Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Otthonteremtés, kinek, hogy megy?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Otthonteremtés, kinek, hogy megy?

Figyelt kérdés

Pároktól kérdezném, hogy ki, hogyan jut el odáig, hogy lakást, házat vegyen?

Míg egy vidéki kisvárosban 8 millióból már egy viszonylag normális kertes házat lehet venni, addig a nagyobb városokban vagy épp Budapesten irreálisan magas árak vannak. 20-30 millió egy sima 1,5 szobás lakás, ami ha az ember gyereket tervez nem is elég nagy...

Mondjuk az albérletek is durva áron vannak, egy sima 7. kerületi, 40nm-es, garzon lakás 135.000+rezsi!!! Félretenni is nehéz egy ilyen lakás mellett átlag fizetésből...

Ti hogyan spóroltok, hogyan teszitek össze a pénzt, hogy jussatok is valamire? Én nagyon reménytelennek érzem a helyzetet...nincs több millió önrészünk, de még ha lenne, akkor sem jutánk 2-3 millióval itt pesten túl sokra...

Van valami jó tippetek, tanácsotok, hogy hogyan lehet eljutni saját ingatlanig?

2016. febr. 25. 19:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Vagy a vidéket választod, vagy a CSOK
2016. febr. 25. 19:19
 2/8 anonim ***** válasza:
sehogy így családom se lesz :,(
2016. febr. 25. 19:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem választhatom vidéket, hisz itt élünk a párommal és itt dolgozunk mind a ketten...(neki a családja is idevalósi, de pl. sosem volt saját házuk, csak albérlet) én pedig azért jöttem el vidékről, mert a főiskola után nem találtam munkát...hiába van otthon egy szép családi házunk, amiben a szüleim élnek, hisz munka viszont nincs...
2016. febr. 25. 19:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha már a munka Budapesthez köt, miért nem mentek ki lakni agglomerációba? És itt most ne a frekventált Vác-Érd stb. településekben gondokodj pl. Cegléd! MEssze van Pesttől, de félóránként jár vonat, ami egy óra alatt letesz a nyugatinál, a lakásárak, albérletek meg alig magasabbak valamivel mint bármelyik vidéki kisvárosban. Eleve Budapest alföldi oldalán olcsóbb az élet, célszerű az elővárosi vasútvonallal bekapcsolt településeket nézegetni Budapest-Cegléd, Pest-Lajosmizse Pest-kunszentmiklós szakaszon óránkétn, félóránként van vonat vagy busz az árak pedig bár magasabbak mint mondjuk Borsodban, azért messze nem olyan borsosak mint akárcsak egy pesti lakótelepen.
2016. febr. 25. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Spórolás + lakástakarék + (majd) hitel

most még az első kettő megy, lakástak-ból van még 5év, addig remélhetőleg 6-8 milla összejön. önerőnek jó lesz

2016. febr. 25. 19:36
 6/8 A kérdező kommentje:
4-es nem rossz amit mondasz, de sajnos mind a ketten délután 4-től dolgozunk hajnali 1-2-3-ig. Így nem lenne megoldható a hazautazás.
2016. febr. 25. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:
+ nem mindegy milyen a szomszédság, ahol jobbak a lakás-/házárak...
2016. febr. 25. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Próbálunk félretenni, bár egyelőre inkább a diákhitelt törlesztjük amennyire bírjuk, hogy mielőbb lejárjon.

Azt nem tudom, hogy lesz saját lakásunk, lehet sehogy. De még ki tudja, mit hoz a jövő. És egyébként az albérlet se a világ vége :)

2016. febr. 26. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!