Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Apróság, de csak szerintem furcsa?
A barátom úgy van vele, hogy a névnap nem ünnep, nem tekinti annak. Nem ajándékoz ilyenkor (engem is csak felköszönt), viszont az összes kollégájának vesz ajándékot, pasiknak bort/csokoládét, nőknek egy nagy virágcsokrot + csokit.
Nekem az, én sütök neki tortát, adok ajándékot, csak ez így elég hülyén néz ki.
És nem, nem az ajándék miatt háborgok, csak maga a helyzet érdekes.
Mert másoknak meg akar felelni, neked meg nem... vannak ilyenek, akik a hozzájuk közel állóknak nem akarnak megfelelni. Ez jó is, meg rossz is... egyrészt mert tudja, hogy te úgy fogadod el, ahogy van, és ez fontos alapja egy kapcsolatnak. Másrészt viszont - ha te igényelnéd, hogy felköszöntsön - nincs tekintettel az igényeidre.
Amúgy mondtad már ezt neki?
Még a kapcsolatunk elején szóba jött, akkor mondta, hogy ő nem szeretné, ha tartanánk.
Én meg mondtam, hogy szeretném, de tényleg nem kell túlzásba vinni.
Végeredmény az lett, hogy ő nem fogja tartani az enyémet, én meg döntsek, hogy szeretném-e az övét.
De a kollégáinál nincs ilyen fenntartása?
Akkor azért még sem, ha emiatt nem működik a kapcsolat és állandó frusztráltsághoz, boldogtalansághoz vezetne.
A párom az elején megmondta, mit tart "ünnepnek", nemigazán van ilyen szerinte és engem sem izgat, de ez más. A lényeg, hogy úm. következetes ebben is, másnak sem vesz és ad.
És, ha neked ez lenne az alap, akkor ez nem apróság a szemszögedből és igen is nagy dolog. De, ha túl tudsz ezen lépni és elfogadni, akkor az jó, de szerintem te se adj, hisz neki nem ünnep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!