Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek rosszul gondolom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek rosszul gondolom?

Figyelt kérdés
Nagyon boldog a házasságom, ez az egyetlen dolog amire azt mondom, hogy tökéletes. Nincs lakásunk, de egy szép albérletben lakunk, nincs autónk, nincs sok pénzünk, de megélünk, el tudunk menni nyaralni, étterembe, szóval nem akarok panaszkodni, végülis anyagilag sem rossz a helyzet. A barátnőim mind boldogtalanok, 30 éves koruk ellenére, még lakótárssal laknak, rossz kapcsolatban, elszórják a pénzüket stb.. Amikor összejövünk mindenki beszél magáról, mindenki panaszkodik.. én meg "rosszul érzem magam", hogy nem tudok semmi rosszat mondani, sőt igazából boldog vagyok. Sokszor arról beszélnek, hogy nincsenek is boldog házasságok, mindenki csak megjátssza magát..pedig az enyém tényleg az.. (ilyenkor jönnek a kedves embereke a "nézd meg magatokat 20 év múlva" okoskodással..) Az ilyen baráti összejöveteleken én mindig arról beszéltem, hogy boldog vagyok..de láttam, hogy ez rosszul esik nekik, bántja őket, hogy nekem egy álomférjem van. Már nem nagyon szoktam mesélni, csak hogy minden a szokásos..mert nem akarom megbántani őket..Úgy érzem rosszat teszek másoknak azzal, ha elmondom, hogy én mennyire boldog vagyok..mert ez nekik rosszul esik.. Szerintetek is hallgasson az aki boldog, mert "menőzésnek tűnik" a boldogtalanok előtt..?
2015. nov. 13. 16:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Én is boldog házasságban élek.

Veled ellentétben viszont kevés számú, ámde IGAZI barátokkal veszem körül magam.

Még hírből sem ismerem az ilyen problémát, mint a tiéd.

2015. nov. 13. 17:41
 2/4 A kérdező kommentje:
:(
2015. nov. 13. 18:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Két dolog jutott eszembe... Az egyik, hogy a pozitív hozzáállás nagyon jó dolog, mert valószínűleg mások életében is vannak pozitívumok, csak nem arra koncentrálnak. A másik, hogy még engem is, aki alapvetően pozitív hozzáállású vagyok, idegesítenek azok, akik egyfajta rózsaszín ködben élnek. Számomra ez hiteltelen. Belegondolva: azokat tudom tisztelni, akik képesek érzékelni az élet világos és sötét oldalát egyaránt, és akik tisztában vannak a problémáikkal és arról számolnak be, hogyan küzdenek meg vele. Olyan kapcsolat nincs, amiben ne lenne valamilyen apró-cseprő probléma, maximum olyan, amiben szélsőséges idealizálás van. Én a párkapcsolatom azért tartom harmonikusnak, mert igenis vannak problémáink, amikkel szembenézünk és megoldjuk.
2015. nov. 13. 19:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Én nem idealizálom túl, csak imádom a férjem és nagyon jó a kapcsolatunk..ez már önmagában fáj sokaknak.
2015. nov. 13. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!