Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk/lányok, tegyük fel, megismernétek egy személyt, össze is jöttök, és kiderülne róla, hogy IBD beteg akkor elhagynátok?
Nem említette meg, hogy colitis vagy Crohn beteg. Eltitkolta, vagy nem tartotta fontosnak, hogy ebbe beavasson titeket, és akkor szembesülnétek vele, mikor a betegség fellobbanna.
Vagy, annyira súlyosbodna, az állapota hogy csak a műtét mentheti meg, utána meg sztomássan élné le az élete hátralévő részét. Ami már nem túl gusztusos. :/
https://www.youtube.com/watch?v=sBARYQBFmFo
(Elnézést a szedett-vedett fogalmazásért!)
Jó kérdés, attól függ milyen a személyisége, mennyire súlyos az állapota.
Sztóma zsákot szerintem már nem vállalnám be. Mindenkitől bocsánat, de az túl nagy teher lenne nekem.
Azt nem gondolom,hogy nem tartotta fontosnak,inkább arról lenne szó,hogy titkolta,mert tudja,hogy hátránnyal indul.
Kérdésre válasz: nem,nem hagynám el.
Ha randira hívna,és tudnám hogy ilyen betegsége van sem jelentene nekem akadályt,ha meg már szeretem akkor pláne nem.Ezzel együtt lehet élni,nekem nagyon sok,és egyre több ismerősömnek van ilyen betegsége,de egy se sztómás,szerintem az azért elég ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!