Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van e olyan akinek a parja Koszovoi Alban?
Az egyik legjobb barátnőmnek a férje koszovói albán, 2 kisgyerekük van.
Érdemes tudni, hogy a koszóviak 90%-a szunnita muszlim, kisebb százalékuk pedig ortodox vagy katolikus keresztény.
A barátnőm férje muszlim.
Szeretik egymást 10 év után is, de alapvető gondok vannak a kapcsolattal szerintem (szerintük nem, úgyhogy a magánügyük). A barátnőm tipikus mártír alkat, és nagyon kedves lány. A férje semmit nem csinál a háztartásban, gyerekekkel sem. Nem megy értük az iskolába, óvodába, nem tanul velük. Csak játszik - az ő felfogása szerint csak ez a férfi feladata, a munka a nőé. Elvárta, hogy sokáig otthon legyen a gyerekekkel, később kiegyeztek egy félmunkaidős állásban - azzal a feltétellel, hogy az összes házimunka, főzés, bevásárlás, gyereknevelés továbbra is a barátnőm feladata. És ez- az ő részéről már "liberális" gondolkodásnak számít!
Sokat jár el a testvéreivel és a barátaival, a nőnek náluk nem igazán szabad kimozdulnia.
Elvárja, hogy amíg ő kikapcsolódik a felesége otthon takarítson, később elétegye az ételt. Náluk ezzel a mentalitással nőnek fel.
Pénzügyi és egyéb kérdésekben a feleségnek nincs beleszólása, akkor sem, ha ő is kereső fél.
Az egyetlen pozitívum talán, hogy ugye nem fogyaszt alkoholt, és fontosnak tartja a "család" összetartását.
Ahogy a #2-es írja.
Mindenféle rasszista hangot mellőzve, az igazság az, hogy kb. 90%-uk nem Európa-kompatibilis (még itt, a nyugat-balkáni Magyarországon sem).
Jó részük megélhetési migráns, ami az esetükben azt jelenti, hogy 0 szakképzettséggel szeretnének jó sokat keresni minimális melóval. Jobb esetben egy albán pékséget nyitnak (ami kb. lesz*rja az összes előírást), rosszabb esetben a szervezett bűnözésben helyezkednek el.
A magánéletben pedig a van, amit kb. a #2-es is írt. Ha muzulmán (márpedig szinte az összes az), akkor "asszonyállatnak a konyhában a helye". Nem érintkezhet más férfiakkal, sőt még egy légtérben se lehet velük, ha a férje férfi vendéget fogad, akkor egy másik szobában kell várakoznia. Nem dolgozhat, csak házimunkát, visszabeszélésnek/vitának pedig még elvi szinten sincs lehetősége, ha mégis felesel az asszony, akkor gyorsan helyre lesz téve pár pofonnal.
Én tényleg nem rosszindulatból vagy rasszizmusból írtam. Én nem élnék ilyen házasságban, de a barátnőm szereti a férjét és boldog így, az ő dolga.
Még valami, amit elfelejtettem, hogy sokan általában ragaszkodnak a nagy családhoz. A férjének 8 testvére van és minden testvérnek jópár gyereke. Nekik ugyan csak kettő van és nem is szeretne többet a barátnőm, a férje állandóan nyúzza, hogy legyen még 2-3 legalább :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!