben az esetben bizony meg kell beszélni, hogy te mnondjuk havonta 1* összeírod a részét a dolgokból vagy adjon neked egy keretösszeget ezekre a "potya" dolgokra- esetleg szerezze be maga vagy legyen egy közös számla a meglévő kettőtöké mellé, ahová mindenki egyenlő összeget vagy a fizetése arányában stb. utal és abból történnek a közös vásárlások stb.

Sokféle példa van erre, olvass utána- de a konkrét elszámolási szabályokat egymás között nektek kell megbeszélni és kialakítani- ezt megspórolni nem fogod tudni.

Első körben most ne keverd ide a lelki dolgokat és a sértettséget sem- legyél korrekt, tényszerű, számszerű- az anyagi dolgokat elhallgatni egy nagyon ostoba döntés egy olyan kapcsolatban, ahol már együttélés van.

Bevezetheted így pl.:

"nézd Laci, szeretném veled megbeszélni a havi pénzbeosztást, közös költségeket, terveket- mikor érsz rá?"

Sok sikert.

2016. márc. 29. 12:31
 14/15 anonim ***** válasza:
#6: ha nem tudsz megbeszélni vele semmit, akkor nulla értelme van a kapcsolatnak. Ez az első és legfontosabb dolog, ami szükséges egy jó kapcsolat kialakításához és fenntartásához.
2016. márc. 29. 12:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Együtt laktok? Lakbért, rezsit ki fizeti?
2016. márc. 29. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!